JAG ÄLSKAR LUND!!
Trivs så sjukt bra här, klassen är så jäkla bra och nollningen är sjukt roligt! Idag hade vi poängjakt, sprang runt i ett regnigt Lund och utförde uppdrag i mängder! Lag blå, bäst i test ingen protest!, vi körde all in! Gjorde allt man skulle, helt otroligt roligt. Steffie friade till en thailändsk sopplockare, bjöd in sig själv i ett kebabstånd och gjorde en kebab till Gunilla, vi tryckte in oss i en telefonkiosk med massa främlingar, dansade konga mellan lundagård och stortorget med bland annat en tysk utbytesstudent, klädde ut en främling, reklamerade ett tomt bananskal på pressbyrån, sjöng en sång för alkisarna på mårtenstorget, klädde ut Roy i kvinnokläder, Roy åt av ett barns glass...Tvättade håret i en fontän, dansade nollningsdansen utanför stationen, fick en främling att säga sex laxar i en laxask på film...+ Massa massa mer! HELT SJUKT ROLIGT!! Så otroligt rolig grupp och bra klass, allt är så bra! Introduktionskursen drog igång idag och hade första föreläsningen i PBL, problem-baserat lärande, den modellen vi kommer jobba efter. Sjukt knepigt men ska nog gå fint (Y). Imorgon väntar mer introduktion men startar inte förrens kvar över tio, så det är skönt! Imorgon väntar beerpong-turnering hos en av nollnings-generalerna (josefin), ska bli så sjukt skoj det med!!
Torsdag är det olympiska spelen som gäller med hela MF(medicinska fakulteten) Läkare, Logopeder, audionomer och biomedicinare (Y) Sen på fredag är det fulsittning i våra robinsson kläder, hetthetthett!
Sen på lördag får jag mysigt sällskap så då ska jag pausa i allt nollande och umgås med en viss person istället, längtaaarr! Sen är allt igång på tisdag igen, ännu en vecka fylld av roligheter..och skola såklart.
Såhär glad är jag nu!!
Saknar dock mina favoriter, men jag hoppas ni har det lika bra som jag!! Skypade med Moltaz igår som är i LA, låter som att den killen kommer ha det jäkligt bra det kommande 1 - 1/2 året! Hoppas vi kan pricka in en resa vid påsk!! :)
nu ska jag glo how I met your mother sen snarka zzZzzzz.
ha det bäst
over and out
f.
Hejhejhallåhej!
Idag var första dagen på mitt nya liv. typ. Jag är numera helt ensam in Lund, mamma och pappa har lämnat mig. Jag har träffat de människor jag kommer spendera mest tid tillsammans med under de kommande fyra åren, och som tur är var de flesta kanonbra! Jag bor nu på riktigt ensam, första gången ever. Tryggheten i att ha Cilla med familj på några minuters avstånd är dock otroligt lättande. Så helt ensam är jag ju inte, men mer att jag bor själv, all by myself. Otroligt spännande ska jag säga er. Ska snart krypa ner under täcket och kolla på lite how I met your mother, känns som ganska lagom kvällsunderhållning.
Kommer nedan visa lite kort jag tog på mig själv för några minuter sedan...Tänk vad lättroad man kan vara när man är trött. Photo booth in my heart!

hahahaha.

godnatt!
over and out
f
Hejsanhoppsan!
Här sitter jag och skriver på min sprillans nya fina macbook, I love it! Det blev min present till mig själv för de fyra års plugg-plågeri som väntar ;) Kanske inte plågeri, ska faktiskt bli riktigt roligt! Sitter i Lund i "min" lilla etta. Dock icke min utan Malins, som jag så snällt får "låna". Den är superfin, ska gå och tjata på AF-bostäder om att jag kanske kanske kan få ta över den, who knows?
Haft en kanonfin sista vecka hemma i alla fall. Eller sista och sista jag är snart hemma igen haha. Tre timmars direkt-tåg känns inte så dumt när man har något som lockar i Kalmar. Men från och med imorgon och två veckor framöver får det bli Lund i alla fall, sen kommer jag nog hem och hälsar på lite. Fylla på pussförrådet och också krama lite på de övriga som jag tycker om.
MAC where have you beeeeen?! Hur har jag kunnat vara utan denna dator så länge. PC släng dig i väggen, här kommer MAC! Den matchar så fint med min lilla vita iphone med (Y) Prylnörd.nu yes indeed.
Vet icke vad jag ska skriva mer. Har precis ätit en superfin måltid med bästa föräldrarna på en fin liten grekisk restaurang inne i stan. Köpt mig en lila cykel som jag ska flänga runt på under min studietid. Förfrusit lite i regnet samt också fifflat med min packning. Ska snart bädda ner mig och glo på en film, regnet smattrar mot fönstret så det känns rätt sövande. Hoppas på att jag kommer kunna somna ensam i denna stora säng. Hade nog behövt ha en Henrik vid sidan om känner jag...Men man kan inte alltid få det man vill ha hela tiden. Eller ja, jag kan ju gärna inte be honom köra hit vid denna tid på dygnet bara för att sova bredvid mig menar jag.
Nu ska jag välja en fin film ur min lilla hög jag tog med mig hemifrån sen krya ner i sängen och försöka sova. Grannarna kollar också film, med ljudsystem inkopplat kan jag berätta för jag hör replikerna där jag sitter på andra sidan väggen. Men ganska skönt för då känns det mindre ensamt.
Ha det bäst! Imorgon väntar träff med kurskamraterna men innan det ska mami, jag och papi inhandla extra kuddar, nytt täcke och ett nytt större lakan (Y) :)
Nightnight!
over and out
f.
nöjd tjeja! (trött och har gått i ösregn så ha förstående för hur jag ser ut haha)
Nu är det slut.tut. Sista dagen på OKG och Erichs Armatur idag. Sorgligt värre faktiskt men som sagt nu väntar nya äventyr i LUND! Har boende september ut vilket känns skönt, måste dock fortsätta leta maniskt efter något mer permanent boeende. . Rydie och jag var som senast skriviet nere i Lund förra veckan, och jag kan inget annat än ÄLSKA den staden! Är så glad att de är mitt hem för de närmsta fyra åren. Resan var kanonfin och vi hann med en himla massa, träffade på både Daniel, Tobias och sprang på Marcus. Kollade in mitt tillfälliga boende vilket såg helt ok ut, nära in till stan. Gick med i Östgöta Nation, vilket också känns otroligt bra!

Nu har folket börjat lämna Måset. Moltaz åker till USA idag, Uttern åkte upp till Uppsala i fredags, bex flyttar till helgen och även jag! Men det känns skönt att man kan hälsa på varandra. Mitt schema känns ganska lovande så hoppas att det går att besöka folket ofta!

Helgen var i alla fall kanonfin, parteeey i lördags som spårade ur en aning men var otroligt roligt! Seg som jag vet inte vad i söndags, jag och katten låg utslagna på soffan ihop. Sen drog jag mig in till Kalmar och mös lite med världens finaste kille. Igår träffade jag finaste felicia och vi tog oss en tur på stan, kollade lite tyger och annat skoj. Efter det blev det måset igen och ännu lite mer mys med världens finaste kille. Är så otroligt lycklig just nu så jag vet inte vad.

SAKNAR dock en specifik person vid namn SARA isabella mikaelsdotter NILSSON !!!!!!!!!! Vi måste ses snarast, bara så du vet :)


Nu ska jag bjuda på fika här på Okg, UM2 gruppen och sen mina kära jobbarkompisar på EAS.
Sista dagen som sagt, både fint och tråkigt på samma gång. Men allt bra har väl ett slut antar jag.

over and out
f.

Gooooomorron goooomorron!

Kaffe och P3, allt i sin ordning. Ska snart ge mig ut på en vandring till CSV för att få föranmälan påskriven. De har nämligen kortstop här på OII så måste kunna få in folk vid behov. Då får man springa och tigga påskrifter, vilket jag är ganska bra på om jag får säga det själv. Sista heldagen idag, jobbar nog nästa tisdag, Thomas vill inte släppa iväg mig haha.  Ska städa och plocka idag tänkte jag. Sen vid fyra ska jag bjuda på kladdkaka i bilen hem, då blir de glada mina kära bilvänner!

 Annars är livet otroligt lugnt just nu. Har näsan på skånska bosidor hela tiden. letar letar letar. Imorgon drar vi, jag och Rydie ska på roadtrip! Ska bli så skoj, kul att hitta på något. Ikväll ska vi på musikquiz med felle, linn och jocke, kanonkul! Sen blir det utgång med dans och skoj för att det är Utterns sista i Kalmar på ett tag. Sen imorgon ska jag trimma manen hos Nettan, skönt. Sen blir det ROADTRIP nedåt landet till min framtida bostadsort, LUND! Kanonkul! På lördag ska vi på dunderfest hos två favoriter för att fira att André fyller år och att Mårten åker till LA i 1½ år, kommer sakna den killen MEN det stora +'et att vi nu har en riktig anledning till att åka dit!! :)

Något som är otroligt roligt är att på fredag får vi hem en liten lurvig kattunge!!!!!!! Ska ha den på prov över helgen och om pappa tål den så får den stanna, MYS! Synd bara att jag ska flytta, men jag har en hel vecka med den nu innan huhu. Gråspräcklig liten tjeja, tror hon skulle heta Sally eller något sånt, kommer inte ihåg vad vi sa för namn...hm.

Nu ska jag ge mig ut och springa!
over and out
f

Tisdag och jag är skittrött. Ursäkta ordvalet men det är det enda som stämmer. Körde idag så missade min powernap i bilen...
Hade en supermysig kväll igår tillsammans med Utter, Amanda och Anna hemma hos Sofie. Kladdkaka och kaffe + massa prat, supermys! Knappt sett de tjejerna i sommar (eller ja förutom uttern då), så det var så himla roligt att alla hade tid att ses. För snart far Anna tillbaka tillbaka till Norge för att studera läkare, Amanda och Uttern flyttar tillbaka till Uppsala och Sofie påbörjar precis som jag studentlivet bara det att hon är i Växjö och jag i Lund. Det bästa med att alla är utrspridda är att man kan hälsa på varandra och testa på studentlivet på massa olika ställen, så himla fint! Jag är riktigt sugen på att åka till Bergen och hälsa på Anna, det ser så otroligt vackert ut!

Imorgon är sista dagen för mig på OKG och Erichs Armatur. Otroligt. Två hela år och nu slut. Kommer kanske tillbaka och hjälper till lite någon gång men det känns endå lustigt. Men nu vänta fyra års nytt äventyr nere i Lund, vilket kommer bli kanon! BARA jag hittar någonstans att bo...................huh.

Finaste Rydie följer med mig ner till skåneland i övermorgon för att kika runt lite på boende och nationerna. Ska bli riktigt skoj med en roadtrip!


Jag ser ut som en blank/blek/stel pinne i jämförelse mot finaste Rydie,
men det var det nyaste kortet jag hade haha.

Nu ska jag kika lite på blocket sen jobbbbbbbbbbbbbbba. ringa runt och terrorisera folket idag, det kan bli spännande.

over and out
f.




(saknar dig..)
av någon lustig anledning sitter jag här och har Markoolios "det ska vara reggea på sommarn och massor med sol, headshot och cola lite lullig vardag...nanana" på hjärnan. Detta stör mig något otroligt då jag inte är något direkt fan av denna låt.


Annars är allt fint. Otroligt jättetrött men så blir det väl när man snittar cirka fyra timmars sömn per natt i fyra dagar...
Detta är världens bästa crew. Några saknas såklart, men nästan hela ligan är samlad. I helgen, eller ja sen i torsdags, så har det varit stadsfest i Kalmar och jag har haft turen att hänga med dessa människor! Det har varit Rix fm, Veronica Maggio, shots, skrattfnatt, musik och dans, vin, trolleritrix, posande, prat och massa annat. Det var nog sista gången vi var samlade allihop..då folk börjar fara iväg åt olika håll igen.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag har världens bästa vänner! Är så otroligt lyckligt lottad med att ha alla dessa underbara människor omkring mig!

I Lördags var det kräftskiva i hushållet Hafstad/Petersson, vilket icke får glömmas! Det var en otroligt lyckad kväll med skratt, dans, singstar, nubbe, prat och roliga människor, björnbröder-imitationer och så mycket mer!

Dessutom är jag kär i världens finaste kille. som just nu befinner sig på betydligt soligare breddgrader och jag saknar honom så att jag nästan har ont i magen. Det måste vara världens bästa känsla, att känna att man tycker om någon så mycket att man inte riktigt kan fokusera på något annat. Som sagt, jag har slutat springa och nu tänker jag stå kvar.

Det var väl allt för mig för denna gång, kanske trillar in igen under dagen..
ha det kanoners
over and out

Tumblr_lpcn06utjf1qc3j4vo1_500_large
Så sant som det är skrivet.

Jag har kramp för tillfället. I öra, ben och fötter. Jag har nämligen haft ett maraton av saker på jobbet denna morgon. Att gå ifrån att inte göra någonting till att ha en miljon saker att fixa vart lite ansträngande. Men otroligt roligt att få vara igång, då går tiden fort. Har jagat runt på telefon hela morgonen, ringt till de olika företags-hälsovårderna(?) i Oskarshamn och Västervik för att försöka lokalisera fyra personers läkarpapper. Det slutade med att vi insåg att det var felaktiga personnummer som ställde till det i sökandet. För det hade varit lite illa om fyra journaler försvunnit ifrån jordens yta...Jaja, det är mänskligt att fela. Sen har jag jagat påskrifter och personer som ska komma hit och jobba. Kanoneers då ingen svarar eller sitter på sina kontor. Knepigt men det löser sig. Hjärtklappningen av allt trappspringande tyder på en dålig kondition ....

Annars är läget under kontroll. Längtar till helgen! För mig är det Torsdag idag eftersom jag tar helg efter imorgon. Då blir det Rix fm i Kalmar och kanske en liten utgång på det(+lite mys). På fredag spelar Veronica Maggio på larmtorget så då ska vi in och dansa loss för att sedan fortsätta natten skrålandes/skålandes på vallen. På lördag väntar först frukost med jacuzzibad tillsammans med favoriterna på Oknö hos Sara, sen på kvällen blir det kräftskiva hemma hos felle och linn! Ska bli så roligt. Söndag = sova. KANONKUL!

Älskar livet just nu. Allt känns så otroligt bra, så bra att jag nästan är rädd för att det är lite för bra. Väntar nästan på att något ska komma och slå till mig i ansiktet så jag ramlar ner på jorden igen. För just har jag allt. Familj, vänner, kärlek och lycka! Jag har en framtid som jag är så otroligt glad över och ska snart börja fyra års äventyr på logopedprogrammet i Lund. Nypa sig själv i armen kanske kan vara något bra att göra ibland, men sen är frågan om det verkligen är så fel att livet får vara lite rosa och fluffigt ibland? Varför är man så rädd att erkänna att man är nöjd och ärligt lycklig. Vi förväntar oss aldrig att saker ska vara bra, utan man tänker alltid på det negativa även i de bästa situationer. Lustigt egentligen hur det blir så. När man mår så bra av positivitet!

NU ska jag städa på mitt stökiga skrivbord, allt är så mycket enklare om det är rent och fint.
ha det kanoners!
over and out
f

Tumblr_lppcnoce5m1qkseqdo1_500_large





Vad är det som händer i London egentligen? Håller tummarna för att det lugnar ner sig snart, låter riktigt otäckt.

Något otroligt positivt och det är Utterns gästinlägg här nedanför. Skrattade hela dagen åt hennes problem med den nybyggda bron för uttrar över bäcken vid E22an haha. Hon är himla rolig hon!
Något annat positivt är mitt antagnigsbesked!!!!! LYCKAN är maximal. Nu har jag bara problemet med boende, inte skoj. Lund lider tydligen även i år som alla andra år av bostadsbrist till studenter...känns ju jäkligt roligt. NOT.

Trött som få idag då klockan blev lite alldeles för sent i natt. Men det vart det värt. Prata bör man annars dör man, är mitt nya motto - passar ju fint eftersom jag ska läsa till logoped höhö ;)
ÅH, om fyra år är jag logoped, härligthärligt. Kollade in schemat för hösten, såg lite tungt ut men SÅ roligt!! Fått nollningschemat också och temat är reality-serier haha så jäkla bra! - biggest loser, bonde söker fru och Expedition Robinsson - tror jag var de olika grupperna.

Blev en veckas jobb till...men moneymoney. Ska vara ledig på fredag . Sen kanske jag tar ledigt nästa fredag med. Sen är det en vecka kvar hemma för den 28e börjar det nere i L U N D !
Anmält mig till studentlund också, himla fint. Nu ska man bara välja vilken nation man ska tillhöra, såååå mycket att tänka på och så mycket skoj att se fram emot. Kikade på mina klasskompisar också på facebookgruppen. Endast tjejer än så länge, men de såg snälla ut så det känns ju bra haha.

Nu håller Thomas  på att hitta en lägenhet till mig här på jobbet "registrera dig så ska jag ringa och ska fan se till att du får en lägenhet" haha!
over and out
F


Logopedprogrammet
240hp, Dagtid, Helfart (100%)
Utbildningsprogram
Normal undervisning
Lunds universitet,
Lund
Grundnivå 

LUND NÄSTA!!!!!! :D
LYCKA!
Ursäkta att det tagit sådan tid. Men nu är jag här igen. Har några punkter som jag skulle vilja ta upp. Väldigt viktiga måste jag säga.

1. Har nu lärt mig vad lys melk är för något. Det är inte någon lakris, som ni kanske med tror? Utan chokladen som är rund och platt som finns vid smågodiset.

2. Jag kan räkna, är väldigt bra på det! Men då det kommer till att räkna kaffemått då man ska göra kaffe brister mitt kunnande. Förstår bara inte att det kan vara så svårt?!

3. Tycker och kommer alltid att tycka att det är äckligt med näsdukar. Att snyta sig i en tygbit och sen vika ihop den för att lägga ner den i fickan. Visst, då man viker den kladdar snoret inte av sig, men ska man snyta sig i samma snor sen? Då kan man lika gärna snyta sig i fickan med en gång.

4. Trodde det var fler punkter men hjärnan vill inte riktigt sammarbeta. Är liiiite ledig från jöbbet, har redan hunnit med att vara där ett par timmar på morgonen sen ska jag dit igen. Blir snart att packa lill-väskan min och flytta in där. Kan vara ganska bra, finns ju toa, kök, balkong, gratis är det ju med.

Känner mig lite speedad efter allt kaffe morgonen bjöd på. Vill inte slappna av och sova bort de få timmarna man är ledig varje vecka. Ska nog bara bullar.

MUMS säger jag då!!
Adjö, från allas eran utter.

p.s. vid slutet av mölstadsvägen går det en bäck , som går under e22:an. Där finns det visst en massa uttrar så det är nu byggt en liten liten brygga till dem typ. För att de ska slippa ta sig över vägen. Det är bara det att detta bygge är nog 30 cm brett. Har ingen aning om hur jag ska kunna utnyttja denna bro/brygga. Är det meningen att man ska åla sig fram på den? Och varför är den så smal? Men första problemet blir väl ändå hur ska jag ta mig upp på bryggan/bron?? d.s.
Idag är det ingen vanlig dag nej för det är FRIDAY! Eller jovisst är det kanske en vanlig dag men ingen mitt-i-veckan-dag utan snart är det helg! Himla fint!

Igår slutade jag tidigt, åkte hem och la mig i solen ... och somnade! himla fint det med, mycket som är himla fint nu för tiden måste jag säga. Ringde min fina kusin Louise och fick en update på det mesta som hänt sen vi pratade sist. Sen solade jag lite till...Sen kom Eric och visade sina Afrikabilder, han hade praktik i Uganda under tre veckor Mars/April i år. Det var en hel del bilder på sjuka barn och äckliga sår. Men vilket otroligt arbete de gör, trots att de ligger minst 70 år efter mot vår svenska sjukvård så fixar de och trixar för att hjälpa. Men tanken som slog mig var "jag är så otroligt lyckligt lottad att ha fått bli född där jag är".  Däremot är Uganda ett av de Afrikanska länderna som var först ut med att berätta att HIV/AIDS är något farligt. Därför har de ganska mycket information och vet hur viktigt det är med tidiga diagnoser. Eric berättade något ganska skrämmande, de hade varit med en söndag i kyrkan för att deras lärare var katolska och ville ta med dem på en gudstjänst. Det var en (vit) präst som predikade om att kondomen var ond, och att man inte skulle använda preventivmedel. I mässbladet stod det även en faktatext om att man inte skulle använda kondom. Detta är helt sjukt, då man vet hur otroligt viktigt det är med skydd vid sex för att skydda sig mot diverse sjukdomar, men han pekade ut vetenskapen som något dåligt och att det inte stämde. Katoliker, nu vill jag inte dra alla över en kant, men den där Påven borde få sig en smäll i skallen. Han har sedan länge målat ut preventivmedel som något dåligt och du får inte heller göra en abort om du är troende. Kan man inte inse att vi lever på 2000-talet och inte 200-talet? Kan man inte modernisera de olika religionerna lite? Få banka in lite "vett" i de där prästernas skallar. Nu vill jag inte måla ut någon men jag blir bara så frustrerad att man inte kan försöka förstå. När man besitter en sådan makt som en präst faktiskt gör, folk som tror, tror på vad han/hon säger. När han/hon då står och predikar om olika saker är det väl klart att folk lyssnar. Jag blir så frustrerad!!(nu har jag tjatat slut.)

Ikväll blir det film-mys med Tovalova och imorgon blir det en heldag med världens bästa Sara+20årskalas+en kvällstripp till Kalmar för myskväll! HIMLA FIN HELG! Söndag, får väl se om det blir att besöka Strand för sista after beachen. Sen är det måndag och då kommer svaren från studera !!!!!!!!

over and out
f.

(bilden kommer ifrån www.google.se)
Kommer ihåg när Mattias Klum föreläste på parkskolan när vi gick i nian.
Han berättade då att de blivit utsända av NG för att fota ett Surrikatsamhälle.
De slog läger precis intill Surrikaterna och levde nära dem i flera dagar bara för att djuren skulle vänja sig vid deras närvaro. Till slut var de så vana vid dem att de vågade sig fram. När han fotade denna bild stod Surrikaten på honom!

Tänk vilket häftigt arbete, och allt han fått se. Hans barn tog sina första steg uppe i trädtopparna inne i Amazonas. Han och hans fru kämpar för miljön och vill öka människors medvetande och förståelse för vad vi orsakar för skador nu och vad de kommer ha för konsekvenser i framtiden. När han var på Parkskolan pratade han om bevarandet av Östersjön och hur viktigt det är att försöka rädda den. De jobbar för olika djurrättsorganisationer och har hjälpt till mycket med skadade schimpanser i Sydamerika. När regnskogen skövlas skadas tusentals djur, om inte dör, utav bränderna och deras hem försvinner. Jag tycker deras arbete är otroligt viktigt och nyttigt! De gör skillnad, och visar med bild hur otroligt vacker vår underbara planet är, och poängterar hur viktigt det är att bevara den. På så sätt få fler generationer njuta av det vi har idag.

over and out
f.

GodmorgonGodmorrrrRrrgon.

Kaffe och P3, allt i sin vanliga ordning. Dock spelas sommarens sämsta låt "om sanningen ska fram" med Eric Amarillo för tillfället. Hatar den om jag får vara ärlig.

Denna veckan har varit kanonbra hittills. Fått sluta tiidigt varje dag då chefen tycker det är synd att sitta inne när solen skiner så fint ute. Inte mig emot! Så igår när jag kom hem runt två så packade mamma och jag väskan och for ut mot Oknö och solade, himla fint! Dagen innan det så somnade jag på altanen i solen och dagen innan det så var jag med bex och rydie på Oknö. Så nu börjar sakta färgen komma tillbaka!

Glömde förövrigt ta nässpray idag så sitter och stör mig på det. Dessutom har jag upptäckt att kaffet smakar unket så fort värmen avtagit lite...inte muntert.

Nu är det Mattias Klum som intervjuas på P3! Tänker tillbaka när han föreläste på skolan, så otroligt bra och vilka bilder den mannen tagit - helt sjukt bra! Nu pratar han om att en kobra bitit honom (!!!!). fy fasen.

Nehe jag blarrar mest här, så ska väl återgå till att vara duktig och jobba....huh.
over and out
f.



(in love in love in love in love, fjärilar i hela magen, du gör mig så glad!)

Klockan är inte åtta än men solen skiner och himlen är klarblå HÄRLIGT! Dock är det kanske inte lika skoj att sitta inne framför datorn en dag som denna. Men sånt är livet.
Jag är så otroligt glad över detta jobb, det är roligt och det är fullt med trevliga männikskor. Jag har nog dessutom världens mest kanske speciella men schysstaste-(stavning??) chef! Thomas är kanonbra, det har inte varit ett enda problem med sjukskrivning av körtelfeber och sen nu jobbar vi halvdagar för att det är så himla fint väder ute. Däremot måste man ju självklart göra det man ska, vilket vi också gör. Så det känns lite tungt att veta att nästa vecka är nog sista veckan på vääääldigt länge. Men nu är det nya äventyr som gäller med skola och studentliv! Pratade med Daniel igår om studentboende och nationsliv, ska bli så spännande! Men än vet jag ju inte vart jag hamnar haha..

Vi har nu två dagar i rad varit och kollat på världens sötaste kattungar!!! Skulle så gärna vilja ha en liten katt, men pappa är lite småallergisk...kanske att vi tar hem en katt på prov för att se hur det funkar. Lite segt att jag flyttar precis när vi får hem den i så fall, men då är det ju ännu en anledning till att komma hem lite oftare (Y).
Sune eller Sally beroende på om vi tar en hane eller hona, haha. Cream-färgad eller gråspräcklig, time will tell.

Vad är det som händer med Sverige?? Igår tvingades en 11-åring av ett tåg helt ensam, då storasystern var på toa med biljetterna när de kom och ville kolla....hon är nu försvunnen. Fy fasen. Sen hade det varit skjutningar i Göteborg igen, jisses. 

Avslutar med en bild på mig och bästa bexen från i december förra året och idolfinalen :)
over and out
f .




Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad. 

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller" facebooka" om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.
Du kan göra större skillnad än du tror.

Ps. Vill du gå med i vårt nätverk bloggare för varenda unge - läs mer här!

www.unicef.se/stod-oss 



 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/varldendirekt/afrikashorn/article13406905.ab

Jag tror man måste se det med egna ögon för att förstå. Att ta in att klimatet dagligen dödar flera miljoner människor. Svält, torka och utmattning. Här klagar vi hela tiden på att det antningen är för varmt eller för kallt. Men oftast har vi ett hus som är isolerat och rinnande vatten i kranen + ett kylskåp med mat i. Vi har en säng att lägga oss i när vi blir trötta eller en tv att titta på när vi är uttråkade. Jag skäms när jag läser denna artikeln ifrån Aftonbladet. Jag skäms över hur bra jag har det. Jag har aldrig behövt oroa mig för att behöva gå hungrig/törstig. Jag har alltid haft rena kläder och en bäddad säng. Jag har en trygghet av släkt och vänner. Vi är världsföräldrar och skänker pengar, vi gör något. Men frågan är hur mycket? Det ser bra ut på papper...Men vad gör man egentligen? Visst, även det lilla räknas..Världen känns bara så otroligt orättvis.





www.Unicef.se !!!!!!!!!!!!

over and out
f.


Igårkväll var jag hemma hos min älskade farmor och åt klappgröt. En spännande blandning av mannagryn och vinbärssaft...haha. Hon har fått för sig att jag älskar det, vilket kanske inte är helt sant men man kan ju alltid dra en vit lögn för att göra henne glad. En sak jag älskar att göra hemma hos farmor är att kolla på alla 1 miljon bilder/foton hon har på oss barn/barnbarn.  Hittade dessa två ur-tjusiga bilderna på mig själv. Det första är jag tillsammans med en pytteliten lillebror Simon, och det andra är fyra generationer Andersson. Min gammelfarmor dog strax efter det att bilden är tagen. Hon var 94 år, ganska imponerande att en dam i den åldern tar sig ifrån Halmstad/Laholm till Mönsterås för att vara med på ett foto med lilla mig. Mitt i vintern dessutom!
(lägg också märke till hur ung min käre far är på denna bild!! haha inte för att han är direkt gammal nu, men han ser så liten ut på något vänster...)

Det första jag sa när jag kom hem till farmor och farfar efter att ha hälsat på mamma och Simon på BB  var "ÅH, han var såååååååå liiiiten och han skrek jättemycket hela tiden....". Kommer också ihåg när jag frågade mamma om jag inte kunde få ett till syskon, helst en syster. Då sa hon att det lika gärna kunde bli en till Simon, vilket jag inte alls ville ha utan då ville jag minsann hellre ha en hamster! (HAHA) Stackars Simon. Skulle dock aldrig i hela mitt liv vilja byta ut honom mot en lillasyster, men det kanske var ett moment där jag var lite trött på honom...vilket man kan bli ibland, men för det vill jag då inte byta ut honom.




over and out
f
Give me everything tonight
For all we know we might not get tomorrow


Morgonpasset i P3 spelas för fullt och kaffekoppen står stadigt bredvid. Utanför fönstret flyger svalorna som tokar. Just nu ser det ut som om de bygger bo precis över pappas kontorsfönster..Är det dags för svalungar snart kanske? Fåglar är inte min starka sida men nyfiken kan man alltid vara. Förövrigt så sitter jag och undrar vart min chef är...någon som vet? Tror möjligtvis det kan vara så att vår servicechef Marte har kommit till Västervik idag, så kan ju vara så att de ugglar nere på verkstaden. Näe fy nu smakade kaffet unket, usch! Det kommer ifrån en sådan där kaffemaskin som säkert innehåller en jäkla massa bly (Y). Men det är gott så länge det är varmt, sen blir det lite unket i smaken lite blyigt kanske..



Idag är ingen vanlig dag för det är Emmys 21a födelsedag!! GRATTIS
Därför bjuder jag på denna ganska gamla men ack så tjusiga bild på mig och Emmy!


Sluta lite tidigare idag kanske? mjaaaa känns inte helt fel. Familjen är dock på Böda, då alla nu utom jag har semester...Därför ska jag invadera farmor i eftermiddag och äta lite, himla fint!
Denna och nästa vecka kvar på jobbet tror jag, om jag inte slutar redan på onsdag nästa vecka...beror på antagningsbeskedet...

Imorgon kommer även en väldigt efterlängtad person hem.

Nehe nu ska jag fylla på mitt unkna kaffe och sedan jobbbbbbaaaAAaa.
over and out
f.