haallaau. 

nu är helgen slut igen, men det har varit en relativt lugn helg. I fredags var mamma och jag ensamma hemma, så då köpte vi kinamat och hyrde film och halvsov på varsin soffa (Y) :)  Upp tidigt  på lördag-morgon för att åka in till Kalmar och gå trafikmojskurs, som tur var så hade jag sällskap av tove och lina. Sedan efter det åkte mami och jag till ölands-köpstad och letade balskor, men icke sa nicke fann jag några. Kvällen spenderades inne hos tove med henne och lina, det bjöds chicken mcnuggets och pommes. Sedan vid halv nio sprang jag runt och släckte ner alla familjen Karlssons lampor, så satt vi en timma och pratade med tända ljus som ända ljuskälla, haha. Så vi missade inte earth hour vi inte! Det är tur att vi bor grannar jag och tove för mamma såg att vi hade missat lamporna och skickade sms, så okej vi missade kanske fem minuter, men 55 släckta minuter är bättre än 55 tända. 

Idag sov jag lite länge, dumma sommartid! Sedan cyklade jag och mötte Utter vid skolan där vi jobbade på med projektet, som börjar bli riktigt bra. Sen attackerade jag min garderob och slängde ut lite kläder så att jag kunde få in de som låg utspritt över halva mitt golv. Annars har kväällen bestått av engelska pluggande, har muntlig redovisning imorgon om mitt arbetet om Marilyn Monroe. 
+ lite telefonpratande, biljettkollning. 

jag har beslutsångest som sjutton, såg ju att både the kooks och Razorlight ska vara med på Peace&Love, BAAAH! så jag funderar på om man ska skita i the killers och se dem istället ? åhå åhå håhåhåhåhåhhån vad jobbigt. Men the kooks och razorlight är ändå en aaaaning bättre än the killers, så jag tror att de drar det längsta strået. . . . . men åh. 
det är dagens problem... kan verka fjuttiga men det är hååårt ska jag säga er. 

neahe, nu blir det sängen för det är skola tomoooorrrrroow och klockan är mycketmycket. 

over and out. 
/ f. 

 
Marilyn får avsluta kvällens inlägg. 


Vad är det som händer? 
Alla pusselbitar som låg så bra, 
de låg på plats, har helt plötsligt flyttat runt. 
Allt är i en enda stor röra.  
Det handlar om att lägga sitt pussel rätt,
och kommer det något som rör till det, 
får man lägga om det igen så det passar. 
För vi, 
vi är faktiskt bitar i ett pussel.
Var och en lägger sina egna bitar, 
sitt eget pussel,
skapar själva det man vill leva. 

Mitt pussel känns för tillfället helt upp-och nervänt. 
Jag vet inte vart jag har alla bitarna, och det är både förvirrande och otäckt. 
Frågan är, vad ska jag göra? 
Vill jag lägga om pusslet, 
eller vill jag börja om på nytt ?

Det är rörigt. 
Väldigt rörigt. 

Frågan är också,
hur lägger du ditt?
Hemma idag, sjukis. 
Magen specar loss igen, säger bara det ger inte farbror doktor ett svar imorgon så blir jag tokig. 
Men sånt är livet på en pinne. 
Sitter här och glor på house, har sovit och ätit ordentligt, så mamma kan vara lugn. 
Ska ta tag i mitt liv om cirkus fem minuter och plugga lite, tänkte jag. 

Bio igår, behövdes kan jag säga :) Super trevligt och härligt med skratt. 
Ett stort GRATTIS till båda jossorna som tog körkort i tisdags! :D 

Nu ska jag sluta tråka ut er med mitt blarr och återgå till verkligheten ^^ 

over and out. 
/ f
Kul att sitta inne när solen är framme . 
tänkte också bara höra vad sjutton är det med snön. när man var beredd på vår så vipps kommer vintern och slår till again. den har inte fattat att det är dags för våååren nu, jag menar påsken är snart här. 
ikväll  var det -3 grader och snö, och jag bor ändå i de lite mer södra delarna av Sverige, BORDE det inte vara varmare? haha.
kanske om man ber snällt ?




ellen och jag valdes till ungdoms-ansvariga, så tjoa om ni ser någon bra teater som ni kan tänka er att dra hit till lilla mönsterås!  För nu får vi välja och säga till och boka, weiow. 

nu är det sängen, upp tidigt och ringa farbror doktoooooooorn se vad han har att sägaa denna gång. 

godernatter.
over and out
/ f. 

jag lever och jag har inte brutit alla benen, ni kan andas ut. 
Idre var tipptopp med både skidåkning och snowboard, wieuw. Blev någon liten vurpa i knappliften med snowboarden, hrm, haha. lite pinsamt och lite skoj. Men som jag alltid säger, man får inte vara rädd för att bjuda på sig själv. 

Nu ska jag göra mig smörgåstårta och iväg på årsmöte meeed styrelsen, hua. men det fina är att ellen är med för hon ska gå meeeed i styrelsen, och det gör mig väldans happy! + att vi får se en himla bra pjäs for freee (det fina med medlemskapet, huaha). 
Har varit inne i kalmar idag och provat tre väldigtväldigt tjusiga klänningar ifrån Felicias kollektioner, hon är SÅ duktig! De var så fina och de satt som en smäck :) Det ska bli superskoj att gå den visningen ska jag säga er. Sedan efter provning blev det lunch på 4kök, kycklingsallad och en massa prat, väldigt trevligt :) 

nehe over and out på er, nuuu ska jag göra i ordning min lilla MACKTÅÅÅRTA (: 

/ f. 
hallaaau. 
jaha, då var det fredag igen, HÄRLIGT! För detta är ingen vanlig helg, utan imorgon åker vi mot Idreeee för en hel veecka full med skidåkning och massamassa skoj! 
Sitter även idag på staden och framtiden lektionen, men idag har jag skrivit mer än tre punkter, så jag kan blogga med gott samvete.  Kan också meddela att min lillebror sitter två klassrum bort och gör nationella engelska (hör-/läsförståelse) så jag sitter och håller tummarna för honom. Men det kommer han nog klara galaaant :) 

Kunde inte somna igår, så nu får jag skylla mig själv över dagens trötthet, attans.(ni vet sådär svider i ögonen trött, ja usch).
Annars så var vi (amanda,mårten,sara,jakob&jag) inne i kalmar igår och lyssnade på två tjejer som pratade om au pair arbete i USA, intressant värre. Meeen får se hur det blir med det, vet inte riktigt vad jag känner för, mycket som låter spännande och roligt så det blir svårtsvårt att välja.

Så nu blir det blogg-uppehåll på en vecka.. inte för att jag har så värst många läsare som kanske bryr sig, men jag tänkte meddela det i alla fall, haha. 

ni får ha det himla fint, och hoppas att snön håller sig borta härifrån(mönsterås) i alla fall. För när jag kommer hem vill jag ha vååår! 

over and ouuut
/ F. 



nu ska jag säga godnatt, men tänkte bara säga att jag gav mina föräldrar ett gott skratt när de läste mitt förra blogg-inlägg om missförståndet, haaha. Alltid härligt när man kan ge någon annan ett gott skratt. Det vara bara simon som inte fann det lika roligt, men sen är han ju som han är. (dvs. en underbar och gullig lillebror med en viss avsaknad av humor, i vissa fall.). 

Sen blir det trots alla odds, VÄXJÖÖÖÖ universitet med kulturledar utbildningen. Mina föräldrar var lite oroliga över om det verkligen fanns några bra jobbmöjligheter inom den "sektorn", men då kom jag med så bra argument att de inte kunde annat än tycka den var bra. woho. skönt, då har man ett orosmoment över. Jag menar om jag gör praktik utomlands så ger det säkert en himla massa, eller hur? 

Nehe nu är det sovtime, för imorgon är det uppstigning tidigt på grund av KÖR(som i bil)lektion, klockan åtta. bläk.. 
Men jag avslutar med två wow bilder ^^


sovgott, godnatt (och allt vad det nu är)

over and out 
/ f. 
(haha).
Just nu sitter jag på staden och framtiden, och försöker komma på bra sätt att förändra solhem här i Mönsterås. Skrivit tre punkter på arbetet än så långe, alltid något. 
Vaknade lika trött idag igen, trots det att jag somnade innan elva igår, bläk. Var till och med duktig och simmade x antal längder igår när mamma var och gympade. Sen idag ska pappa och jag gå på gymmet, se där jag har börjat ta tag i mitt liv. Sen på lördag styr vi bilen mot Idrefjäll, vilket ska bli TIPPTOPP! Då har vi en vecka framför oss med skidåkning och andra roligheter. längtarlängtar. 

Idag har vi högskoledag, eller information ifrån olika högskolor. Det ska bli intressaant måste jag säga, jag har valt att lyssna på BTH(Blekinges tekniska högskola, inte för att jag är teknisk, men de hade en intressant linje om mediekultur) Växjö universitet och Kalmar högskola. Men allt detta skojiga efter luunch, som idag består av kycklingfilé, potatis och gräddsås (!) ovanligt lyxigt och gott. Så idag kurrar magen lite extra (haha). 

Igår på religionen skedde ett superroligt missförstånd mellan mig, mårten och jakob. Vi satt och skulle jobba med vårt scientologarbete, när vi började snacka om barnens-bibel.  
F- Det var superlustigt, för under farfars begravning så kom det fram en tant och gav mig en sån.. 
J- Jo, men man brukade ju få dem vid lustiga tillfällen
M- Ja, vi fick alltid nya på julafton
F&J- Varje år? 
M- Ja, om man satt längst fram så fick man alltid en
J- Samma bok? Varje år? 
F- bibeln ? 
M- Ja, och inte kunde de liksom slå in den heller, utan man visste alltid att man skulle få en bibel
J- Vaaah? säkert!
M- Ja alltså i kyrkan?
F- JAHAA (hahaha)
M- Jaa ? vad sjutton trodde ni jag snackade om .. ?
J- det lät ju som om ni fick en hemma varje år (hahaha)
F- jaa, den som satt närmast granen fick en bibel...
sedan skrattade vi åt det resten av lektionen. 

huh, det kan bli rätt roligt sådana där missförstånd. Nu vet jag ju inte om det lät skoj, men det var himla roligt igår i alla fall. Tänk er att ni sitter trötta en måndags eftermiddag och bara vill hem, haha, då är det mesta som man kan skratta åt roligt. 

Neeeh, nu ska jag jobba liiite här tror jag. För det låter som att jag skriver en massa, och så kommer Ulrika hit och ser att jag bara har skrivit tre punkter.. det kan verka lite misstänksamt. Så åter till verkligheten. 

Ha det fiiint!
over and out
/ f. 
tänkte bara säga att loajs är en hejjare på finska. Eller nej, men hon är en hejjare på att fixa blogg-design :)
För just nu sitter hon och filar på en ny en till mig, vad skulle jag gjort utan dig ;) haha
Nämen hon är ju en hejjare på mycket hon, inte bara bloggar(loyuise.blogg.se), utan ja allt möjligt. Hon är himla bra i alla fulla fall, och jag vet helt ärligt inte vad jag hade gjort utan henne ! (inte bara för blogg-designen alltså). 

kusinvitamin <3 :) (bilden är inte direkt från igår, men tycker den är himla tjusig på oss iaf)