Hejhopp! Fortfarande internetlös men imorgon ska det bli andra bullar, då ska jag telefonterrorisera alla som kan fixa internet i min lilla lägenhet.

Idag har vi haft föreläsning all day long. Helt okej med tanke på att det är en gång i veckan fram till jul. Lagar och konventioner, etik och testning + ett otroligt intressant möte med en kille som har en cp-skada. Man förundras varje dag hur mycket som går bara man vill och tror. Han är ganska gravt handikappad med spasmer och han är rullstolsbunden. Han är beroende av sina personliga assistenter för att få mat och kunna ta sig dit han vill. Men trots detta så pluggar han och har en dröm om att starta eget. Sånt gör mig varm i hjärtat och alldeles lycklig. Ingenting är omöjligt! Människor glömmer ofta bort personen som finns bakom syndromet/diagnosen. Därför är jag så glad över vår utbildning här i Lund lägger stor vikt vid att vi ska lära oss att se bortom sjukdom/syndrom/diagnos. För alla är vi olika och har så mycket att ge bara man får den hjälp man behöver för att ta sig till det mål man vill! För mig har det alltid på något sätt varit en självklarhet att aldrig göra skillnad, kanske för att jag är så van vid olika diagnoser/sjukdomar...jag vet inte. Men det är nog mycket beroende på hur och vart man har vuxit upp. Även vilka händelser som har drabbat en och vilka människor man mött. Det är spännande och så otroligt viktigt med kunskap om hur vi alla är olika men ändå skitviktiga på vårt egna sätt. Älskar denna utbildning mer och mer för varje dag som går!

Längtar till helgen för då är det både sittning och utflyttningsfest!!! Älskade kusinfis kommer hit och det är bäst! Ligan ifrån Helsingborg och sen alla fina här i Lund, det kommer bli awesome!!! (Johoney, jag ska ta kort och vi kommer sakna dig massor men jag hoppas du får det underbart hemma!!) :)

Nu ska jag duscha sen sova, ögonen går i kors och imorgon väntar en fullspäckad praktikdag!

Over and out
F

Japp idag är jag otrogen...mot min frisör. Har alltid klippt/slingat mig hos Nettan (med undantag för Jejje då hon levde) innan, men idag testar jag Mimmskis frisör i Helsingborg. Man vill ju vara fin till jul och hinner man inte hem till Måset så blir det såhär. Känns lite lustigt men ändå väldigt spännande och kul på samma gång. Fick folie i hela huvudet för första gången idag också, väldigt spännande även det må jag säga! Nu väntar jag på föning och klippiii då Mimmi sköljs av, kombi slingning med henne idag förstår ni, himla fint!

Imorgon blir det tjejkväll här i sundets pärla, superfun!

Nu ska jag köpa julklapp till mig själv...ehe.

Over and out
F

Jag fullkomligt älskar den nyfunna känslan av att trivas med egentid. Jag kryper upp i soffan med en kopp te, mysbelysning på och virar in mig i filten, underbart! Raggsockorna är också på såklart. Precis hemkommen ifrån filmkväll hos Lisa där även Glennie befann sig. Yrrol blev kvällens val, fantastiskt fint! Nu ska jag pimpla lite grönt te sen blir det sängen. Power walk
med Johoney till föreläsningen imorgon, vilket kräver pigga ben!
Måste bara säga det igen, jag älskar min lilla lägenhet! Lyckalyckalycka!

Over and out
f

Idag är ingen vanlig dag för det är JOSEFINIS födelsedag HURRAHURRAHURRA!!!! 
Här kommer en mindre bildbomb. GRATTIIIIIIIIIIS hjärtat!
Sista och snyggaste bilden indeed. Benis in our hearts. 
 
over and out
f.

Oj vad jag älskar min nya fina lägenhet. Det är så mysigt och det står FRIDA över hela. Bara mitt. Ganska fräsig känsla. Sitter på min nya gosiga matta och skriver för tillfället. All alone efter en helg med bästa, älskade familjen! De har slitit och varit till så otroligt mycket hjälp! Mysis igårkväll med tapas, familj och Joel. Så inatt blir första natten helt ensam och vet ni vad? Det känns jättebra för jag trivs så in i bombens. Det är litet men mysigt!

Nu tandborstning sen sleeeeeep
Over and out
f

Hejhallå.

Det slog mig precis att jag på riktigt ska flytta. När mamma ringde och sa att de lämnar Halmstad för Lund så fick jag litelite ont i magen. Jag ska nu bo själv, för första gången i hela mitt liv. Det är såklart jättekul och spännande men också liiiiteliiite läskigt. Hanna är så rolig och bra att bo med, men hon ska ju till andra sidan jorden snart så därför blir det som det blir. Jag tröstar mig med att Johanna finns rakt över vägen och Glennie kommer också flytta mot vildis.

Men jag måste lära mig vara själv och bli mer bekväm med ensamhet. Jag har alltid tyckt att det har varit lite jobbig, det där med att vara själv. Det är dock något väldigt viktigt, att kunna slappna av och bara få vara, utan att någon annan är med. Svårt. Men en lärdom som jag måste ta del av, så är det bara. Jag har ett så himla fint kontaktnät i Lundet och skåneland så ensam behöver jag egentligen aldrig känna mig. Det är bara det där att man ibland måste vara själv. Då är det en trygghet att ha mobilen till hands och kunna slänga iväg ett sms eller ringa någon, om det skulle bli alldeles för trist med ensamheten så att säga. Sen när man vet att pojkvännen finns nära så blir även det en trygghet, men hos honom kan jag ju inte hänga hela tiden. Därför ska min lägenhet inredas till mysgheternas mysighet = jag kommer aldrig vilja gå därifrån. Det ska bli hemtrevligt och varmt, sådär så man trivs jättebra. Vilket jag också tror att det kommer att bli. Så det längtar jag efter jättemycket. Att ha en plats där jag kan trivas till max och känna mig helt bekväm. För rummet jag har nu har väl inte riiiiktigt varit trivsel till 110% utan det är mer sällskapet utav Hanna och resten av lägenheten som har varit toppen.

Nu ska jag samla ihop presenter och annat för snart är familjen här! Cirkus tre timmar försenade, men så blir det när finaste moster hade köpt födelsedagstårta till mammsen. Fyller man år ska man självklart ha tårta! :)

Men nu over and out
f.

Något jag aldrig någonsin skulle kunna leva utan i matväg är nog färskt bröd. Det kan vara det godaste som finns ibland. En ostfralla och en kopp varm choklad, det är njutning! Sitter just nu och väntar på bussen, vrålhungrig. I min väska ligger nyinköpta färska te-kakor (!!!) Jag får riktigt stå emot tanken av att slita upp påsen och börja äta här och nu...snart hemma..

Haft en helt kick as bra dag på praktiken, som alltid! Hade inte kunnat ha det mycket bättre tror jag. Bästig handledare och sen superbraiga Mimmi med, kalasfint! Första riktiga nybesöket avklarat och det är så kul! Älskar att dagarna flyger förbi och man känner att det vi gör är roligt, hela tiden! Jag är så rätt som jag kan vara, en fantastisk känsla. Logoped kan nog vara världens roligaste yrke, helt ärligt.

Imorgon kommer världens bästa familj ner till skåneland för att flytta mig. Världens bästa som ställer upp och kör runt halva södra Sverige och fixar saker, bara för min skull. Sen fyller mammsen år och det blir mat på v.e.s.p.a.

Nu kom bussen! Mot ÖT och maaaat.
Over and out
F

Såhär cool var jag på första sittningen med log/aud förra året...haha! 
Sen nedan följer ett gäng godbitar som jag fann i datorn..SKRATTAR PÅ MIG! så roligt. 

 
Helt sinnes att jag fortfarande är trött. Igår sov jag från det att jag kom hem ifrån läkarbesöket till fem, dvs fyra timmar + att jag gick och la mig vid åtta och sov till nio idag. PISSVIRUS. Det är som att ha körtelfeber all over förutom att körtlarna inte gör lika ont. Det passar sig inte alls i all flyttkaos...Men jag varvar packandet med små sovstunder, funkar ganska bra haha. Obligatoriska föreläsningar på det också, hejaheja. Det bästa med att åka till skolan är att få höra hur bästis har haft det i London!! Det förgyller denna gråa dag massor kan jag lova.

Fick ett megatrevligt samtal av finaste Sara innan. Jag blir så otroligt glad av att höra när andra har hittat sådär rätt och mår bra. Även om hon kanske inte är medveten om det så blev jag sjukt inspirerad och taggad utav hennes energi! Man blir sådär glad i hela kroppen!

Efter att ha sett Lojsans goda frukt-c-vitamin-boost bild så ska jag göra exakt detsamma! Nu boooostar vi oss och blir piggelina. Hoppas du kryar på dig snabbt hjärtat! (ska försöka uppfinna ett par sju-mila-klivs-stövlar).

over and out
f
Jag har allt haft en supermysig helg. Den började redan i fredags med myspys på Jensen's med Johoney och Stinis. Sen blev det Köpenhamn med bästa familjen Bremander. Firade Hanna som fyllde 25 hela år igår. Ankmiddag, 500 kopppar (jättegott) kaffe, kaka, macka och matmatmat. Magen var helmätt efter en hel dag av ätande. Det var hur mysigt som helst. Lojsen och jag överraskade i oanade TP-kunskaper, inga barnfrågor här icke! Som jag tycker om de människorna! Finaste kusinerna, gudföräldrarna + Hannas supertrevliga boyfriend Björn med föräldrar var ett extraperfekt sällskap. 
 
Nu sitter jag nyduschad och trött i sängen, blir lite bokläsning sen ska jag nog däcka. Väntar på ett samtal ifrån min fina Joel också som snart är hemma ifrån Norge. Blir alldeles pirrig och lycklig i magen av att veta att jag snart får krama honom. OJ vad jag tycker om den människan! 
 
Ska testa min nya vårdcentral imorgon också, spännande indeed. Fått onda utslag som troligtvis är så spännande som streptocker. Hej pencillin. Blä. Menmen får se vad farbror doktorn säger imorgon, kanske inte är något alls. Who knows? 
 
NU bok.
over and out
f. 
 
HEJA världens bästa pappa på farsdag förresten. Han är så klart världsbäst 365 dagar om året, men i alla fall. 
Pustar ut och lägger mig i sängen klockan tio en fredag, lyxliv. Veckan har varit rätt intensiv med praktik och första egna patienten + jobb samma dag på konserthuset. Har i och för sig varit ledig hela dagen idag men nervositeten över att hämta ut tentan har legat och gnagt. Men nu med facit i hand kan jag slappna av och verkligen njuta av helgen, skönt indeed. Imorgon kommer bästa familjen Bremander och hämtar upp mig här i Östra torn för att sedan fara över bron till Köpenhamn och fira Hanna som fyller 25år, SUPERFUN!!!

Denna kvällen har spenderats med Johoney och Stinis på Jensen's Böfhouse i Malmö, supergott och jättemysigt. Men nu väntar ett avsnitt Glee och sen ska jag sleeepa så att det snabbbbt blir lördag.

over and out
f.
Idag är en sådan där dag då jag hade behövt din tass mot hakan. Sådär som du alltid gjorde för att visa hur nära du faktiskt var. Det är lustigt hur man kan sakna någon eller något så mycket. 
 
Man har den perfekta repliken färdig i hjärnan och sen när man öppnar munnen så kommer bara goja ut. Förklaringarna hopar sig och man fastnar i ord. Släpp det, andas och gå vidare. Det är det bästa. På med det där leendet som vanligt och bara låt det vara. Ibland är det kanske till och med bäst att inte säga något alls. 
 
Det hela handlar om en osäkerhet. En osäkerhet av att inte veta det man egentligen borde veta. Det som är självklart för så många är kanske något helt annat för dig. Man känner sig lite nedtryckt men rycker på axlarna och går vidare. För det är så man gör. Låter det vara för att inte röra om alldeles för mycket
 
Detta handlar inte om något speciellt. Bara ett utdrag ur hjärnan tillhörande moi. 
Jag tror jag måste skaffa en katt, det blir lättare då. 
 
over and out
f
Jag har precis tryckt i mig köttbullisar, bulgur och sallad bestående av gurka, roccula + babyspenat. Allt detta för att dämpa den sockerkick som jag fick av alla kakor som fantastiskt duktiga Johoney hade bakat idag. Inflyttningsfika i hennes finafina söta lägenhet, fem sorters kakor och ALLA var så goda (jag åt fyra av dem men jag kan tänka mig att den femte sorten var lika god). Nu längtar jag tills nästa helg då jag får flytta in i min egna lilla lägenhet. Inte stort inte men jag ska nog allt trivas. Packade järnet igår och får göra lite mer på fredag när jag är lediggggggg.

Trött som en gris, så ska snart sova.
over and out
f.
LEDIG.
Dagen började med en shoppingtur på stan tillsammans med Linnea. Hon behövde handla saker till sin lägenhet och jag letade presenter till mor&far. Klockan ett drog min tvättid igång och jag har tvättattvättattvättat så mycket tvättttttttt all day. Plockat ner lite saker ur min bokhylla och rensat ur lådor. SÅ mycket saker. Helt sinnes vad man samlar på sig massa strunt på bara ett år. Till maten tog jag mig ett halv glas rödvin, just because I can så att säga. Kändes lyxigt såhär en måndag. Har aldrig gjort det tidigare så det var en ny känsla. Dock kommer den inte upprepas för jag kände mig på något lustigt vänster lite skyldig där jag satt med mitt lillalilla glas vin en helt vanlig vardag. MEN så kan det vara.

Nu ska jag hämta den sista tvätten. SKÖNT. Så då återstår sortering och ännu mer packetering.
over and out
f.
Jättefin helg på alla sätt och vis. Utflyktsdagen blev perfekt. Solen sken och det var hur mysigt som helst. Jag har världens finaste pojkvän helt klart. Blir helt enkelt lycklig av att ha honom nära. Allt är sådär jättebra och jag mår så otroligt bra i hans närhet. Det gör jag ju i många andras närhet också såklart, men det är något med honom som gör att allt blir sådär snäppet bättre. Ni vet vad jag menar. 
Ikväll är det skönt att få vara hemma. Kroppen spökar lite och är allmänt asseg. Sjuka på ingång? Hope not. 
 
Om en vecka åker jag till Köpenhamn med bästa familjen Bremander. Kusin Hanna fyller 25 och det ska så klart firas. Längtar massvis efter att få spendera ett dygn med några av mina absoluta favoritpersoner. Sen helgen efter så flyttar jag till min lilla finfinfinfina etta, längtar såklart efter det med. Innan det så fyller pappa och moster 55år på samma dag, tro det eller ej. Och mammsen fyller år den dagen de kommer hit, MASSA KALASIGT denna månaden. 
 
NU ska jag vila huvudet och läsa lite i mimmis bok hehe. 
over and out
f. 
Helgski. Fast för oss logopedstudenter är det helg redan på torsdag/fredag och så varar det till tisdageftermiddag. Lustigt schema nu när praktiken har dragit igång.

Idag ska jag på utflykt. Dock inte själv utan tillsammans med Joel. Han fick det utav mig när han fyllde år. En heldag till ett okänt utflyktsmål. Så jag har planerat massor eller i alla fall lite sådär. Det blir i alla fall en tripp till Danmark och Louisiana. Jag har gjort megamysig picknick att ha med så nu hoppas jag att regnet slutar så att solen kommer fram. Men enligt alla vädersidor så kommer detta ske runt lunch. HÅLLER TUMMARNA.

Nu ska jag äta havregrynsgröt och dricka upp mitt te.
over and out
f