Snartsnartsnart är världens bästa Joel här!! Lyckan är total! Trots att jag är genomförkyld och hostig så känns det helt fantastiskt fint att få hit finaste killen. Helt sjukt hur fort dessa fyra veckor har gått, jag förstår liksom inte hur fort tiden kan gå. Nu har vi en vecka kvar med turistande innan det är dags för hemfärd igen. 
over and out
f. 
 
Har självdiagnostiserat mig med ÖLI (övre luftvägsinfektion) för min luftstrupe och jag är inte kompisar just nu. Sen stökar magen, misstänker att det är den amerikanska maten som gör att mina tarmar är ledsna på mig. Missar dagens föreläsning om dysfagi ikväll + ett skolbesök vilket är segt men sånt är livet på en pinne! Har sällskap av en genomförkyld Mimmski idag också vilket såklart är mysigt! Misstänker att det blir lite New Girl när Mimmsan har pratat klart med sin mamma. 

Idag kurering och sen hoppas vi på pigghet!! Hejaheja kroppen friskt humör! 

Hosthost
f
Sjukdag i New York, hostan är tillbaka och en ond hals. Gårdagen var fantastiskt trevlig med mexikansk mat, drinkar och sky bar med utsikt över Emipre State Building som lyste i gult & blått. Alla vi tjejer var ute tillsammans  och det var riktigt kul! Idag har vi pluggat och sedan har jag legat inne i sängen och kollat på New Girl hela dagen. Har försökt pigga på mig inför veckans sista besök, på onsdag är sista schemalagda dagen vilket känns helt sjukt. Sen ska vi vara turister i en vecka vilket känns fantastiskt härligt! 

Over and out
Trött tjej hej! 

Hejhejhallå! 

Dagen började med ännu ett bussäventyr för mig och Mimmski. Long Island stod på dagens schema och enligt vår reseapp skulle det ta oss cirkus 1h och 45min att åka dit, vilket det också gjorde. Ännu en svettig busstur, både på grund av värmen inne i bussen samt nervositeten av att inte fatta vart vi skulle av, det är alltid lika spännande. Trots allt detta så hittade vi rätt! Jag är så otroligt imponerad av att vi hela tiden hittar rätt trots kaotiska förhållanden. Lokaltrafiken här är inte att leka med! Det står inte vad busshållsplatserna heter, inte heller annonserar bussarna ut vilken hållplats det är man passerar = det är omöjligt att fatta vart man befinner sig! Trots detta så lyckas vi ändå hitta rätt OCH vi är alltid i tid. Det beror nog i och för sig mer på att min kära resekompis/Minmski gillar att vara ute i tid, vilket jag uppskattar väldigt mycket då jag saknar den egenskapen vissa mornar. 

Väl framme på Long Island fick vi observera logopedbehandling av personer med afasi vilket var mycket intressant. Jag gillade logopedernas förhållningssätt och de studenter som jag fick observera var alla väldigt tillmötesgående och observanta på sina patienter. Detta skiljer sig tyvärr rätt mycket ifrån vad vi tidigare sett.. Logopederna här jobbad mycket mer likt oss i Sverige, mer patientcentrerat! De var alla supergulliga. Mimmi och jag fick åka hemåt lite tidigare än planerat då snön slog till ännu en gång. Logopeden som var vår kontaktperson var supergullig och körde oss till tåget som endast tog 32 minuter in till Manhattan!!! Vi skrattade gott åt att vi helt hade missat direkttågen och åkt världens omväg på morgonen. Men hsde vi inte åkt omvägen så hade vi inte fått se Flushing, ni som har sett tv-serien The Nanny förstår varför detta var kul! Dock var Flushing långt ifrån vad jag hade föreställt mig. Det var mest kineser överallt och väldigt stökigt, men fint på sitt sätt så klart. Lite för mycket folk för min smak dock. 

Nu går mina ögon i kors...då vi startade dagen 05:30 är det kanske inte så lustigt. 

Vi har även hunnit med att äta en FANTASTISK måltid på en fransk restaurang nära där vi bor. Felicia är här och hälsar på så vi var ute och firade in helgen lite, muy trevligt! Min mage ljublade över att få lite riktigt kött och grönskar. Dock var det pommes till men det var fantastiskt gott, kanske det godaste köttet jag ätit = Boeuf Bourguignon, eller hur det nu stavas. 

Nu ska jag gå och borsta gaddarna, eller så fort min vapendragare har snutit klart nosen är det min tur på toaletten. Hon har råkat åka på det mesta under denna resa och jag hoppas att denna förkylning är det sista tråkiga! Vi (läs jag) borde kanske äta mer apelsin och mindre Oreos.. 

Over and out
f



Halloj i stugan! 

Vi kom hem för en stund sedan efter att ha sett musikalen Matilda. Den var helt fantastiskt bra, vi var alla riktigt imponerade av alla de superduktiga barn som var med! Har ni möjlighet att se den, så se den. 

Annars rullar dagarna på med besök på en just nu massa skolor. Besök i all ära men vi känner att vi börjar kunna det här med det amerikanska skolsystemet och logopedbehandling nu..eller kanske inte helt men lite i alla fall. Vi har en vecka kvar med schemalagda grejor sedan ska vi turista i en vecka innan vi flyger hem till Skåneland igen! Om en vecka kommer våra saknade pojkvänner hit vilket ska bli riktigt kul. Jag har haft min bästiga familj här i en vecka snart och de åker hemåt igen på torsdag. Tråkigt såklart men det har varit supermys att ha dem här. 

Igår var jag lite ledig med min familj och passade då på att gå "the High line" vilket jag rekommenderar för alla som ska hit!! Mysigt värre och fina områden. Vi gick nog cirkus 2,5 mil igår ner till Freedom tower och ground zero. Vi avslutade kvällen på en irländsk pub med Liverpooltema vilket fick mig att sakna Joel sådär lite extra. 

Imorgon väntar ett skolbesök ute i Brooklyn och efter det ska jag ÄNTLIGEN få besöka Guggenheim! Det är på riktigt en dröm som går i uppfyllelse, kultrnörden i mig skuttar av glädje. 

Vi har förresten firat St. Patrick's day idag, med övriga NY. Sjukt mycket fulla kids och galet lång parad med en massa "marching bands". Där var en hel del säckpipor med också vilket jag älskar! Himla fint! 

Nu går ögonen i kors! Klockan är långt efter läggdags här egentligen. 
Over and out
F





Igår hade vi en riktig familjedag och på schemat stod kultur! Vi snörade på oss gympadojorna och stegade iväg mot National History Museum. På grund av att vädret hade bestämt sig för att vara inställt på regn hela dagen så hade även halva Manhattan bestämt sig för att besöka detta museum just igår. Vi tågade runt inne i museumet och tittade storögt på alla de fantastiska dinosaurierna! Får jag för mig att byta yrke någon gång då ska jag bli arkeolog och gräva efter dinosaurier! För fy tusan vad häftigt det var. 
Jag menar, titta bara på denna läckerbit. Efter ett mindre stressmoment vid museumets restaurang med en miljon skrikande bebisar samt föräldrar så började vårt kulturbehov sina. Vi begav oss då vidare ner mot SOHO för att leta efter skor! Pappsen och Simon hittade riktiga fynd, de hade nämligen inte världens bästa promenadskor med sig hit och klagade därför över onda ryggar. Simons inköp kanske i och för sig inte godkänns som promenadskor då vår kära mamma har dömt ut Converse helt. Hon vet  vad hon pratar om, men snygga är dem i alla fall! Efter många mils promenerande stannade vi på en supermysig restaurang där de gjorde sin egen ost (måste ta med Joel dit när han kommer) så vandrade vi hemåt. 

Idag har vi spenderat dagen shoppandes. Mimmi och jag började med att gå loss på bebisavdelningen på Macy's då Mimmi nyligen har blivit faster. Det finns så otroligt mycket söta bebiskläder, så jag hoppas att någon i min närhet skaffar barn snart så att jag kan få köpa något sött! Då lillebror var lite sjuker så höll pappa honom sällskap vilket gav mamma, mig och Mimmi en massa tid till shopping! Vi traskade längs med Broadway tills energin tog slut. Vi avslutade kvällen på ännu en supermysig italiensk restaurang där ägaren verkade ha träffat varenda kändis i USA. Riktigt god mat, ett gott glas vin och trevliga kypare gjorde att kvällen fick ett riktigt fint avslut! Nu ligger vi nerbäddade och ska strax sova eller Mimmi & Simon sussar redan sött här intill så jag ska strax joina. 

Det är så mysigt att ha familjen här! Imorgon ska vi kolla in frihetsgudinnan och ground zero! 

Men jag måste ändå erkänna att jag trots allt är mer av en Londontjej än en NY-tjej. Denna staden är häftig men lite för stor för mig. 

Over and out
F









Världens bästa familj är på besök här i NY och vi besökte idag top of the rocks för att beundra staden ifrån ovan. Fantastiskt vackert. 

Nu ska vi sova, 22:18 en fredagkväll i staden som aldrig sover. Men så blir det när man har varit på ett skolbesök halva dagen med tidig uppstigning. Lillebror är lite jetlaggad och sussar gott just nu i bäddsoffan här intill.  

Over and out
f
Jag har nu ätit cirka tio oreokakor, fantastiska kaka. Vi köpte igår hem ett bigpack och det är snart slut eheh.. För att kompensera för mitt kakmissbruk så kan jag berätta att Mimmsan och jag har börjat med "30 days abs challange" och är svinduktiga. Idag tog vi dock vilodag, för det säger schemat att vi får. 
 
HAHAHA tyckte precis att mimmsan sa "alltså, jag hittade inte min överkropp imorse.." MEN det var visst öronproppen hon inte hittade, puh blev lite orolig. Jag tror sockerchocken har slagit till. Vi sover med öronproppar för att stänga ute alla jekla ambulanssirener som tjuter hela tiden. Det är för övrigt helt sjukt hur högt sirenerna i detta land/ denna stad tjuter. Inget som en audionom hade gillat kan jag lova. 
 
Som ni kanske märker är min hjärna lite av potatismos, eller som Linnea snyggt sa idag "potato moose" när hon skulle översätta detta svenska ord till engelska = en del gapskratt. Vi har idag varit på ett helt fantastiskt center för personer med afasi (språkstörning efter hjärnskada). För att komma dit så var vi tvungna att åka buss till New Jersey som ligger utanför vår "trygghetszon" Manhattan. Bussturen skulle ta cirkus en timma, vilket den också gjorde. Däremot tvivlade vi starkt på detta ett flertal gånger under turens gång. Busschauffören verkade nämligen ta order ifrån passagerarna för vilken väg hon skulle köra. Vi blev måttligt nervösa och svettades lite över att möjligtvis hamna helt ute i skogem, men det gjorde vi som tur var inte. Efter mycket om och men kom vi fram till Maywood NJ där centret låg. I Maywood har de också ett gäng ojämna trottoarer vilket ledde till att jag snubblade x antal gånger under dagens promenader till och från centret. Centret var som skrivet ovan helt fantastiskt. Personerna som jobbade där var otroligt engagerade i sina deltagare och deltagarna var SÅ fina! Alla skämtade glatt och var väldigt glada över att ha oss där på besök. De skojade med/om varandras talproblem hela tiden och hade alltid nära till skratt. Vi hade alla kramp i skrattmusklerna när vi lämnade centret för dagen. 
 
Efter New Jersey återvände vi till vårt fina Manhattan och tog en turistig tur på Times Square. Då Linnea och Lavinia inte hade besökt denna plats någon gång denna resa så togs även 1 miljon nya kort. En hel del väldigt tjusiga. Sen promenixade Mimmsan och jag hemåt, på vägen stannade vi för att äta den kanske största pizzan någonsin! Vi åt tyvärr inte upp hela, men som sagt är den världens största så kanske ni förstår varför. 
 
Nu ska jag hoppa ner i sängen bredvid min vapendragare och kika på ett avsnitt New girl, för en gångs skull sover vi inte när klockan har passerat 22, vilket är väldigt ovanligt. Imorgon är vi lediga på förmiddagen och så har vi bara FIKA med studenterna vid NYU vid 15. Efter det kommer min bästiga familj hit så då ska vi möta upp dem och äta! :) 
 
Sussa sött! 
over and out
f. 
 
Här borta på andra sidan Atlanten är det faktiskt fortfarande den 8e mars och därför tillägnar jag detta inlägg alla fantastiska kvinnor som jag känner!!! Heja oss vad vi är bra! 
 
Min absolut största kvinnliga förebild är min älskade och bästa Mamma. Hon finns alltid där när det är något samtidigt som hon har hundra egna saker att göra. Hon är en riktigt power-kvinna! Hon jobbar heltid, pluggar master och har tryckt ur sig två specialiseringar under tiden.. förutom det så är hon också fru och mamma på heltid! Det häftiga med mamma är att hon är så otroligt duktig på det hon gör. Jag vet att hon aldrig skulle säga något som hon inte är säker på. Det är kvinnan med laserblick som ser igenom mig på mindre än en sekund. Hon hör direkt när något är fel och har alltid tusen kloka ord nära till hands för att hjälpa. Världens bästa mamma och kvinna. Om bara fyra dagar så kommer hela familjen Andersson över till oss här i New York och jag längtar så himla mycket efter att få krama om henne och resten av familjen. Världens bästa familj. 
 
I min familj finns många andra starka kvinnliga förebilder. Jag har en moster/gudmor som är en fantastiskt duktig och driven forskare. Hon som alltid finns där för att svara på frågor trots att hon har en miljon egna saker att göra, hon lyckas alltid peppa och hitta lösningar. Hon i sin tur har två fantastiska döttrar som båda två är bland de mest drivna och finaste personerna jag vet. Lojsen, min bästa finaste Louise. Hon som kommer bli världens bästa människorättsjurist för hon tror på det hon vill göra vilket gör mig varm i hela hjärtat. En mer omtänksam människa får ni leta efter, det kan jag lova. Hanna som alltid också finns där och är så otroligt omtänksam och klok! Eftersom jag inte har någon egen storasyster har jag kanske på sätt och vis lånat Hanna lite av Louise.
 
Sedan har vi vår fantastiska mormor, som inte finns hos oss längre. Kvinnan, som trots en tung och seg sjukdom, alltid log. Världens finaste mormor som hade ett hjärta av guld. Ett hjärta som inte ville sluta slå. Hon ville så gärna vara kvar och som jag önskar att hon hade varit här nu. Mormor som alltid, alltid ställde upp och hittade på saker trots att orken inte riktigt fanns där. Jag såg aldrig mormor som en sjuk person utan hon var någon som hade valt att leva. Alla talar alltid om mormor som den snällaste och raraste personen de vet. Hon som alltid brydde sig om andra, trots att hon själv hade det väldigt jobbigt. Jag tror och hoppas att vi alla har fått ärva dessa fina gener av henne. Viljan, styrkan och omtänksamheten. 
 
Sedan får vi inte glömma min älskade farmor. Kvinnan som hade tre jobb, skötte ett hushåll och uppfostrade fyra barn själv. Då farfar var sjöman och nästan aldrig hemma så fick hon ordna med allt vardagsliv helt ensam. Hon har slitit och jobbat hårdare än någon jag vet, min stålkvinna som fyllde hela 90 år för två veckor sedan. Farmor har alltid funnits där och tagit hand om alla. Trots att hon har mått dåligt i perioder så har hon alltid nära till skratt. Därför känns det extra viktigt att nu få ta hand om henne. Hon klarar sig fortfarande själv och skulle skrika högt om någon försökte säga något annat. För hon har alltid klarat sig själv. Hon har alltid stått på egna ben och skött sitt. Samtidigt som hon har skött allt åt många andra också. Jag hoppas att jag även har ärvt hennes viljestyrka och ENERGI! Det är nästan det jobbigaste med att vara borta i fem veckor, det är att inte få prata med farmor. Vi ringer alltid minst en gång varje vecka för att kolla läget, men nu får jag inte prata med henne förrän i april. 
 
Måste även lägga till min "extramamma" Cilla. Som inte är släkt mer än att hon alltid har funnits i mitt liv. Det är mammas absolut bästa vän. Hon bor i Lund med sin familj och hon är ett energiknippe utan dess like! Sjuksköterska, trebarnsmamma och hundägare + fru på det. En kvinna som slåss för andras rättigheter och hon ger sig inte i första taget! Hon är envis som få (i positiv bemärkelse), ärlig och alltid så otroligt omtänksam! Jag är så väldigtväldigt glad och tacksam över att ha henne och hennes familj i mitt liv. 
 
Jag har även ett gäng till med fina och braiga kusiner/kusinbarn samt en faster som alla har en vilja utan dess like. En himla massa kvinnlig POWER skulle jag vilja säga. Anderssons, Folkhammars, Bremanders, Körges, Krusälvs och Dremers, heja oss!! 
 
 
Det är kärlek på riktigt. 
 
 
 
 
 
Såhär blöt kan man bli när det ösregnar i New York! Tacka vet jag bästa julklappen: Mina vattentäta och braiga kängor, fötterna håller sig torra i alla fall! Pölen är btw gigantisk, det är inte jag som har krympt. 

Idag har vi spenderat halva dagen på ett av de största sjukhusen i NY som tar emot allt ifrån traumapatienter till rehabiliteringspatienter. Vi fick se en himla massa sväljningsundersökningar vilket jag hurrade för! Däremot är jag väldigt glad över att plugga/jobba i Sverige då logopederna här har ett väldigt speciellt förhållningssätt till sina patienter. Väldigt lite terapeutiskt förhållningssätt och väldigt mycket amerikansk högljuddhet. Väldigt blandade intryck av denna dag. Sjukhuset känns som taget ur en sjukhusserie på 70-talet, allt känns lite äldre och slitnare, och då är detta ändå ett av de bäst rankade sjukhusen i NY. Menmen jag ska icke döma! 

Annars så har vi åkt en massa tunnelbana, besökt Brooklyn för första gången (sjukhuset), gått hem ifrån Times square ännu en gång (älskar vårt centrala boende) och lagat mat. Nu ligger Mimmi i sängen och läser och jag sitter i soffan och skriver detta inlägg. Jag ska strax hoppa in i duschen och hoppas på att jag får till en bra mix av kallt & varmt vatten heh. Jag hatar på riktigt att de inte har normala kranar till duscharna/handfaten som vi har hemma. Idag är också första dagen vi, eller mest jag, inte har klagat på gaslukt vid matlagning, framsteg! ;) 

Hoppas ni sussar sött där borta på andra sidan Atlanten! 
Over and out 



Idag har vi besökt logopedprogrammet här vid NYU för första gången och det var kalas! Vi fick delta i the thickened liquid challange (typ som Ice bucket challange) för att uppmärksamma ät- & sväljsvårigheter vilket jag tyckte var superkul!!! Det är ju mitt absoluta favoritområde och något som verklihen behöver uppmärksammas. Vi fick alltså dricka ett fruktansvärt sött Ice Tea med smak av citron (det smakade mest honung?), det var även förtjockat.. Så ni kan ju själva tänka er hur det smakade. 

Efter besöket på avdelningen gav vi oss av mot NYUs presentshop och kan möjligtvis ha köpt en asnice tjocktröja med NYU-logga på...hehe. Sedan traskade Mimmsan och jag hemåt. Vi passerade en affär som var rena drömmen!! Bara en massa limited-edition-skor från golv till tak, vi trodde först att det var ett museum men insåg snabbt att folk faktiskt köpte skor där. 
Här har ni mig i skohimmeln! 

Vi traskade en himla bra bit upp till Empire State building och tog där tunnelbanan hem. Nu är vi supertrötta som vanlig och ska nog snart hoppa i säng trots att klockan bara är nio här. 

Så ha det kalasfint hörrni! 
Over and out
F
Lavinia, jag & Linnea uppe på avdelningen idag! Mimmsan agerar proffsig fotograf :) 

LYCKA över att solen sken och typ all snö som kom igår började smälta bort. Hoppas på att iskylan ger sig snart...burr!