Magväska kanske är det nya? Lite säkrare och lite bättre. Dock låter det fräsigare på engelska "fanny pack". Rydie och jag har spenderat en halvtimma åt att googla fram bilder och roligheter av just denna vara haha. Allt detta över facebook ska tilläggas, kalasfint med en chatt ibland alltså. Fantastiskt fint.

Definition ifrån google:
"Magväska, liten väska, populär bland turister samt vasaloppsåkare, som bäres kring midjan med en bälte. I denna bag har man sin plånbok, bilnycklar,kamera,stereoanläggning,cigaretter samt kanske ett första hjälpenkit.En vasaloppsåkare med självrespekt har väl knappast cigaretter i sin.."

VEM FASEN stoppar en stereoanläggning i magväskan blir ju då min fråga? Hur får den plats? Är det en väldigt stor väska, eller en väldigt liten stereo kanske? Så många frågor och inga svar, men skrattat har vi gjort i alla fall.

Nu ska jag sova och drömma om magväskor, och kanske även stereoanläggningar...hehe.

over and out.
f.
Denna veckans lärdomar: 
 
1. Ät inte ost när du är mjölkproteinallergiker. Även om du intalat dig själv att hårt lagrad Allerum-prästost går bra i små mängder så innebär inte det att magen håller med alla gånger. Lite parmesan på det också så blir det en rätt dålig mix i magen. Kanske får jag skylla lite på den ganska vodkabaserade slushdrinken som vi hade på förfesten i onsdags också...Inte optimalt för en mage som fått i sig lite för mycket cheeeeese så att säga. Gårdagen som skulle bli en helmysig dag med finaste pojkvännen i Malmö slutade med en kräkandes och magkrampandes Frida...Inte heller så optimalt om jag ska vara ärlig, har haft bättre stunder haha. Men jag kan verkligen säga att jag inte kunde ha varit i bättre sällskap. Det blev istället soffhäng och mys med klassikern Jurassic Park, vilket verkligen inte är fy skam. Lite slöare gång och något klagande så är jag ändå rätt glad över att inte ha lika ont som i somras, det kan ju helt enkelt vara värre så att säga. Sen mår man ju liiite bättre när man får vara nära någon som han den där kan jag också meddela. Bästa medicinen helt klart. 
 
2. Lärdom nummer två är lite tråkigare men kanske även den jag lärde mig mest av. Lämna aldrig en väska obevakad, speciellt inte på HM i Lundet. Klantigt som bara den, och man vill tro det bästa om människor. Men vissa kan verkligen inte skilja på vad som är mitt/ditt. Väskan är borta och likaså plånbok med ALLA korten i. Smink, ny perfym + massamassa småsaker som var i väskan. Så just nu sitter väl någon lycklig(?) människa någonstans i Lundet och funderar på vad de ska göra med alla sakerna. Allt är polisanmält och spärrat så de lär ju inte komma så långt med det hela i alla fall. Men man kan ju hoppas att de är lyckliga över sminket och perfymen i alla fall? Det enda som direkt går att använda, förutom då mina 150kr + 250danska... MEN det är en piss i missisippi egentligen, det hade kanske också kunnat vara värre. Nytt körkort/VISA/bankdosa/ICAkort/patientbricka/lånekort/studenkort går ju att ersätta. Mobilen och nycklar låg som tur var i jackfickan så de har jag kvar. En iphone-laddare fick de allt med sig också, så lär kanske vara lite svår att nå de närmsta timmarna då phonen strax laddar ur. MEN det löser sig. Världens bästa "extramamma" Cilla kom som ett skott med en ny väska. Finaste Lisa och Glennie var med när det hände och ja vad ska man säga mer än att TACK för att jag har så underbara människor i min närhet!!!!!!!! Världens bästa mamma och pappa också så klart som fixar. Allt löser sig och jag är bra mycket lugnare än vad man kanske borde vara. Det enda läskiga är väl att någon som jag inte vet vem det är vet nu vem jag är iom IDkort osv. 
Något positivt med det hela är väl att jag får ta ett nytt kort till mitt körkort, det gamla var hemskt haha. Man måste som sagt se det positiva, det hade kunnat vara värre. Om telefonen legat i väskan så hade nog paniken varit en aning större. Alltid något. 
 
Nu ska jag dricka upp mitt te sen sova. Imorgon väntar inflyttningsfest hos Lunds mysigaste norrlänningar (Joel&Björn), kalasfint + en shoppingrunda med Lajsa (och kanske johoney?). 
 
over and out
f. 
Hittade en bild som Lena tagit på mamma och pappa nu när de var i Nice. De är verkligen världens finaste och världens bästa. Pappa kommer faktiskt inom Lund en sväng imorgon på vägen mot Malmö, jobbmojs. Ska bli så himla fint att se honom, även om det bara är en kort stund. Sen om cirkus 3-4veckor blir det hemfärd tillsammans med Joel, måste ju visa upp Måset, och då får jag krama dem båda + simonpimon.
Jag är kvar. Kommer nog inte gå någonstans, inte på ett tag i alla fall.

Helgen har varit sådär jättebra. Fredagen bjöd på tapaskväll (= Frida&johanna on a plate, smårätter som vi tycker om) här på musikantvägen tillsammans med Johoney och Joel, mycket trevligt. Vi åt så mycket att jag var mätt på lördagsmorgonen när jag vaknade. True story. Gårdagen bjöd på Novatripp med Joel och sen utgång på kvällen. En riktigt trevlig kväll tillsammans med Johanna och hennes två tyska vänner, och så Lisa såklart! Wermlands bjöd på elektro och läskiga killar som försökte visa sina moves. Men kul var det! Denna dag har bjudit på sovmorgon och flumm, superfint. Vid klockan halv tre var det bord bokat på Glorias här i Lundet som är en sportsbar. Liverpool - ManUn stod på schemat och jag som inte är sådär superhaj på fotboll hade riktigt trevligt. Fina människor och otroligt goda burgare, stinker vitlök och lär göra det resten av veckan men det var det värt!
Nu: Te och knäckemacka med avokado, mumma. Sen PBL och lite bokläsning innan däckning.


over and out
f.

high on life at the moment.

Dagens tankeställare: borde jag börja skriva dagbok istället?

Jag har alltid på något vänster skämts lite för att jag skriver blogg. Vet inte riktigt varför men det känns som att folk kopplar en blogg till ankposande småtjejer. Medan jag ser det som ett sätt att få mina ibland något snurriga tankar ur huvudet och kanske också få ett svar på dem. I och med att jag nästan kan räkna upp alla som läser min lilla blogg så vet jag (nästan alltid) vilka det är jag blottar mina tankar för. Sen vissa dagar skriver jag något helt meningslöst men det är för att säga hej till de personer jag inte träffar varje dag. Så att ni kan se lite vad som händer hos mig helt enkelt.

Idag insåg jag, efter en lite lagom pinsam reaktion, att jag inte riktigt är redo att visa upp alla mina (ibland) knasiga tankar. Är det då rätt att fortsätta sitta här på internet och skriva eller ska jag helt enkelt damma av min vanliga dagbok?

Tåls att tänka på helt klart! Men ikväll väntas en liten utgång med fina vänner.

Over and out
f

Här har ni snoris själv. Nu har nollning/tentaplugg/nyamänniskorbaciller tagit ut sin rätt och klumpats ihop tillsammans i en väldigt maffig och snorig förkylning. Däckning strax efter lite ompyssling och mys hemma hos finaste Joel. Ibland behövs det bara en soffa, en kopp kaffe och en axel att få luta huvudet mot sen vips så mår man lite bättre. Batterierna fylls på lite och kroppen känns sådär lugn. Dock fick jag agera försökskanin till ett test han och några klassisar satt ihop. Det gällde arbetsminnet och jag insåg att jag nog måste öva upp mitt lite. Trösten blev att Joels rooooomiiiie Björn gjorde nästan samma resultat som mig, även om det var något bättre så kändes det bra för egot. Jag skyllde på en lite febrig hjärna...vet dock inte om det höll.

Imorgon ska jag sova så länge som möjligt sen fika med finaste Wilmis och Cilla på Nova. Därför tidig däckning ikväll så kroppen/knoppen får vila och bli frisker. Hatar att snora, så otroligt ocharmigt så det finns inte....dagens i-landsproblem indeed.

over and out
f.




Några bilder ifrån en fantastisk fin sommar (och lite höst). Alla foton får mig att må så himla bra. 

Ja ni som har känt mig länge vet att jag alltid haft en liten förkärlek till majs. Ellen brukade till exempel skoja om att om jag låg i solen för länge så skulle jag poppa till och bli ett popcorn...haha. Upptäckte idag till min stora lycka att det låg två majskolvar i frysen, perfekt som efterrätt en pluggsöndag som denna. Det jag ska komma till med detta inlägg är att när jag väl satt och åt mina majskolvar så inser jag att det var nog en himla tur att jag var ensam hemma. För jisses vad man grisar, slafsar och gojsar ner. Nöjt fortsatte jag att äta tills jag inser att "åhååhå grannarna ser rakt in i vårt kök"....så nu väntar jag nästan på att det ska komma upp en youtubevideo med mig ätandes majskolv...

Annars då, allt är fint. Spökrundan igår var otroligt underhållande och timman flög förbi, kalasfin kväll indeed. Idag är det näsan i böckerna som gäller, lunchpaus nu. Sen ska jag cykla bort till den där fina killen och kolla på film ikväll, pausa hjärnan lite och ladda inför morgondagens tenta.

Nu: diska sen pluggggga.
over and out
f.
Den där känslan av att man är helt rätt, just nu. Även om pediatrikboken stirrar på mig med sin blåa fula pärm så känns det så otroligt underbart att bara ha känslan i magen av att allt är bra. Stormen har dragit förbi. Det var egentligen aldrig någon storm utan bara min ibland lite knepiga hjärna som spökade. För jag mår så bra och har allt jag någonsin har kunnat drömma om. Det är bara 7hp som saknas haha, om man nu ska gräma sig över något menar jag. Men det löser sig till våren.

Jag har världens bästa människor i mitt liv.

Ikväll kommer en fin sådan hem till mig och ska äta pizza för att sedan kolla lite på kulturnatten som är i Lundet at the moment. Lite babbel och kultur, kan det bli mycket bättre?

NU mer barnmedicin.
over and out
f.
För det första så undrar jag vart mina skor är. Fick ett sms för flera dagar sen om att de var på väg...men sen inget mer..huh.
För det andra så är det höst ute idag och jag har på mig min nya-fina-jättesköna-tröja, gosssiiiiiiiggg indeed.

Det blev spontanbio igårkväll med Joel. En otroligt bra dokumentär "searching for sugar man". Jag hade inga direkta förväntningar på den men oj så fint det var. Bra musik också, om man nu som jag gillar Bob Dylan för det är typ så han låter den där sugar man = Rodriguez. FINT.

Nu ska jag återgå till min pediatrikbok och barnsjukdomar. Tenta på måndag.......
over and out
f.
Efter dagens föreläsning med fantastiska Ida så skäms man nästan för att man klagar ibland. Ett barn föds vilket innebär förväntningar. Förväntningar på ett helt nytt liv, ett friskt liv, ett långt och innehållsrikt liv. Sen kommer slaget. Allt förändras och hela ens världsbild vänds upp och ner. Vad är egentligen rätt och fel i frågor om fosterdiagnostik? Hur mycket vill vi veta och hur mycket kan man egentligen ta reda på? Efter att ha hört Ida berätta om sin dotter, denna fantastiska människa som har gått igenom mer än vad någon levande egentligen ska behöva, så tror jag på hoppet. Även om någon dömmer ut en eller säger att det inte kommer att gå, så går det oftast i alla fall. Det finns så mycket att ge och göra för personer som inte kan göra allt själva. Jag blir glad och alldeles varm i hjärtat av att tänka på allt vi kommer få vara med om inom vårt yrke i framtiden. Även om man kommer stöta på svårigheter och människor som är sjuka, så gäller det att göra det bästa av allt. Se det positiva i situationen och fokusera på det. Sen är frågan hur mycket man orkar med, men idag såg jag hoppet. Det handlar om vikten att se människan bakom diagnosen och inte fokusera på det som syns. Det finns en person innanför det där skalet som kanske inte ser ut som det egentligen skulle ha gjort. En person som är kababel till så otroligt mycket mer än vad många tror att de är. 
 
Ibland håller inte förväntningarna och livet ställs på ända, men då är det viktigt att kunna se de små sakerna som gör det värt att tuffa på ändå. Det finns så mycket fint i livet och så mycket fint att ge. 
 
Därför ska jag nu svälja den lilla svarta bubbla som jag haft i huvudet de senaste dagarna och ta in det som mina fina vänner säger till mig. Upp med huvudet och skratta, för det är ju det jag älskar mest. Ikväll ska vi dansa och skratta, och jag längtar. Igår var förresten en sådan där kväll som man aldrig vill ska ta slut. Det var mysigt och gemytligt rakt in i benmärgen. Vad jag tycker om honom. Cheeeeeeseeees.
 
Nu blev det två kakor på varandra men ville få med båda. 
over and out
f. 
Allt är fint och jag mår bra.
Sångboken med MF (=medicinska föreningen) var ännu mer awesome i år, fantastiskt skoj. Varit trött i två dagar till följd av fredagen, men vad gör väl det? Filmkväll igår, himla fint, och även filmkväll ikväll fast med annat sällskap, nämligen kombon Hannski.

Kroppen har tagits ner på jorden igen, stressen känns avblåst och jag mår jättebra. Det enda som stör mig nu är den växande klädhögen som finns i min fåtölj MEN det går ju att fixa.....snart.

Skulle bara säga hej.
over and out
f.
Här sitter jag, på musikantvägen. Första gången på jagvetintehurlängesen som jag var hemma ensam här. Har varit lite överallt och ingenstans.

Barnmedicinkursen är i alla fall apigt intensiv men SÅ intressant. Dock har jag insett att det kommer dröja innan jag vågar få barn...haha. Finns så otroligt mycket som kan gå snett och saker de kan bli drabbade av. Jisses. Menmen det är kul i vilket fall.

Fått praktik fom v.42 i Helsingborg med min käre vapendragare, helt awesome! LÄSKIGT dock att gå ut på riktigt och ha hand om barn. Skånska barn. MED talfel. Hjälp? Tänk om jag inte hör vad ungen säger...? "Nä tyvärr det funkar inte, ni får nog börja prata engelska med barnet för svenska det går då icke!". Eller som Joel och Marcus berättade idag, att det värsta är när föräldrarna säger "Jaha, men är mitt barn normalt då?" -eeeh njae öhm...beror på hur man ser det... Eller vad ska man svara om ungen har något JÄTTEovanligt talfel? Det ska i vilket fall bli SJUKT skoj, men läskigt till 1000.

Ikväll är det beerpong och just nu är jag nada motiverad men får tagga om. Skola imorgon till 16 också, woopwoop, sen jobb. HUH.

Megaknepigt/rörigt inlägg men det får ni ta.
over and out
f

Magen är full av ost efter kvällens ostfontän. Hanna har besök ifrån Australien, ÄLSKADE Australien, och då firades det med ost. Massa skratt och roligheter tillsammans med Hanna och hennes kompisar gjorde kvällen extraperfekt! Sen åt jag ju tacos innan också, ännu bättre det.

Annars så har jag påbörjat T3 idag på universitetet och vi läser nu en intensivkurs av barnmedicin. Otroligt spännande och bra! Blir intensivt indeed men det ska vi fixa, allt för alla och alla för en, typ. Har en bild fastetsad på näthinnan efter dagens föreläsning i öron-näs-och-halssjukdommar då vi fick se fiberskopi på barn...alltså går de ner med en liiiiiten kamera via näsan, gommen och ner i struphuvudet så vi fick se stämband och hela fadderullan. Inte fräscha bilder kan jag meddela. slemmigt och dant, sen lite knottror på det..mmmhm. Sweet dreams indeed.

Imorgon är det poängjakt för nollorna, PEPPEN!!! Ska bli så kul och de verkade så peppa och bra igår. Funfunfun!

Annars är allt fint. Händer så mycket hela tiden att jag inte hinner berätta om allt. Men det kommer sen.

Nu ska jag sova. Första gången ensam på länge. Inte så skojigt men skönt att inte vakna av att solen skiner rakt in...de saknar nämligen gardiner i nya lägenheten.

Over and out
F