Efter 16 timmars sömn vill jag inget annat än att lägga mig ner i sängen igen. Visst, jag fattar att jag är sjuk. Men det är så himla tråkigt att inte må bra! Det var så kul att få träffa alla fina kompisar igår i skolan. Tyvärr tog det musten ur mig totalt och jag var däckad resten av kvällen + hela dagen idag. Men det var det värt!

Imorgon ska jag ha bästig praktik på sjukhuset i Malmö igen, röntgendiagnostisk av sväljproblematik står på schemat! Jag tänker att om jag skulle bli dålig så är jag på ett sjukhus samt så har jag Cilla (mammas bästa kompis som är akutsjuksköterska) bara några korridorer bort = lugna puckar! Så därför tänker jag att det är helt okej att sova bort en hel dag så att jag orkar med morgondagen. 

Nehe nu ska jag dricka lite vätskeersättning (blää) och vila lite till. 

over and out
f

Hittade denna och tyckte att den stämde in rätt så bra..det är sjuk hur man trots den värsta smärtan ändå kan skratta och ta på det där leendet..En dålig vana helt enkelt. 



Jaha i fredags var det dags för ett nytt anfall. Kan ärligt säga att jag har nog aldrig haft så ont i magen som jag hade då, det var det värsta någonsin. Till råga på allt så befann jag mig på praktik i Halmstad när eländet bröt ut.. KUL. Det slutade med att jag låg på min handledares golv efter en svimmningsattack, kallsvettades med en krampande, ond mage. Sedan lite kräks på det också. TVÅ timmar låg jag på golvet och kunde inte resa mig, så kul var jag. När smärtorna inte gav sig så tänkte jag att det kanske var dags för min första ambulanstur. För jag kunde inte för allt i världen förstå hur jag skulle kunna ta mig ut ur byggnaden. Men efter lite kräkande så blev det något lugnare och jag passade på att resa mig och ta mig ut till bilen. Min fantastiskt snälla handledare som också bor i Lund körde hem mig. Snacka om tur att få en sådan pärla! Hon var så himla snäll och förstående.
 
I lördags låg jag hela dagen med smärtor tills mamma tvingade mig att ringa kompisen doktor Kjelle (Akut-buk läkare) som insiterade på att jag skulle åka till akuten. Så det var bara att ringa en taxi och åka upp till sjukhuset. Väl där så gick det rätt fort, snacka om skillnad mot att inte ha en diagnos när man kommer in!! Efter blodprovstagnig blev det lite väntetid och sen blev jag genomkänd av både läkare och läkarstudent, dubbelt upp! Inte så himla roligt med tanke på att de trycker på det stället som gör mest ont, men det gick bra. Sedan skickades jag hem med ett nytt recept på kortison som jag nu ska börja käka igen. Snart ska jag bege mig upp till min gastroläkare och lämna lite prover, sedan får vi se vad som händer. Farmor uttryckte igår sin ilska mot min mage "kan den inte bara fatta att den inte kan hålla på sådär hela tiden", det undrar jag med. Håller tummarna för att kortisonet gör susen! Idag är det mest mat som gör ont, det är inget skoj att äta för fem öre + att jag endast får äta soppa och vitt bröd WOOPWOOP. Fast snart får jag lov att äta lite snäll ugnskokt torsk också, smaklöst men fint. Tröttheten sitter där den sitter, och jag vill helst av allt bara sova hela tiden. 
 
OKEJ nu ska jag sluta rabbla upp symtom. Ni förstår grejen, det är inte så himla skoj just nu helt enkelt. Men det blir nog snart bättre, hejaheja magen! 
 
over and out
f
 
Här är jag tillsammans med världens bästa föräldrar! Det går inte att beskriva hur mycket jag älskar dem. Trots att de befinner sig 30mil bort så är det ändå nära. De finns alltid där när jag behöver det. Om en vecka får jag krama om dem båda två och jag längtar så! 
 
 
Hejhopp i galoschen som min mamma brukar säga. Jag har nu avklarat 2/3 praktikdagar på kärnhuset i Halmstad. Jag kan säga att numera kan jag faktiskt tänka mig att jobba med dyslexiutredningar, helst på kärnhuset haha! Det är en superfräsig byggnad med massor av professioner under samma tak. Min handledare är fantastisk och jag trivs som fisken i vattnet. Som pricken över i:et så bor jag hemma hos min bästaste moster och morbror under dessa dagar. Jag blir bortskämd med god mat, får gosa med katten mackan och sover i Louises übersköna säng! Det kan inte bli myxket bättre! På tal om lojsen så åker jag mot Götlaborg och henne imorgon. Det ska bli så himla kul och mysigt! Ska tillåta mig att släppa plugget för två dagar och bara ha kusinmys för hela slanten! Myspys indeed. 

Nu kallar sängen. Imorgon ringer klockan tidigt då min köra moster ska mot USA och har ett tåg att passa! 

Over and out

Jag hittade denna bild på #crohnsjourney och tycker det är rätt sjukt att se hur mycket denna sjukdom kan förklara. Den syns inte på utsidan för fem öre men känns på så många ställen på insidan. Man kan se glad och förvånadsvis pigg ut trots att magen gör ont, det är lätt att koppla på ett ansträngt leende som kanske gör att man inte ser lika dålig ut som man faktiskt känner sig. Nu de senaste dagarna har mina leder typ hatat mig. Kylan är inte snäll mot värken. Det blir alltid sämre på hösten. Tack för badkaret säger jag bara & varmvatten! 

Jag har haft ont i mina leder under en himla massa år och så länge jag kan minnas har jag haft problem med stora, onda blåsor i munnen med jämna mellanrum= hej crohns. Fastän att det är segt att ha ont och att det tar väldigt mycket onödig energi så är jag så himla glad över att ha en förklaring på allt. En diagnos som förklarar och får pusselbitar att falla på plats. Det är "crohns awerness month" denna månad och jag kände att jag ville dela med mig av något. För det är inte bara en "toalettdiagnos" det är inte bara magont utan så mycket mer. Den där sjukliga tröttheten som kommer över mig ibland kan tydligen också förklaras med diagnosen. 

Det värsta är att det finns inget botemedel mot crohns eller någon annan utav diagnoserna som faller inom "IBD" diagnosen, Irritable bowel disease. Det är en ond, autoimmun sjukdom som faktiskt gör så att folk dör. Nu har jag turen att ha en snäll variant och svarade bra på kortisonet. Tyvärr har inte alla den turen utan de testar allt möjligt utan framgång. Så jag tycker det är otroligt viktigt att stötta forskning kring IBD-diagnoser så att de kan hotta någon typ av botemedel mer än att operera bort halva maginnehållet på folk. 

Hejaheja forskare! 
Sprida kunskap & information är ett steg på vägen. Crohns awerness month is ON!! 

Over and out
f
Nu är jag trött på att vara sjuk. På riktigt så längtar jag efter morgondagen med föreläsning och grupparbete. Det ska bli så himla fint att träffa lite folk. Dock är kroppen och knoppen inte riktigt 100 ännu så jag spenderar även denna dagen inomhus. Skulle ha varit i Växjö denna helgen tillsammans med pojkvännen & hans storebror för att fira deras kusin som fyller år. Men ibland säger kroppen nej och då får man lyssna. Istället för att dricka drinkar och äta god mat så har jag sovit cirkus 20 timmar + sett en massa avsnitt av serien The Nanny haha! Vilken kanonhelg! 
 
En annan sak som stör mig är att min fina murgröna har fått något slags spindelväv över sig...Måste googla och se hur jag ska få bort det. Eller ja om det nu rör sig om riktigt spindelväv så får nog Joel ta hand om det ehe.. Jag pillar inte frivilligt på en spindelplanta om vi säger så. Antar att det är någon grönbladig ohyra..usch. 
 
Jahanehe nu ska jag sätta tänderna i två vetenskapliga artiklar WOHOO! Så kul! Söndagsnöje indeed.
 
over and out
f. 
Saknar även min blonda kaluffs en dag som denna.