Här ligger jag och myser, i mina gosiga raggsockar. Varmt och skönt i världens skönaste säng. Är all alone i lägenheten och ska snart sova. Imorgon ringer klockan sådär otäckt tidigt, det är praktiktime. SKOJ. Sen väntas nattjobb med Mimmski, kan vara det bästa och lättaste jobbet någonsin. Övernattning på vandrarhem i Helsingborg för att finnas till hands om något skulle hända. Lätt som en plätt, cash in samtidigt som man sussar sött bredvid bästis, finfint!

Världens bästa nyhet på jättelänge är att älskade huldatulda kommer till skåneland efter jul (FÖRHOPPNINGSVIS). Med sig har hon sin Daniel. skojskoj. Letar lägenhet åt dem as we speak. Håller tummarna hårthårt. Åh det kommer bli så himlahimla bra.

Nu ska jag steka köttbullar till matlådan imorgon sen ska jag sova, i en alldeles för tom säng. Jag är inne i en skitjobbig huvudvärksperiod och ihopbitande av käke + mardrömmar during the nights. Det är då fantastiskt fint att ha den där fina killen bredvid sig att bara lägga handen mot när man vaknar och tror att något hemskt har hänt. Eller känslan när man vaknar av att han drar en till sig mitt i natten och håller om. Då somnar man gott och tryggt kan jag lova. Myspys delux. Dock inget sådant inatt inte, då är det jag och världens skönaste säng all alone.

over and out
f.
Söndagkväll. Somnar snart. Vet ni vad det bäst är? Jag kan sova hur länge jag vill imorgon, för jag är ledig. Underbar känsla indeed. Veckan som kommer är så otroligt efterlängtad så det finns inte. Bara roligt jobb med bästis och en förhoppningsvis rolig kursintroducering till barnhab och dysfagi. Sen lite LEDIGT och praktik på det, woopwoop.

10kg lättade ifrån axlarna så fort som tentan var skriven. Underbar känsla. Vet inte alls hur det gick och jag tänker inte grubbla på det förrän det att jag har svaret i handen. Vi får se helt enkelt. Fredagen bestod av massa braigheter. Lunch på Graffiti med bästa tjejorna, VÄRLDENS FINASTE MIMMI kom med inflyttningspresent (började nästan lipa). Sen fixades det med pendlarkort och hämtade ut nycklarna TILL MIN EGNA alldeles egna lägenhet. Där spenderade vi (jag, lisa, stina, johoney och sonny) kvällen picknickandes och drickandes av diverse drycker. SUPERMYSIGT. Jag älskar för övrigt lägenheten. DEN ÄR SÅ FIN SÅ JAG NÄSTAN SPRICKER. Helt nytt alltihopa. Ska bara klaga på en bula i golvet, insåg att det kan bli stökigt om sängen blir o-stabil, känns inget skoj. Det blev i alla fall utgång tillsammans med Lajsa och Sonny. Joinade sedan upp pojkvännen och hans kompisar för korridorsfest. Dock mindre lyckad så det slutade med totaldäckning i sängen hemma på musikantvägen.

Lördag = BAKISMODE. Shitpommes. Hade fortfarande huvudvärk när jag vaknade i morse...haha. Men jag tog mig samman framåt kvällen och då blev det restaurangmys med finaste pojkvännen. Det blev den lilla grekiska. Som alltid rullade man halvt när vi gick därifrån. Det blev inget eftersläpp på Cor-balen och heller inget nationshäng utan när man väl satte sig i soffan så tog man sig inte upp. Det blev däckning (igen) framför film istället. Pensionärsvarning kanske, men ganska gemytligt.

Denna kvällen har för övrigt spenderats i Lunds universitetshus lyssnades på LU's- brassband. FANTASTISKT bra, precis som förra gången. Johoney och hennes Simon truddeluttade så himla bra på sina instrument, tillsammans med en massa andra då såklart. Cyklade hem och höll på att frysa fast i biken kan jag meddela. Svinkallt ute nu.

Nu ska jag sleeepaaaa.
over and out
f

Jaha ja. Så somnade man en timma mellan 16-17 och vad händer då? Eller rättare sagt vad händer INTE nu? Klarvaken nu och klockan ringer innan sju imorgon...KUL! Tenta är det också, jahasidu så det e. Jaja det ska nog gå, eller så går det inte alls..vem vet? Men vet ni vad jag vet? Det är nämligen så att man kan inte göra annat än sitt bästa, och går inte det, så gör man helt enkelt ett nytt försök! Svårare än så är det inte. Älskar det mottot. Better together forever and ever så att säga.

Hehe den lilla fjortonåringen i mig är sådär löjligt lycklig över att det är den 26e imorgon och det är ett väldigt fint datum det (förutom tentan då). Men jag kommer nog inte nämna det någon annanstans förutom här. Inte riktigt min grej. MEN fint är det iaf. Inte mycket för det där med "månadsfirande" men ett datum är alltid fint att ha i vilket fall.

Over and out
F

Idag har jag tecknat hemförsäkring, ringt Sara på banken och hon fixade mobilt bankID till mig (tur att man har så braiga vänner som kan så mycket bra saker), städat lägenheten med Hanna, visat upp lägenheten för logopedstudent Elin och hennes supertrevliga kompis (ja Elin var såklart supertrevlig hon med) för de kanske ska bo här i ett år när Hanna lever studentliv i Melbourne. Sen har Hanna och jag lagat potatismos och kokat korv, JÄTTEBRAIGA saker alltihopa förutom den lilla saken att jag har tenta på fredag. KRÄKS. Men det ska nog gå bra. Multitasker som jag är...haha not.

Får tillgång till min lägenhet redan på FREDAG!!!!! Weeeeiiii. Som ett barn på julafton. Så spännande. Dock flyttar jag inte än men jag kan gå dit hur mycket jag vill och bara vara där. ROLIGT indeed.

Nu ska jag kolla modern family sen sleepa. Imorgon är det praktik tillsammans med bästis, SUPERKUL.

over and out
f.
 

 
 
 
 
 
Världens bästa helg i Måset med finaste Joel. Solsken och lyckorus mest hela tiden. Spelkväll hemma hos Sara och Linus med extraperfektbraiga människor! Skratt och mängder med mat. Kommer inte behöva äta på en vecka efter allt vi tryckt i oss. Men gott var det. Hemlagat är alltid bäst. Dock flög dagarna förbi alldeles för fort. Nu väntar helvetesveckan med plugg (tenta på FRIDAY), Pbl-seminarie och projektredovisning imorgon. Men vi ska överleva detta och sen ska vi fira som aldrig förr när det är över. Batterierna är fulladdade och jag är redo, nu kör vi! (efter sömn förståss...) 
 
over and out
f. 
 
Idag hade vi som sagt första praktikdagen och det känns så otroligt spännande och roligt! Jag har en känsla av att torsdagarna fram till jul kommer att bli awesome. Härdsmälta i hjärnan efter en heldag med information och nya saker att tänka på. Sortering pågår at the moment och jag orkar inte göra någonting.

Väskan är packad och imorgon är det äntligen dags för hemfärd tillsammans med finafina Joel. Det ska bli SÅ roligt. Jag hoppas verkligen vädret håller i sig så att man kan vara ute utan att bli deprimerad haha.

NU dags för glee, Johoney "tjatar" (höhö) på mig om det senaste avsnittet av säsong fyra så ska kolla in det nu! :)
over and out
f.

Tåget rullar mot finaste Helsingborg och solen har ännu inte gått upp. Jag cyklade ner till stationen och tänkte att jag skulle vakna till på vägen..ack så fel. Kunde inte somna igår så är inte världens piggaste människa idag. Men vad gör väl det när man ska på först praktiken tillsammans med bästa vännen? Ingenting är ordet.
Jag har med mig frukost och har redan ätit upp mackorna..Men kaffet i bäst Bodum-muggen håller mig sällskap. Det värsta är att det är så hiskeligt varmt och igår brände jag halva munnen tack vare lite för varmt te. Det gäller att hålla minen och dricka försiktigt helt enkelt. Killen som sitter rakt över gången dricker redbull, klockan tio i sju på morgonen. Där snackar vi kickstart både för blodsockret och knoppen.

Mycket tågåkande denna vecka. Idag sundets pärla och imorgon Kalmar. Längtar så!!! Ska bli så himla roligt att visa upp Måset och träffa alla. Woopwoop.

Nehe nu ska jag blunda lite och sen dricka kaffet så jag är människa när jag kommer fram.

Over and out
f

Facebook svämmar över av fotbollskommentarer, otroligt. Själv har jag pluggat all night long så missade matchen men kikade på datorn då och då. Elmen, tänk vad Kalmariter kan! Sen skrev Joel något väldigt skojigt i ett sms, efter att jag påpekat att det var allt tur att en Kalmarit var med på planen , ".. det lär bli fullt upp på bb om 9mån". Visst lär det stämma, för folk ligger nog som bara den ikväll hejaheja Sverige. Sådär bara av rent lyckorus så att säga haha. Det tyckte jag var lite kul allt.

Annars så har jag fikat med söta Julia idag efter skolan. Helfestligt att prata lite om Mönsterås och sen en massa annat också så klart. Efter det så har kvällen varit rätt trist faktiskt. MEN mitt nya roliga block och mina nya färgpennor förgyllde pluggandet massvis. Allt blir finare och roligare med lite färg. Istället för att bli deppig när man ska läsa igenom anteckningarna så blir man glad,ett bra knep helt enkelt!

Då jag spenderat dagen utan glasögon och kisandes på föreläsningen så har jag bestämt mig att skaffa linser igen. Jag vet hur det slutade förra gången, ren katastrof. Men jag har en känsla av att det kommer gå nu, för denna gång är jag mer beredd. Jag pallar inte ha glasögonen varje dag och slänger jag ner dem i väskan så tappar jag bort dem bland allt strunt som också ligger där. Dagens i-landsproblem. Nu börjar skallevärken komma krypandes också...dumma svaga syngener helt enkelt.

OVer and out
godnatt
f.
Jag vill bara säga att jag saknar dig och jag är sämst på att ringa. Det bästa är att jag vet att din vardag är ganska lik min, och att vi båda tänker att vi ska höras snartsnart men så bara flyger tiden förbi sådär meganabbt. Det gör heller inget att man inte hörs så ofta, för jag vet ändå att du är där du är och du vet att jag är precis här där jag är. Det är så bra som det kan bli. MEN man kan inte säga till någon tillräckligt många gånger hur bra de är, så därför ville jag skriva detta inlägg, för du är så fantastiskt jättebra på alla sätt och vis. Jag är som sagt inne i något slags känslomässigt stadie för tillfället...och sen saknar jag helt enkelt dina knaserier (för du är precis lika knasig som jag är, det ligger väl i släkten så att säga..). Behöver nog helt enkelt fylla på mina Louisebatterier lite tror jag. 
Love you kusinvitamin och jag hoppas att vi ses jätte(jätte)snart. 
 
En sista klagan på det där med störda hormonnivåer. Jag hatar, verkligen hatar att vara så känslomässigt rubbad som jag är för tillfället. Det enda som känns lockande är att krypa upp i sängen och kolla på fåniga (väldigt bra) tvserier. Jag hade också kunnat tänka mig att spendera tid med den där personen som gör allting bra men dumma scheman gör att det inte riktigt går. En sådan sak som inte hade gjort någonting när allt är som vanligt spelar roll en dag som denna. Ord som inte är menade att tas på fel sätt, tas på fel sätt och allt känns upp och ner. Vädret är kasst också. Myskläder på och snart dags för mat sen en kopp te. Borde göra så mycket mer men jag pallar inte. BLÄ på känslor ibland alltså.
Dagens i-landsproblem indeed.

Frida "klagarn" Andersson till er tjänst, eller Emelie som damen på apoteket kallade mig idag. Förvirrat med för många mellannamn..Bexen vet vad jag menar.

NU mer glee.
over and out
f.
Time flies 
pictures come alive, you can dance right through your life. 
När man ligger i sin säng och gråter till sista Glee-avsnittet på säsong 3, då vet man att hormonnivån i kroppen är lite på sniskan. Men det är en lättnad varje gång på något vänster. Jag har som sagt väldigt svårt att gråta i vanliga fall så då får man passa på stunder som dessa. Jag har väl egentligen ingenting att vara ledsen över men det är bara skönt att få lätta på trycket i tårkanalerna ibland. Så att de icke torkar igen totalt vill säga.

Jag har aldrig varit direkt bäst på något utan lite sådär medel på allt. Vilket jag är väldigt nöjd med men just det där att inte brinna för något till 100% är något jag saknar. Jag har alltid gjort saker för att jag mår bra av det, både handboll och dans som exempel. Men jag har aldrig varit sådär jättebra på något. Jag var alltid med i skolans musikaler och liknande just för att det var så fantastiskt roligt. Jag vet egentligen inte vad jag vill komma med detta mer än att jag letar. Jag letar efter något att brinna för och gå in för till 100%. Jag vill hitta något som är roligt att göra på fritiden, en hobby som får mig att må bra. För jag behöver sysselsätta mig. Måste bara komma på vad det ska bli.... Det är mycket jag idag. men det är trots allt min blogg och det stället jag kan dra ur mina något snurriga tankar ur huvudet.

Jag tänker också på hur mycket som har hänt på ett år. Det som skrämmer mig lite är tanken på hur mycket som kommer att hända under det året som vi är inne på nu. Idag föll en människa rakt ut ifrån en liten kapsel, nästan ute i rymden på 39000 meters höjd. Han föll fritt mot jorden i en hastighet som ledde till att ljudbarriären sprängdes. Han gjorde det ingen annan tidigare gjort. Han riskerade sitt liv för att försöka sätta sitt avtryck. Hur det än hade slutat så hade han självklart lämnat avtryck men han överlevde det ingen tidigare klarat. Han har jobbat med detta projekt i fem år. Det var över efter en färd på 2 och en halv timme sen ett fall på cirka 10 minuter. Men han lyckades. Han klarade det nästan omöjliga. Vad gör jag om fem år? Kommer jag att klara den där förbaskade fonetiktentan? Hur kommer 2013 börja och 2012 sluta..? Samtidigt som jag är så otroligt nyfiken så vill jag inte veta innan, för jag vet att hur det än går och hur det än blir så kommer allt ordna sig. Allt ordnar sig alltid. Just nu är allting väldigt bra. Praktik nästa vecka, spänannde indeed. Som vanligt måste jag också poängtera att jag har världens finaste människor runt mig, så allt är perfekt.

Om en vecka har jag spenderat en helg hemma i måset tillsammans med den där fina killen. Jag längtar så mycket och det känns så himla skönt att få komma hem lite. För jag saknar alla där hemma väldigt mycket för tillfället och det ska bli så otroligt mysigt att få krama om dem. MYSPYS.

nu ska jag sova.
over and out
f
Nu är jag så trött att ögonen går i kors. Haft en kanonkul kväll och har precis ätit lite macka som nattamat, fina fisken. Morgondagen kommer nog till mestadel bestå av sömn då jag har lite att ta igen... men sen hoppas jag kunna våldgästa den sjuke pojkvännen och möjligtvis kanske mysa lite till en bra film. Ska överraska med något gott också, ska bara komma på vad först. Får kanske auskultera bästa bakkompisen Johoney...hmm. Lär sluta med kladdkaka i vilket fall ändå endast för att jag är extremt lat och bekväm av mig... haha.

GODNATT mina fina.
over and out.
f.

(om en helg är det dags för hemfärd och måset, wheho!
Hejhopp. Sitter just nu uppkrupen i min säng och funderar på att ta mig en liten kortis sovstund. Hälsade på min sjuka boyfriend innan men flydde rätt snabbt då jag icke vill bli sjuk. Men jag lämnade av lite soppa och glass, ibland är jag snäll allt. Det var i alla fall när jag satte mig i deras soffa som jag kände hur trött hjärnan var, därav minisömn-behov. Hade tänkt baka och fixa inför imorgon egentligen men då han den dära sjuklingen är sjuker så skjuter vi på utflykten...vilket är rätt skönt för då slapp jag fixa och kan då som sagt i stället sova. För ikväll ska jag på partaj med min fina vän Glennie. Korridorsfest indeed men först förförfest hos henne innan vi beger oss mot hennes pojkvän/Rickard och sen Helsingkrona. SKOJSKOJ. Måste bara hitta motivation till att vara trevlig och partaja men den kommer nog snart. Hoppas jag. Vodka tranbär blir det i alla fall, gott gott och jag kan vara bakis imorgon hehe.

HELT meningslöst inlägg men nu ser ni vad som föregår i min hjärna at the moment så att säga.
over and out.
f.
Ibland tycker jag det är orättvist att vi tjejer får stå ut med mer "kroppsligt" än vad killar får. Jag menar hormonellt sett så går det käpprätt åt skogen en gång i månaden. Allt ställs på ända och man vänds in och ut både i huvud och kropp. Hjärnan arbetar på högvarv tio gånger mer än vanligt och kroppen känns dubbelt så stor som den brukar göra. Sådär allmänt jobbigt bara överallt och hela tiden. En gång i månaden från det att man är typish 14 till det att man är 50....Hur rättvist är det på en skala? Sen är jag väldigt glad över att vara tjej, det är ju inte det. Alla andra dagar i månaden så älskar jag det. Men just nu är det rätt pissigt. Trött och smågrinig är inte direkt charmigt. Man hakar upp sig på småsaker och bryr sig om sånt som man egentligen inte alls borde bry sig om. För allt är så bra, egentligen. Nästa vecka är nog allt som vanligt igen och jag längtar.

Nu ska jag sluta skriva och klaga. Men tänkte att någon måste ju säga något om det, någon gång så att säga. Rörigt indeed men det är jag med för tillfället.
over and out
f.
Ingen stand up. Trötthet och segis istället, skönt. Köttfärssoppan puttrar på spisen, mammas recept och allt. Ska läsa lite om barn med språkstörning också, weho. Men vid halv nio är det filmtime här på musikantvägen, Hannski och jag ska kolla in Madagaskar 3 haha, fina fisken. Lugnt och fint.

Nästan helg.
over and out
f.
Jag borde öppna den där boken som ligger så fint framför mig men icke. Tentan kommer närmare för varje dag och paniken ligger någonstans i bakhuvudet, men ändå så gör jag ingenting. För hjärnan är tömd och jag orkar inte. IKEA idag med finaste Lisa var så mycket roligare än att plugga tillexempel. MEN snart måste jag ta tag i det, det kommer I know. Men tankarna på nya lägenheten och inredning känns bra mycket roligare än att fundera över om ett barn har en lexikal eller grammatisk språkstörning/utvecklingsförsening. Transkription, vokalsubstitution, intervention, behandlingsplan, semantik, pragmatik, kluster, tester och blablablabla känns bajs. HEJOCHHÅ det är livet på en pinne ibland.

Nu har jag klagat nog för ikväll och tänker inte öppna boken klockan tio utan det blir betydligt lättare läsning istället.
over and out
f.
 
Två bilder ifrån då man slapp dessa bekymmer med taltranskription och språkstörningar...hahaha. 
Nä jag är inte bitter bara lite trött. ALLT är verkligen jättebra förutom det att jag måste ta tag i pluggandet. 

Hejhopp gummi...hehe...resten får ni bestämma själva.

Idag signerade jag mitt första hyreskontrakt någonsin. Känner mig nöjd och stolt över min lilla (förhoppningsvis fina) etta! Enligt Philen så kan det kanske bli så att jag får utsikt över Öresundsbron, vilket inte hade varit så illa pinkat känner jag. Det är nämligen högst upp, femte våningen...inget för de med höjdakräck. Nytt kök är det med, fina fisken. Lycklig tjej!! Skålade med Hanna ikväll, det blev lite Asti cinzano kvällen till ära. Hon ska på äventyr i Australien och jag fick lägenheten, helt klart värt att fira!

Nu ska jag sovasovasova.
Over and out
F

Vill först börja med att säga att jag har världens finaste och bästa vänner. Bästigastebästigast Mimmi och extrasängen i Ramlösa. Efter en liten kräkincident på jobbet och en sjukig Frida (jag) så bara är hon så fantastiskt bra på alla sätt och vis. Det var hon visserligen redan innan med men iaf, bara så ni vet igen så att säga.

Nu ligger jag då som sagt i extrasängen och ska snart däcka. Känner mig helt lugn för jag vet att jag är i ett hus fullt av/med fina människor. Lite jättemycket bättre än att ligga ensam i mitt rum in ÖT.

En sak innan däckning. Jag har insett en sak. Att för första gången i mitt liv, typ, så vill jag vara med någon sådär hela tiden. Känslan när man vet att det kommer dröja flera (ehm 2-3) dagar innan man får se det där fina facet igen gör att det liksom grävs en liten grop i magen. Jag har aldrig tidigare velat vara nära någon så mycket som jag vill vara nära honom. Då menar jag nära som att ha honom i närheten alltså. För det är så bra och kul när han är där. Knasigt och tossigt men så himla fint. Man behöver inte låtsas eller hålla tillbaka utan man är sig själv fullt ut. Jag mår så himla bra i det.

Nu går ögonen i kors.
Over and out
F

Mumford & sons nya skiva med namn som rubriken går varm här hemma på musikantvägen, love it. 
Första kvällen hemma själv på väldigt länge. Hanna är iväg på våffelkalas och jag sitter in my pyjamaspants i köket och filosoferar. Väldigt behagligt ska jag säga. Livet är väldigt bra för tillfället. Hade en av de mysigaste kvällarna på länge igår. Jag mår så bra när jag är nära den dära människan. Drömde en otäck dröm inatt och då var det så otroligt skönt att bara kunna vända på sig och krama om den där trygga kroppen som låg där bakom. För allt blir lugnt och tryggt. En känsla jag faktiskt inte någon gång innan känt till sådär hundra procent (förutom när det kommer till familjemedlemar då såklart!). 
Men ikväll ska jag sova själv, haha känner mig som värsta mesen men det känns allt lite tråkigt och tomt på något vänster. Det är ju meningen att någon ska ligga där vid sidan av men icke. Man måste andas lite med, skönt och livsnödvändigt med egentid. Men det är inte lika kul som när man är två. 
 
Efter väskincidenten är jag back on track igen. Helgen flög förbi med baluns och mys, himla fint! 
Pratade i telefon med uttski idag med, hon överraskade med ett samtal mitt i laxstekandet! Saknar mina uppsalabor. Schemat är tight men vi håller tummarna på en träff innan jul, annars får det bli ett hejdundrande firande i december helt enkelt. Time flies. 
 
Imorgon skriver Sara sin första tenta och jag ska hålla tummarna hela dagen, för jag vet inte när hon skriver. Men det kommer säkert gå hur bra som helst!! 
 
Nu har jag inte så mycket mer att skriva.......kanske borde läsa lite kurslitteratur...eheeee...eller så kollar jag på något skoj istället. 
 
over and out
f.