Idag är också en sådan där dag då jag hade velat stanna i sängen och dra täcket över huvudet. Ångesten som fonetiken för med sig gör att jag inte riktigt kan slappna av. Jag försöker skjuta bort tankarna, men misslyckas. Jag blir sur på mig själv för att jag irriterar mig så på vår föreläsare. Men hon är hopplös. Så otroligt hopplös.

Idag är en sådan där dag då jag inte riktigt pallar med att vara trevlig eller småprata. Men vi klistrar på leendet och försöker iaf, för det är så man gör.
En dag som denna hade jag velat sitta hemma på hästskovägen och slö-titta på tv eller cpa-loss med lillebror. Han är nog den jag saknar mest atm. Men till helgen kommer bästa ma&pa och jag längtarrrr så!


Don't be so quick to judge, you only see what I choose to show.
Over and out
f

Kan knappt fatta att det är ett år sedan vi var ute och for runt i London med en Belle-tårta. Det är en av de roligaste/lustigaste kvällarna jag har varit med om och det är ett helt år sedan idag. Det var på Sannas 20årsdag och ja idag fyller hon 21 (facebook är otroligt bra ibland!). Kvällen finns väl dokumenterad och det är bilder på denna tårta överallt. Så otroligt roligt man kan ha efter lite tequila/jack&coke/vin/massa mer. För ett år sedan bodde vi i vår fina lägenhet i Wapping. Kan sakna det otroligt mycket ibland, och speciellt nu när fonetiken suckar asss. Fast jag skulle aldrig byta bort Lund, never ever. Men det hade varit fint att kunna spola tillbaka tiden lite eller bara hoppa in i en tidsmaskin och uppleva allt igen. London London London älskade London. Ett besök snart skulle sitta fint.
Nu är det läggdags för smart som jag är bokade jag tvättid till klockan sju imorgon (Y)
over and out
f

Jag vill inte ha tenta om en vecka. Jag vill inte ha tenta om en vecka. Jag vill...ja ni förstår nog fortsättningen.

Äckelfonetik.
Idag såg Mechtild att det stod kräks all over mina papper..det var ett lite jobbigt läge. Hoppas på att hon inte såg det men tyvärr pekar sannolikheten på annat. Jaja that's life.

Glass&kaffe saves the day.
Over and out
f

Ölprovning. Ballongkrig. Roliga människor. Skratt och roliga citat gjorde kvällen så otroligt bra!
Ville bara säga det också innan sömnen kickar in.

Stenbocksmannen/bockstensmannen same same but different. Ett exempel på en mindre groda som flög ur min mun ikväll.

Over and out
f

Vad hände med snön btw?!? Jag som hade invigt vårjackan och allt! Sad face indeed.

Ibland kan jag känna att jag kanske framstår en aning trögare än vad jag egentligen är. Bara genom att skriva den meningen så kanske en del smått idiotförklarar mig. Men jag menar ni vet i de där situationerna som uppstår då man säger något lite för snabbt, innan man riktigt hunnit fundera över hur det kommer låta när det lämnar läpparna och far ut ur munnen. Vid de tillfällerna kan man ibland önska att man hade en liten varningsknapp eller liknande som kunde förvarna så att man slapp det där jobbiga moment'et efter då man inser vad man faktiskt egentligen har sagt. Jag kan ofta uppleva detta när jag är i en grupp med människor som jag inte riktigt känner. Man framstår som lite ja hur kan man säga, efterbliven eller blond&blåst..typ. Speciellt när huvudet är lite trött efter en helg som varit full med saker/alkohol...och hjärnan är överfull av hat-tankar mot fonetik. Då kan det hända att en eller annan groda slinker ur munnen och man hade bara önskat att det gick att fånga in igen när det väl har hänt. Fast sen brukar jag också se det så att man kan ju alltid bjuda lite på sig själv. Ett skratt har ingen dött av..hoppas jag iaf. Men just när man är i det läget då man vill visa sin bästa sida, det är då det händer typiskt nog. Inget att hänga läpp över bara något jag kände för att konstatera. Jag skyller på en överarbetad hjärna, haha.

En annan sak som är spännande är att det är när man inte riktigt kan få det man vill ha som man vill ha det som mest. Man vet att det finns någon sorts oskriven lag/regel om att det inte går. Fast egentligen vem sätter reglerna och vem bestämmer vad som går/inte går? Värt att tänka på, helt klart.
Nu ska jag sova. waywaywaywaaay past bedtime.
over and out.
f.

Jag kan helt ärligt säga att jag hatar fonetik. Idag är en sådan där dag då men borde ha stannat i sängen.

Over and out
f

Drömmar drömmar drömmar. En verklighetsflykt och ett sätt för hjärnan att sortera alla intryck man upplevt under dagen. Det kan vara en yttepytteliten sak som man knappt märkt av att man sett/tänkt på under dagen som sen hoppar på en i drömmarna. Jag fattar verkligen inte varför jag bryr mig. Jag vill inte bry mig om det längre och jag hatar att det kommer åt mig. Det är lagt åt sidan för att aldrig plockas fram igen men så kommer det där när man knappt är
medveten om vad som händer. Det slår till och lämnar spår. Dumma dumma spår. Jag vill inte ha tillbaka det som var då, never ever men ändå låter jag mig påverkas. Skakar på axlarna och går framåt.

Idag är det tre timmar fonetik som jag fortfarande spyr på. Tenta om en vecka och det känns lagom skoj. Men ser fram emot helgen då ma&pa kommer, det blir ett bra avbrott från plugget. Kanonfint!

Over and ouuut
F

Det är lustigt hur man i huvudet kan bygga upp en tanke som man försöker hålla fast vid så hårt att man nästan lurar sig själv att det funkar. Man stöter bort allt annat som kan göra att den där tanken kan falla. Du är nästan helt säker på att du har allt under kontroll, men så visar det sig att du kanske inte alls har det egentligen. Kontrollen finns där men det blir på något vänster sprickor i muren och vissa saker faller. Man blir svag, och även om jag innerst inne är bra mycket mer mjukis än vad jag vill erkänna så tar det emot. Det gör mig så frustrerad, att man inte kan ha hundraprocentigkontroll över sig själv. För även om man tror det så kommer det alltid finnas svagheter. Det är bara det att man ska hitta de där svageheterna och försöka bygga upp dem till styrkor istället, men ibland är det svårt. Ibland är det väldigt svårt att se de där svaga punkterna och ta tag i dem. Men det går, klart det går, allt går om man bara vill...eller?
over and out
f.
Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
I told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can get addicted to a certain kind of sadness
Like resignation to the end
Always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad that it was over

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened
And that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger
And that feels so rough
No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records
And then change your number
I guess that I don't need that though

Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know

Now and then I think of all the times you screwed me over
But had me believing it was always something that I'd done
But I don't wanna live that way
Reading into every word you say
You said that you could let it go
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened
And that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger
And that feels so rough
No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records
And then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

stuck on my brain.
tillsammans med "Kaj ä Gaj", otroligt lustig mix kan jag lova.
Ska nu sleepa.
over and out.
f

Tåget rullar mot Lund efter en kanonkul helg i Helsingborg. Fredagen innehöll jobb med dramadramadrama men lyckligtvis slutade det hela bra! Igår började laddningen inför maskeraden så fort klockan ringde, cirkus halv tio. Kläder på, hattar, flätor, pälsar och smink hit&dit! Runt halv två var vi på plats hemma hos Johannes som hade fixat och trixat. Pyttipanna i magen sen var det igång. Dans, prat, skratt, dans dans och mer dans! Alla var på topp och hade ansträngt sig med maskeradkläderna, så kul. Det var allt ifrån King-Kong, Leif-Loket-Olsson, hajen, star wars -Anakin, MEG i family guy, suntrip, smurf, hattmakare och många fler! Temat var sett på film.
Haha blev väckt mitt i natten av ett gäng halvnakna/pigga killar som hoppade i sängen, är det fest så är det fest helt enkelt!

Nu är jag megatrött och vill typ inget hellre än att däcka i sängen med en film. Fast det tar emot lite när det är så himla fint väder ute..får se vad det blir.

Stand up på mejeriet stod på kvällens schema. Jag, Linnea, Hanna och Svante satt bänkade på andra raden och det var så bra! Kringlan och Josefine från P3 stod för de bästa kommentarerna och även Robin Paulsson var liiiite sådär smårolig. Skrattat så att både mage och käkmuskler har krampat. Härligt för då lever vi lite längre!
Annars så är min maskeradoutfit nu klar och jag blir lite nöjd med mig själv! Lördag kommer bli så otroligt rolig.
Nu är det time för sömn för imorgon väntar först tre timmars föreläsning på förmiddagen för att sedan fara mot Helsingborg där det blir jobb på kvällen.
over and out
f.

Now you're just somebody that I used to know.


DET ÄR TIO GRADER VARMT UTE OCH SOLEN SKINER!!!!!!! UNDERBART.
Sen stand-up ikväll! Vilken fin dag.
over and out
f.
Jag pratade med mamma i telefon innan ikväll och hon frågade hur det gick med fonetiken. Jag svarade lite sådär kaxigt, för att hon inte ska förstå hur blåst jag är på den punkten, att det gick ju fint med alla prosodiler och klusiler (och allt vad det nu heter). DÅ frågar hon ju självklart vad allt det var för något, nyfiken som hon är och jag blir tyst i andra änden. Harklar mig lite och försöker dölja det faktum att jag har nadapantada koll på hur sjutton jag ska förklara detta. Hennes svar blev fint "Frida du borde nog läsa liiite till, sen sitter det". Min bästa mamma försökte snällt uppmuntra medan jag blev mer förtvivlad haha för detta kommer ALDRIG fastna i min lilla hjärna. Sen alla jekla tecken också. Men vet ni vad, jag struntar faktiskt i det. Man kan bara göra sitt bästa, och funkar inte det får man testa igen. Värre än så är det icke. No drama. Man måste leva också. Imorgon ska vi på mejeriet och kolla stand-up, muy viktigt med lite skratt. Sen är det 20timmars maskerad på lördag, taggad till tusen. Jobb på fredag med. Sen ny ölprovning på måndag. Sa jag att det är tenta om en och en halv vecka? woopwoop.
NU är det iaf sömn.
over and out.
f
Har jag sagt att jag KRÄKS på fonetiken. Nada motivation för fem öre. Därför ska jag snart skypa med bästa Moltaz och höra hur fantastiskt bra han har det i soliga LA. Jag hade gärna bytt regniga/blåsiga skåneland mot ett varmt och soligt LA där man kan hänga på stranden all day long. Det är synd att man ska vara en fattigggg student annars hade jag åkt och hälsat på honom där borta. Men nu kan man ju icke det så då får man vara glad att skype finns så att man kan få i alla fall höra om hur bra allt är i värmen! Nu ska jag sluta här och fortsätta spy lite på fonetiken och sen skypppppppe.
over and out
f.
Jag skulle nog högst troligt kunna komma på cirkus en miljon saker jag hellre vill göra atm än att läsa fonteik. MAHY GOD vad det är tråkigt. Det är så tråkigt så att jag nästan avliiiider. Jag ska till och med städa mitt rum nu bara för att låta tiden gå lite till innan det att jag måste sätta mig med skiten. JAG VILL INTE..lägger mig ner på golvet och skriker som ett litet barn. typ. Eller inte, men jag kunde ha gjort det. Vi hade röstlabb idag. Lyssnade på massa vokalljud, OOOoooo ööööhhh ååååh aaaah aeeee iiiyyy yyyiiii  yeee oåååååå oooåååooo ööööeee osv. Man blir störd i huvudet. Helt otroligt. Till slut lät ju alla jäkla ljuden exakt likadana. Som tur är har jag två stjärnor i min grupp. Två stycken som jag kan slippa ångesten tillsammans med och bara skratta åt det istället. Johoney och Mimmi, de räddade eftermiddagen LÄTT!
Over and out
f.
hehe.

ALS(amyotrofisk lateral skleros)

ALS, amyotrofisk lateral skleros, är en förlamningssjukdom. Förlamningssymtomen beror på att de nervceller i hjärnan och ryggmärgen som styr musklerna bryts ned. Orsaken är inte känd, och ingen bot finns. Men några av besvären kan behandlas. Kontakta vårdcentral om du får besvär som liknar ALS.

ALS, amyotrofisk lateral skleros, är en så kallad motorneuron sjukdom som leder till förlamningar. De nervceller i hjärnan och ryggmärgen som styr den viljemässigt aktiverade muskulaturen bryts ned, vilket ger förlamningar som tilltar i omfattning. Däremot drabbas inte funktioner som känsel, syn, hörsel och förmågan att hålla tätt, kontinens. Vissa patienter kan dock drabbas av nedsatta minnesfunktioner.

Andningssvikt uppträder förr eller senare och är orsaken till att patienten avlider, oftast inom 2-4 år efter insjuknandet.

Hos 5-10 procent av patienterna kan man se en ärftlighet, så kallad familjär ALS (FALS). Hos endast en mindre del av dessa har man funnit en genetisk mutation, men något genetiskt test finns inte än.

Varje år insjuknar cirka 200 personer i Sverige och man misstänker att sjukdomen blivit något vanligare på senare tid. De flesta som insjuknar är mellan 50 och 70 år. ALS är något vanligare bland män.

Man vet fortfarande inte varför sjukdomen uppstår.

Symtom vid ALS

Det finns flera typer av debutsymtom vid ALS. Besvären ser olika ut hos olika personer.

Förlamningen börjar oftast lokalt i någon del av kroppen. Vid en form av ALS, så kallad bulbärpares, påverkas först talet och sväljningsfunktionen. Vanligt är annars att svagheten börjar i en hand eller en fot. Förlamningen sprider sig därefter, för att slutligen drabba andningsmuskulaturen.

Typiskt för ALS är att med förlamningen följer en muskelförtvining.

Behandling av ALS

ALS kan ännu inte botas. För närvarande finns en medicin, Rilutek, som kan förlänga överlevnaden något. Studier pågår dock världen över för att finna ytterligare behandling som kan bromsa sjukdomsutveckligen.
Det är viktigt att under sjukdomens olika faser ge behandling utifrån patientens symtom och tillgodose hans eller hennes behov av hjälpmedel.

Vissa neurologiska kliniker har specialiserade ALS-team med arbetsterapeut, dietist, kurator, logoped, läkare, sjukgymnast och samordnande sjuksköterska.

http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/ALS/ 


Jag vill bara upplysa om denna hemska sjukdom. Min fabrors fantastiska fru Barbro kämpar just nu i denna sjukdom. Det är så fruktansvärt hur en frisk människa kan bli så otroligt dålig på kort tid. Man kan beskriva det som att man blir fånge i sin egna kropp. Hon kan tänka klart men inte få ut orden ur munnen. Hon kan inte heller röra sig, eller göra de mest naturliga sysslor man kan tänka sig själv. Jag blir så ledsen när jag tänker på vad de går igenom. Det finns idag inget botemedel mot ALS. Man kan endast hjälpa de drabbade att försöka ha ett så normalt liv som det är möjligt. Man kan ordna hjälpmedel som underlättar vardagen. Min önskan är att man i framtiden ska hitta ett botemedel för detta är en sjukdom jag önskar att ingen ska drabbas av. Jag tänker ofta på hur allt är, jag tänker på er. Världen är så fruktansvärt orättvis.

Jag har haft en återkommande mardröm och det är att jag en dag vaknar upp och är rund som en köttbulle. Jag får gunga för att komma framåt och fastnar i dörrar. Jag vet att det kanske låter megaknäppt, men det är ju lite sån jag är, tyvärr. Jag måste börja ta tag i mitt liv och röra på mig mer effektivt. Snart kommer min fina cykel hit med ma&pa så DÅ jäklar i min låda ska jag cykla, överallt. Kanske inte till jobbet i Helsingborg men annars så. Sen borde jag gå och träna mer på Gerdahallen, men jag har liksom inte riktigt förstått tjusningen i att stå och svettas med 50 andra i en trång lokal. Jag gillar sommaren för då kan man vara ute mycket mer och röra på sig. Åka inlines, cykla och springa. Jag saknar dansen sådär mycket att det gör lite ont i lillhjärtat. Då var det okej att svettas och flåsa i grupp, för då gjorde man något som var värt allt det. Man tränade hela kroppen, balansen, konditionen och hållning osv. Det var en utmaning men en rolig sådan. Jag har försökt med afrodans här i Lundet, men jag vet inte. Det är inte samma sak. Jag har också testat på yoga bara för att jag tror att det är fruktansvärt nyttigt. Jag måste lära mig andas och komma ner på jorden, slappna av. Då verkar yoga vara det ultimata alternativet. Men de som leder dessa klasser är så otroligt tillgjorda, "nu ska vi fokusera på vårt inre och gå in i oss själva. Tänk på någon som gjort dig något ont och försök att släppa all den onda energi som denna människa skapat i dig. Tänk bortom dessa tankar och försök att förlåta...." blablabla. Men jag ska ge det fler chanser, promise. Ska icke sluta bara för att instruktörerna är lite weirdo, det kan ju inte de hjälpa.
NU ska jag sleepa.
over and out.
f. . . . .. . . .
Fonetik=döden. Hatar är ett milt ord och då ska vi bara läsa NIO veckor till av detta tråkiga ämne. En tenta om mindre än två veckor och nästa är i april, woopwoop fy fasen.
Avreaktion.

Allt bra annars. Stört mig på folks otroliga förmåga till att matcha finskor och MJUKISBYXOR?! Sett cirkus fem exempel på det under dagen och det är så fruktansvärt fult. Om man nu prompt ska ha mjukisbyxor på sig utomhus kan man väl vänligen ta på sig ett par andra skor än just finskorna, klackar är icke att föredra heller. Sen kan inte busschaufförerna i Lund köra buss ordentligt. Den ena bromsar så halva bussen åker på nackskador och den andra stannar i 20 år på varenda jäkla busshållplats. Helt otroligt störande. SEN en sista sak så vill jag att blasket försvinner så det kan bli vår på riktigt. Jag vill ha vårvårvårvårvår nununuunununununu.
Tack och hej leverpastej!
over and out.
f
Vem vill du se när du kollar dig själv i spegeln om tio år?
Det är frågan jag tror alla måste ställa sig själva.
Vi människor är så otroligt duktiga på att 1. bry oss om vad alla andra tycker och 2. Springa när saker blir jobbiga. I första hand kanske man kan tycka att det där springandet är lättare än att försöka stanna upp och ta tag i saker. Jag har alltid varit den som springer så fort någon börjar komma lite för nära. Jag la benen på ryggen och sprang så fort jag kunde. För allt blir så mycket lättare om man får vara själv, inte låta någon komma riktigt ända in. Men av erfarenhet kan jag säga at det blir inte alltid bättre när man springer. För som jag skrivit så många gånger den sista tiden, säkert så många gånger att ni vill klippa till mig, men det är inget fel med att stanna upp och stå still. Springa kan man fortfarande göra men man behöver inte fly. Jag är i alla fall trött på både 1&2. Jag pallar inte bry mig om vad alla tycker och tänker. Jag orkar inte slänga bort massa nödvändig energi på tråkigheter eller oro. Jag är trött på springandet och på att saker springer ifrån en. Man ska tappa fotfästet och springa barfota och allt det där men jag är trött på att fly.
Allting upprepar sig hela tiden. Livet går på repeat och jag står och trampar på samma ställe som jag gjort så otroligt många gånger innan. Men nu är det dags att lägga allt bakom sig och trampa framåt. Jag drömde om allt igår, alla personer som fanns där förut och allt som var. Huvudet snurrade med en miljon tankar när jag vaknade. Vissa människor kan jag sakna så att jag har ont i magen medan jag bara vill glömma de andra. Det är lustigt det där med människor. Hur de kommer in i ens liv och på samma sätt hur de försvinner ut ur det.
Nu ska jag ta en power-naaap för ikväll är det ölprovning och jag vill inte slockna mitt i allt.
over and out.
f.
De nada. Jag har gjort precis ingenting idag. Söndagen den 19 februari kunde lika gärna ha kastats i papperspåsen. Jag har på min höjd lämnat min bekväma position i sängen för en promenad till coop nära som ligger fem minuter bort, weho. Kollat på en hel drös av "once upon a time" avsnitt också, nu är jag depp för att jag inte har fler att kolla på...Lika bra det kanske för det är dags för sömn. En kopp te, sen sova.
over and out
f.
meningslöst inlägg indeed.
Har jag sagt att jag kan tänka mig att gifta mig med den mannen, jättemycket?
Kristian Mattson in my heart så att säga.
Tidsfördrivet blev youtubeklipp av denna herre. Tallest man on earth. bästabästabästa.
Öronorgasm, typ. Vissa artister lyssnar man sig trött på, men han har då alltid stått säker.
Går icke att tröttna.
love it.
Jag har krängt ett helt broccolihuvud själv. Jag brukar göra det när jag tycker jag ätit lite för onyttigt..för att väga upp lite, bra för samvetet så att säga. Knäppt egentligen vad man får för sig ibland. Typ som att klappa sig fyra gånger i ryggen när man kliver på a-brunnar. Det är som att det sitter i ryggmärgen man bara måste göra det. K-brunnar ska man kliva på. Sen måste jag alltid kolla så att dörren är låst minst två gånger, ticks it is. Har säkert en massa annat lustigt för mig mer som jag inte riktigt kan komma på nu.

Jaha annars händer inte allt för mycket just nu. Försöker få tiden att gå till klockan nio då jag ska möta upp lite folk på Wermlands för pubhäng. Var ute i regnet innan och flängde på stan. Det blev en fika med Lisa, fint mos. En kaffe på Waynes som inte alls var lika äcklig denna gång som förra gången då jag höll på att klökas. Nu gick det glatt ner, kanske har de en ny sorts bönor?
Jag får väl dra en power-nap eller något så att tiden går.....eller kolla på serier.
Jag tror i alla fall att mitt maskeraddilemma är över. Det kommer nog bli braaa. Kul blir det i vilket fall som! Jaja nu ska jag försöka hitta något att fördriva tiden med.
over and out
f.

Frida är ett fornnordiskt namn som är bildat av ordet fridh som betyder 'skön, älskad'. Kan även vara en kortform av tyska namn som Frideborg, Alfrida, Elfrida och Valfrida.

Det äldsta belägget i Sverige är från år 1388.

Under 1980-talet och första halvan av 1990-talet upplevde namnet en modevåg. Som bäst låg Frida på tionde plats på topplistan (1993). Numera är tendensen något avtagande. Den 31 december 2005 fanns det totalt 28 057 personer folkbokförda i Sverige med namnet, varav 20 653 med det som tilltalsnamn/förstanamn. År 2003 fick 613 flickor namnet, varav 444 fick det som tilltalsnamn/förstanamn.

Star Wars episod 4 blev huvudtemat för kvällen hemma hos Lisa då hon icke sett någon av dessa otroligt fina filmer! Var tvungen att kika på finalen i på spåret också, muy importante för fröken Gottfridsson så då var det bara att le och vara glad, men måste erkänna att det var underhållande. Salem stod för sångbitarna vilket vägde upp programet till otroligt bra. Imorgon har jag för första gången på väldigt länge absolut ingentinnnnng planerat, så får se vad som händer och fötter. Kanske drar mot Wermlands på kvällen då de hade både happy hour och SING STAR haha.
Smsar med lillebror som befinner sig ute i Kalmar på palace. Saknar den pysen sådär rätt jättemycket och försöker få honom att vilja åka med ma&pa ner i början på Mars. Annars ser jag inte honom före April vilket känns lite trist.
Nehee nu går ögonen i korrrs, time for sleeeep.
over and out
f.
gammal bild men den visar oss från vår bästa sida.
love.

(skulle postats inatt men ngt blev fel)

Här nedan ser ni ett exempel på en person som är precis lika knäpp som jag är. Jag skrattar så mycket att magen får träningsvärk. Det är så otroligt roligt.

En timmas röstföreläsning med den mest inspirerande logopeden ever!! Jag vill bli som henne när jag blir stor, lätt. Sen en heldag i Helsingborg med Darth Vader som ni kan se. Galet bra. Jobb på konserthuset har vi också hunnit med, Vader och jag. Kan vara så att det är bland de
roligaste jobben jag har haft. En 70+are stötte lite fint på mig vilket jag sen fick höra hela kvällen. Dessutom bjöds det på garderobsavgiften ikväll och det var så mycket "åååh-ande" och lyckorop att jag nästan trodde att vi var i Småland (snål-land) där alla är glada för att spara heh. Fint indeed.


Nu sömntime i bästa extrasängen.
Over and out
f


UTTERN DU ÄR FÖR HIMLA BRA!!
Så kloka ord min fina vän lämnat här i inlägget under.

Jag läste för någon dag sedan att man inte ska ta sig själv på så stort allvar. Det kan jag hålla med om. Alla val man gör i livet, spelar dem någon roll? Är ens val livsavgörande? Igår när jag skulle fika med en av mina närmsta vänner var det många val som skulle göras. Först att bestämma vilket fik vi skulle gå till, sen vart vi skulle sitta och vad vi skulle köpa. Efter mycket betänketid tog vi en browniebit att dela på. Skönt att det var bestämt. Men inte nog med det, vill vi ha grädde eller glass till kakan? Nåja, att dricka en kopp te till kändes givet. Skönt med ett lätt val för en gångs skull, eller? Fanns ju tolv olika sorter att välja på. Valen tar aldrig slut. Det tar sin tid innan man kan sätta sig ner och njuta av bara en sån enkel sak som en fika.
Val man gör i livet kan påverka en flera år senare. Vad man väljer för utbildning, vad man väljer att satsa på i livet. Jag menar inte att man måste välja rätt. För jag tror att de flesta inte vet vad de vill, men utåt sätt ska man visa en självsäkerhet. Vad spelar det för roll om man tar omvägar till sitt mål? Eller om man ens når sitt mål? För det är väl resan dit som är det intressanta.  Då har man i alla fall fått uppleva mer och förhoppningsvis lärt sig mer på vägen och sett andra saker.
Man kan inte vinna något om man inte chansar, men om man inte chansar kan man inte heller förlora! Det är så lätt att säga att man ska ta mer risker i livet, men det är inte alltid så lätt då man inte vill såras. Fast jag tror på att man blir starkare om man såras lite och visar för sig själv att det är okej. Att det är bättre att försöka än att tänka tanken. Våga välj något som du inte alls tänkt dig, eller något du tvivlar på om du kommer tycka om. Då lär du dig mer på din resa.
Det behöver inte vara något stort val, utan något som en enkel fika. Prova den nya bakelsen eller smaksatt kaffe. För hur stor betydelse i livet har valet över en fika?
Ja till småland nästa vecka
Nej till segheten med hemtentan
Om du gör något oväntat som du tänk att du skulle vilja göra ska jag med göra det. Om inte annat kan man skratta åt hur totalt fel det blev i framtiden!! Vad har vi att förlora?
Allas eran utter <3
Jag läste för någon dag sedan att man inte ska ta sig själv på så stort allvar. Det kan jag hålla med om. Alla val man gör i livet, spelar dem någon roll? Är ens val livsavgörande? Igår när jag skulle fika med en av mina närmsta vänner var det många val som skulle göras. Först att bestämma vilket fik vi skulle gå till, sen vart vi skulle sitta och vad vi skulle köpa. Efter mycket betänketid tog vi en browniebit att dela på. Skönt att det var bestämt. Men inte nog med det, vill vi ha grädde eller glass till kakan? Nåja, att dricka en kopp te till kändes givet. Skönt med ett lätt val för en gångs skull, eller? Fanns ju tolv olika sorter att välja på. Valen tar aldrig slut. Det tar sin tid innan man kan sätta sig ner och njuta av bara en sån enkel sak som en fika.
Val man gör i livet kan påverka en flera år senare. Vad man väljer för utbildning, vad man väljer att satsa på i livet. Jag menar inte att man måste välja rätt. För jag tror att de flesta inte vet vad de vill, men utåt sätt ska man visa en självsäkerhet. Vad spelar det för roll om man tar omvägar till sitt mål? Eller om man ens når sitt mål? För det är väl resan dit som är det intressanta.  Då har man i alla fall fått uppleva mer och förhoppningsvis lärt sig mer på vägen och sett andra saker.
Man kan inte vinna något om man inte chansar, men om man inte chansar kan man inte heller förlora! Det är så lätt att säga att man ska ta mer risker i livet, men det är inte alltid så lätt då man inte vill såras. Fast jag tror på att man blir starkare om man såras lite och visar för sig själv att det är okej. Att det är bättre att försöka än att bara tänka tanken. Våga välj något du inte alls tänkt dig, eller något du tvivlar på om du kommer tycka om. Då lär du dig mer på din resa.
Det behöver inte vara något stort val, utan något som en enkel fika. Prova den nya bakelsen eller smaksatt kaffe. För hur stor betydelse i livet har valet över en fika?
Ja till småland nästa vecka
Nej till segheten med hemtentan
Om du gör något oväntat som du tänkt att du skulle vilja göra, ska jag med göra det. Om inte annat kan man skratta åt hur totalt fel det blev i framtiden!! Vad har vi att förlora?

Allas eran utter ♥
Jaja sista, jag lovar. Tröttheten vände på sig och blev vakenhet istället. Sitter och lyssnar på gamla låtar och ja som innan kollar jag fortfarande på gamla foton. Sammansatta toner blir till en melodi som med text blir en sång. Det är lustigt egentligen vilken kraft detta har på ens sinne och kropp. En bra låt kan vända en hel dag till något positivt medan fel låt kan få allt att rasa. En låt kan innebära så otroligt mycket minnen och känslor, bra som dåliga. Man vill så mycket men ibland känns det som att allt bara tar stopp. Det är lätt att skaka på huvudet och försöka sudda bort känslor och tankar. Man kan låtsas som att man inte alls bryr sig medan man egentligen gör det så otroligt mycket. Vi skyddar våra hjärtan och känslor från vad vi tror är något ont när vi hittar på ursäkter som egentligen inte borde existera. Vi vill så otroligt mycket men vad gör vi egentligen? Hur mycket kan man hoppas och önska innan man börjar inbilla sig själv? Jag säger tappa fotfästet men vad gör man egentligen, jo man försöker stå med båda fötterna stadigt på jorden. Jag tror det är dags att jag gör något galet, något där jag verkligen kan få släppa alla tyglar och bara springa barfota. Något som jag alltid kommer att bära med mig. Det är dags att krypa ur den bekväma lilla bubbla som jag har satt mig i och testa något nytt, något okänt. Vad detta blir har jag inte alls bestämt mig för men något ska jag göra. Det är dags att springa lite barfota igen som sagt. Jag saknar känslan och jag saknar hela grejen med att bara göra något för sakens skull och inte för att det ska betyda något. Det kanske låter helt knäppt men min hjärna är lite uppsnurrad för tillfället. Det är mycket. Vet egentligen inte varför det är som det är för allt är egentligen otroligt bra. Man behöver inte försöka läsa mellan raderna för det finns ingenting där värt att försöka klura på, promise.
dags att tappa fotfästet lite igen. yepyep.
over and out.
f. 
Vet ni vad? Idag hade jag en sådan där dag då allt kändes lite upp&ner och bak&fram. Jag orkade inte hålla leendet på plats eller direkt anstränga mig. Allt kändes monotomt så att säga. Men så råkar det vara så att jag har lyckats hamna i en klass (som jag så många gånger innan har sagt) där det går så otroligt braiga människor! Ett sms sen var leendet på läpparna igen och världen vände sig till rätta. Det är lustigt vad lite kan få en att må bra. Sen fortsatte dagen i samma veva, massa saker som fick mig att inse att det är inte värt att ha upp&ner och bak&fram för det finns så mycket att vara glad för. Visst måste man få ha gråa dagar, men man måste lära sig vända på det. Ett telefonsamtal från en fantastiskt fin vän som jag är så otroligt glad att jag har i mitt liv trots att vi inte längre ses varje dag blev pricken över i'et. 

Sen satt jag här och tänkte igen som alltid. Kollade igenom gamla foton och fick igång skallen. Det är lustigt hur man kan vara nära någon, så nära att det känns helt naturligt att bara vara och ingenting spelar någon roll för man vet att man har varandra. Men sen kommer en dag då man inser att man inte alls har den där personen längre. Liven har gått åt två olika håll, man har splittrats vid ett vägskäl. Det är så himla tråkigt när man kommer på det och man blir så arg på sig själv för att man kanske insett det hela lite försent. Visst är man två om saken men jag vet inte. Det fattas någon helt enkelt och jag saknar de där knäppa roliga upptågen som vi kunde göra. Jag kan sakna de timlånga samtalen eller bilåkandet. Jag saknar ärligheten och de raka svar man alltid visste att du kunde ge. Jag saknar dig. Vi har kanske alltid varit varandras motsatser egentligen men på något sätt funkade det så himla bra. Jag gillar roligt och lätt, det var precis det allt var. Sen blev det svårt och drama, jag vet att det var där som vägen gick åt fel håll. Men som sagt det är inte slut än, vägarna korsas säkert snart igen och jag håller tummarna för att det blir väldigt snart för du saknas i mitt liv.
over and out
f.
Är det okej att gå och lägga sig såhär tidigt? Jag är så trött att jag nästan somnar här och nu. Kläderna är inne i garderoben nu i alla fall, vilket alltid är något. Tror allt det blir film sen sömn. Börjar jag bli gammal nu? Trött vid sju - kul jul! Men imorgon är det röstträning sen mot Helsingborg för lite simning&prat med bästa Mimmski och sen blir det jobbbbb på konserthuset woopwoop.
Goooodnatt...
over and out
f.
Mitt rum. Mitt rum är stökigt, det ser ut som en mindre tornado dragit fram över golvet. På något mystiskt sätt har de flesta kläder jag äger förflyttat sig ifrån garderoben till min fotlölj, mitt skrivbord och min säng. Nu blir det till att plugga i musik i öronen och STÄDA. Det blir så mycket bättre när det är ordning. Sen när man heter Frida Andersson som jag råkar göra så är det på något lustigt vis väldigt svårt att hålla just detta. Får väl hoppas på att lugnet infinner sig efter lite röjande.
Over and out.
f.
Idag har varit en sådan där extraperfekt dag. En dag som egentligen inte har inneburit några direkta planer men slutade kalas i alla fall. Började med att slå knut på mig själv på styrkeyogan och som sällskap hade jag Johoney, Linnea och Stina. Sen stekte Linnea och jag lite för att sedan fara hem till mig i Östra Torn och vänta på Johanna(Johoney). Tillsammans bakade vi den mega-avancerade pizzan, det vill säga "poff-deg" med tillbehör, smarrrrigt och fint! After det blev det prat och efter att Johanna åkt mot brassbandträning så glodde Linnea och jag på Stockholm Booooogiiiiee som aldrig gör en besviken. Sen skrattade vi lite åt deltagarna i Top Model Sverige också, fin kväll indeed.
Denna man gör en aldrig besviken. Skulle kunna gifta mig med honom imorgon om det var så. Så otroligt jättebra.

Sen ska jag avsluta med att säga att mina mamma kickar allt, hon är så bra så det inte är sant. Idag har hon försvarat sin specialistutbildning inför hela kalmar-läns-landstings-styrelse och hon vann över dem på hennes sida wooho. Därför kommer alltså fler personer i framtiden få gå den specialistutbildningen som hon gör idag och hon kommer att ha möjlighet att handleda dem. För just nu så är det bara hon i hela Kalmar län som har den utbildningen. Hon är allt bra bäst!!! Man blir varm i hjärtat av stolthet. Förlåt för skrytet men är bara så glad för hennes skull.
over and out.
f
Karatekatten Sid, 2010. Lustigt hur man kan sakna en krabat så mycket trots det att vi hade honom så kort stund.


Uttski och jag på gungan en sommarkväll 2010. Älskar poserna haha.


Undrar vart den smidigheten tog vägen? Akrobat i hemlighet.


Mamma och jag 2010. Lovelovelove (lagom ocharmig bild kanske men det bjussar jag på).


Pappa in tha boat på seglarholmen 2010.


Simon alltid lika charmig. bästa lillebror.



Coola tjejer indeed. sommar.

Jag hittade en fotomapp från sommaren 2010. Har en miljon bilder därifrån typ, här är några.
Nu ska jag sleepa.
over and out
f.
Hej här ligger jag och kränger kardemummabullar och dricker svartvinbärssaft. Känner hur latheten tar över min kropp... Så därför ska jag dra fram dammsugaren och gå loss i lägenheten + att imorgon blir det ett pass styrkeyoga woho. Men jag kände att man får lata sig då tentaaaan gick över förväntan, vi är så jäkla bra!
image description
en färgglad bild som beskriver sinnesstämningen atm.
happyhappyhappy.
lycka indeed.
over and out
f.

Jag säger bara GODKÄND!!! Veckan kunde inte börjat bättre. Tentan kopplas inte längre med ångest, så jäkla bra! L32 kickar anatomin wohoo!

Trötthet och fonetik går inte riktigt hand i hand. Bara två och en halv timma kvar woopwoop.

Over and out
f

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/200712/images/2012/pic_189164031.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/200712/images/2012/pic_189164043.jpg" class="image">

Vill bara skicka ett litet tack till en viss person som har kommit in i mitt liv med storm och hon kickar så sjukt mycket att allt är så bra!!! (det är även många andra som kickar men just nu ville jag bara säga detta). Det är lustigt för även om jag inte känt någon av de tjejer jag lärt känna iom utbildningen så känns det som att de varit en del av hela mitt liv. Den där känslan av att det klickar. Det är häftigt och jag trivs så otroligt bra och är så jäkla glad över att det blev Lund.

NU ska jag sova, på riktigt.
Over and out
f

Om man hade kunnat resa i tiden så hade jag velat åka tillbaka och prata med mitt 14åriga jag och berätta att oro är onödigt och att allt annat är viktigt. Berätta vilka man ska ta vara på och vilka man kanske mår bäst av att strunta i. Jag skulle vilja säga att det kommer stunder då botten is nådd men att jag måste ta mig igenom det för att kunna inse allt det där braiga som man gör. Kunna inse för att uppskatta och våga. Säga att man ska våga tappa fotfästet även om man slår i backen för när man sen reser sig upp så känns allt hundra gånger bättre. Stå upp och stå på. Jag skulle helt ärligt inte vilja ändra på något för allt det jag har gjort innan har fått mig hit där jag är idag. Det hade bara varit skönt att få veta lite, så att det inte känts lika jobbigt vissa gånger. Men just nu, just idag då mår jag som bäst. Man kan inte oroa sig över allt eller andra för det håller inte i längden. Man ska stå för sina beslut och vara nöjd med det man gjort. Jag vill inte sitta på hemmet när jag är gammal och tänka "varför gjorde jag inte..." man ska leva nu och göra det bästa av allt. Klart man får tvivla och vara ledsen men främst av ska man vara glad och lita på magkänslan. Visst saknas det en och annan pusselbit, men det är inget som tynger mig direkt för de bitar som jag har just nu väger upp allt tusen gånger.

Vet ni vad?
Nu ska jag sova.
Over and out
f

Nyduschad, på plats i sängen med datorn på magen och redo för sömn. Denna dag har till största del bestått av soffhäng vilket har varit otroligt nice. Frukost, film, vem vet mest, family guy, simpsons, mat, braiga människor och youtubeklipp gjorde dagen riktigt bra. Hjärnan är at the moment så att säga helt seg och slut så tänkte inte tjata här mer. Imorgon får vi reda på tentan, tar ångesten då.
over and out.
f
togaparty i fredags.
Jag, Linnea och Lisa :)

Dans. Sång och trrrevliga människor gör dagarna så sjukt bra! Helsingborg har levererat som alltid och nu ska vi sova i Ramlösa, once again. Är så tacksam så det finns inte för sängen som står här och de fantastiska människorna som bor här!! Kärlek rakt in i benmärgen. typ.


Over and out
F

Solen skiner och himmeln är klarblå, humöret är på topp för det är fredag! Ikväll blir det kalas i Helsingborg, ska fira bästa Mimmski och Johoney som fyllt 21 i veckan! Jag skiter fullständigt i hur det gick på tentan och det känns så skönt. Det gick som det gick så att säga, på måndag kommer svaret så innan dess behöver man inte ha ångest.

Nu ska jag ringa och sjunga för världens bästa kusinfis som fyller 22 idag!! :)

Over and out
f


Bästa kusinfis och jag.

O'boy o'boy o'boy vilket vackert väder. not. Men det jag känner är att jag behöver återgå till positiva-energi-sprutandet. Inga mer sura miner och inga mer ångestkänslor. Nu jäklar. Tenta imorgon men vad gör väl det om hundra år? INGENTIIIING (klappklapp) IINGENTIIING. Så är det. Det som händer imorgon behöver man inte oroa sig över idag. Känner mig nöjd med min återfunna tankebana. I've missed it, på riktigt. Ingen ångest för fem öre. Skiter det sig så skiter det sig och då får man ta det då. The big bang theory fick mig på banan igen + ett kick asss sms. Nu ska jag duscha sen blir det sömn tror jag. Kanske att jag övar på att knyta togan....eller sova lockar nog mer när jag tänker efter. JAJA. Nu duch sen något av sömn eller toga.
over and out.
f.
Okej jag borde läsa anatomi. Precis nu. Men jag orkar inte. PALLAR INTE . Jag längtar så mycket efter morgondagens togaparty att jag helt glömmer panik-känslan över tentan. Det ska nog lösa sig, någon gång. Jag har i alla fall haft två kanonfina dagar i helsingborget, som alltid. 100årskalas två dagar i rad är då icke illa + firandet av en 21årig Mimmski också, så himla fint. Är fortfarande mätt efter alll mat igår.
Imorgon klockan nio kan ni få hålla en tumme eller två för L32 som skriver anatomitenta. Det vore himla snällt, tack på förhand. Vet inte egentligen vad jag ska skriva så borde kanske pluggggggaaaa....eller? Jaja något ska jag hitta på i alla fall. Knyta lite toga kanske?
over and out.
f.

There comes a moment when it all goes your way.

Förberedd eller inte, rätt som det är hoppar det fram som gubben ur lådan och man kan aldrig veta. Men nu vet jag och det är bra, okej, nadapandada. Det är lustigt egentligen(som så mycket annat) hur hjärnan är anpassningsbar. Den ställer in sig, eller i alla fall min, den kan ändra en känsla på mindre än en minut. Jag tror dock det är min svaghet egentligen. Jag bryr mig så mycket om alla andra runt omkring, och nu menar jag hur vänner/familj mår och har det. Men jag är nog ganska dålig på att se hur jag själv känner/mår. Jag har så otroligt lätt för att skjuta en känsla ifrån mig. Stoppa allt knepigt innan det når för långt. Det beror säkert på allt det som hände i somras/höstas. Jag litar inte på känslor och jag tror det är lika bra att inte bry sig för mycket. Jag pallar inte drama, gnat och sura miner är icke min grej. Positivitet is the shit och så har det alltid varit och kommer alltid vara.

Kvällen har varit kalasfin med roliga och bra människor!! Nu är det way past bedtime för klockan ringer tiiiidiiiigt imorgon!

Over and out
f

Mimmi=21=kalas=utgång=tenta på fredag=ingen ångest bara kör!!


Kalasfin dag! Heliumballonger för HSO fyller 100år så denna vecka är det barnföreställningar för hela slanten. Allsång till massa braiga låtar, discokula fick hela publiken att nästan kissa på sig av exaltering, himla skoj! Kladdkaka och anatomipluggggg. iPadspel. Sen nu pizza och after det utgång i Helsingborg Woopsi! Jobb och plugg imorgon, kanonfint!



Over and out

f

Dagen började med scones på delphi hos Lisa med fina människor. Det följdes även utav några timmars anatomiplugg, lärorikt och förvirrande indeed. Sen for jag mot Helsingborg och hem till Mimmski. Här har vi försökt oss på lite plugg, pratat och ätit (för mig) en ny rolig maträtt som blev döpt till svensk-tacos. Skrattade så att jag fick kramp i både mage och käke när det spårade ur totalt angående hur familjen Jacobsson firar födelsedagar med sång i stämmor och sverigedräkt på. Alla-hjärtans-dag-firandet ska vi inte ens gå in på haha, så himla underbart.
Jag är tro det eller ej helt slut och megatrött, det var väl allt skratt kanske som fick huvudet att slappna och faktiskt känna att man behöver sova. Det är märkligt egentligen, har sovit som en stock hela helgen hemma, sen igår i Lundet så sov jag jätteoroligt...Brukar sova som en stock även här i Ramlösa, så hoppas på att det blir så. Ska kolla upp om jag möblerat min säng fel i Lund, haha kanske går emot några magnetfält som stör sömnen...eller? Klockan ringer tidigt imorgon och då väntas sång för Mimmski som fyller 21 år (woopwooop!!) och sen jobbbb fram till 12, sen hem hit till Ramlösa och plugga lite + baka kladdis för sen kommer lite gäster. Spännandespännande.
Nehe får väl sova nu så att jag är pigg imorgon och kan sjunga fint haha.
over and out
f.
värme skulle sitta fint nu, tack.

Minnen och en mindre tom vägg.

Falling from high places, falling through lost spaces, Now that we're lonely, now that there's nowhere to go. Watching from both sides, these clock towers burning up, I lost my time here, i lost my patience with it all.

Tingelingelingetåågeet. Har precis vinkat hejdå till Ellen i Växjö och har hoppat på Öresundståget mot Lund, finafinafina Lund! Just nu är det bara skog utanför fönstret så har ingen direkt aning om vart jag befinner mig. Det är i alla fall mycket mindre snö här än vad vi hade hemma i kära lilla Mönsterås. Jag är lite ledsen över att jag inte kunde ta snön med mig för det var såååå vackert! Säkert en halvmeter snö som låg på tomten runt huset. Köpingen såg ut som den var med i en saga a la Astrid Lindgren, så fint med alla små hus och all snö.

Jag har världens tyngsta väska med mig tillbaka som är fullproppad med skidkläder och annat bra att ha. Det blir väl så när man flyttat hemifrån att man hittar nya saker att ta med varje gång man är hemma på besök. Fyllde iaf fyra kassar med kläder som ska ges bort eller skickas iväg, vilket kändes skönt!

Nu ska jag försöka mig på lite mun/svalganatomi woopwoop!
Over and out
f

Det var för övrigt cirkus -23 grader när jag gick upp idag. Turligt nog sjönk det till -18 lagom till att jag skulle traska mot bussen..

Jag har nog glömt nämna en relativt nyfunnen kärlek. Det är Ben Howard mina damer och herrar och han är lite bättre än vissa andra men sen samtidigt ändå inte bäst. Tänkte bara så att ni inte missar hur bra han är, för det vore ju tråkigt att gå miste om bra musik eller hur?
Nu ska jag sova för imorgon blir det tidig uppstigning för att försöka få ner det sista innan bussen rullar mot kalmaret och tåget.
over and out
f. Mot oändligheten och vidare
(!!!Får icke glömma att säga GRATTIS till Jooohoneeey som fyller 21 år idag!!!)
Här blir det bara kallare och kallare. Imorse var det hela 17 minus ute, vilket är på gränsen till att jag håller mig innomhus all day long. Dock sjönk temperaturen till cirkus 9 minusgrader lite senare, vilket ledde till att jag vågade mig ut. Det blev en sväng runt Kalmar med ma&pa för att köpa nya skidbyxor + lite annat smått och gott. Efter det for jag förbi Tovalova och Pierran en sväng och kollade in deras nya hus. Ett riktigt hus, ett stort hus med massa saker som ska fixas, men de är så duktiga och det kommer bli kanonfint! Jag bjöd in mig själv till inflyttningsfest någon gång i sommar, även om det inte kommer vara klart på långa vägar. After det rensade jag ur massvis med jeans och tröjor ifrån mina garderober här hemma, grävde fram underställ och skidstrumpor och fixade med foton. Jag har faktiskt hunnit med att plugga också, tro det eller ej men jag har varit effektiv som bara den i helgen. Igårkväll var mina fina vänner här. Vi pratade, skrattade och åt oss igenom hela kvällen. Mys på hög nivå med andra ord.

Imorgon far jag tillbaka mot skåneland igen och får überfint resesällskap i form av Ellen som ska hem till Växjö efter en helg i Måset.
Nehe nu ska jag dricka te med ma&pa framför tvn och njuta lite extra av att ha dem nära.
over and out
f.
P.S !!!! Ett tillägg. Jag måste ju bara berätta att jag testade mitt stackars hjärta idag när jag skulle ut och köra bil. Jag kom så långt som cirkus femtio meter från huset där vi har en ganska "stor" korsning (det vill säga stor för att vara lilla Mönsterås). Det blir min tur att köra och jag gasar på med lilla ådin....kommer till mitten av korsningen där det liksom tar stopp...bilen rullar inte längre utan jag står nu helt stilla, mitt i korsningen. Framför mig har jag bilar som väntar på att få köra och jag tittar till vänster och ser att det kommer en bil ifrån E22an som är på g mot mig...paniken stiger då biljäklen fortfarande inte rör sig trots alla försök med växlar och olika fart på gasen..SEN lägger jag i backen och kan sakta men säkert åka tillbaka till den trygga plats jag började på, bakom stopplinjen. Det blir min tur at köra iväg igen och jag kommer då på den ännu smartare idén att testa att ta höger istället för rakt fram, och då gick det hur bra som helst. Dock blev det en jäkla omväg men jag kom i alla fall framåt! hahahaha. Jag och snö + bil är inte den bästa kombinationen. Förra året tappade jag ju bromsarna...men det tar vi en annan dag!. D.S
snart kommer mina fina vänner hit och jag längtar!!!
Det blir mat och snack all night long SÅ fint.
over and out
f.

Okej jag ska snart sluta tjata men ni ska se vilket vinterland det är utanför fönstret! Det bara vräker ner snö. Jag kan säga att jag var lagom kaxig när jag skulle ut och köra idag. Hjulen spann i en av köpingens uppförsbackar och jag höll nästan andan av nervositet över att bilen skulle börja glida bakåt. Halthalthalt och kalltkalltkallt, det är väl baksidan man får ta med den fina snön. Jag hoppas det kommer lika mycket till skånelandet för jag vill åka pulka!!!

Nu ska jag återgå till soffmys med ma&pa.
Over and out
f

Fina hästskovägen

Hemma i måset igen och lika fint som alltid. Snösnösnösnösnööö det är så mycket SNÖ. Försökte göra en snöängel idag med blev totalmosad av min fina lillebror som startade årets första snöbollskrig, riktigt fint. Innan det hade vi skottat ALLT man ska skotta runt huset, duktigt värre indeed. Men okej, nu till saken med rubriken. Det är så att det är ett annoying ticking noise I MITT RUM!!!! Can't find the source...Pappa har gjort om mitt gamla rum till hans nya kontor, helt okej med mig. MEN någonstans i detta rum har han ställt en jäkla klocka som tickar! Vilket är mindre okej. Farmor har som sagt flyttat och detta innebär att det nu står en massa kartonger här hemma, i mitt rum..och jag slår vad om att om jag letade riktigtriktigt noga så skulle jag nog kunna hitta en liten klocka i någon av dessa kartonger, men vem har tid med det klockan mitt i natten?! Saken blir inte bättre av att pappa är på möte i Norrköping tills imorgon, så han kan inte lokalisera tickandet. Vi andra vill inte riktigt röra kartongerna då vi inte har en aning om vad som är vad så att säga. Det tickar jättemycket just nu...jag måste leta. MÅSTE hitta källan till tickandet så att säga annars blir dethär en lång natt.
Men förutom detta lilla drama som händer just nu så är allt hur bra som helst. Tågresan gick fint, flöt på så himla bra. Ska inte klaga mer på tåg, eller i alla fall inte för tillfället.
Nu = leta reda på oljudet. Sen sova.
over and out
f.
Jag i snön haha. Se så fint jag vinkar (mamma tog för att skicka till pappa så han fick se att vi skottade på riktigt, därav vinkningen..)

Varje gång jag åker tåg får jag känslan av att vilja sjunga "tingelingetåget går ut i vida världen och den som inte supen tar får inte följa med på fäääärdeeen..." hehe men inga supar här inte! Fast sjunga och åka med får jag allt i alla fall. Jaha sitter i supertåget (ni vet ett av de där gamla från typ 70-talet), rullar just nu genom Småland och det är skogskogskog. Det är kanonfint väder utanför fönstret men apkallt!!
I Kalmaret väntar bästa lillebror på mig, vi ska åka busssss hem ihop då han varit i skolan all day.


Huvudet känns segt då det var föreläsning om rösten vid 8a imorse och sen föreläsning om vår artikulationsapparat! Det ni! Den förstnämnda vad klart roligast och ingår i kommunikationsstrimman som går genom hela vårterminen. Hon som föreläste jobbar som logoped på avdelningen i Lund och hon var SÅ rolig. Som Johanna sa idag "detta är så kul och det känns så rätt!!" och jag kan inte annat än att hålla med! Vi har tre och ett halvt år på oss att bestämma inriktning vilket känns bra då allt (typ) är intressant!

Nu väntar en helg i måset, ska ladda batterierna inför nästa vecka. Det känns som att det kan behövas då veckan ska innehålla pluggplugg, kalas, dans, jobbbb, TENTA och sist men absolut inte minst utan mer störst TOGAPARTY!!! Längtarrr så.

Over and out.
f

Har ni någonsin känt att det skulle vara skönt att bara få fly ifrån verkligheten ibland? Bara för ett tag få försvinna och slippa vara. Kanske sätta sig på ett plan till ett land där ingen känner igen dig och du bara kan vara. Eller bara helt enkelt åka någonstans där du bara kan vara dig själv hela tiden, slippa tänka på allt som är hemma, bara få komma bort. Jag tror alla behöver få fly ifrån sin egna verklighet ibland, få byta lite miljö, träffa nya människor och bara vara. Det är nyttigt för då tar du vara på det du har här hemma mycket mer sen när man kommer tillbaka. För ibland kan man få nog utav allt som bara är hela tiden. Man måste bryta mönstret lite ibland, det är bra med lite omväxling. Det är i alla fall något jag tror.

Detta skrev jag någon gång under hösten 2008.
Tänk att jag inte visste då hur rätt jag egentligen hade/har. Det stämmer så himla väl in på hur allt är och hur viktigt det har varit för mig att få miljöombyte under de senaste åren. Det är så otroligt viktigt att bara få vara och slippa tänka. Att få dansa utan att någon bryr sig eller att få skrika så högt man bara kan utan att någon lyssnar. Ibland är det skönt. Att bara få vara.
Nu ska jag sova.
over and out.
f.
Googlar lite inspirationsbilder och hamnade bland asfina lägenheter.
vinkvällar, tacos och avokados (för det hade man haft råd med om man bodde här) varje dag, dans och skratt.
Fyfasen vad bra det hade varit! Ska vi flytta nu? JAJAJA ska bara fixa några tusenlappar (ganska många) till på kontot.
Sen vill jag ha sol och värme också. Mina fingrar och tår avskyr kylan och domnar bort samt tappar färg helt.
SOMMAR NU TACK.
over and out.
f.
Jag tror jag blev kär. Chris Sörman, svenskt snowboardproffs och SÅ snygg. Ett plus är ju brädan så att säga och ja hela stilen. mahaahaa. Tänk vad mycket man kan komma på att göra istället för att plugga, typ detta. Kan vara det mest oseriösa inlägg som någonsin kommit upp på denna blogg, och så får det också vara.  Nä men okej jag ska ge anatomin en chans till, sen packa.
over and out.
f.
Har jag sagt att jag KRÄKS på anatomin?
ångest x 1000 men det ska väl gå.
Nu skulle man ha ett supersmarthetspiller, hade varit fint.
over and out.
f.
anatomin kan ta sig...ja någonstans.