Idag är det sista septemer, hösten närmar sig med stormkliv. Idag var det sol på morgonen men sedan ersattes det av regnregnregn. Fast jag klagar inte, jag gillar hösten, älskar att trädens löv skiftar i rött, gult och orange, det får vårt kalla avlånga land att kännas mer färgglatt på något vis. Kom och tänka på en låt vi brukade sjunga i förskolan om gubben höst som målade löven gula och drog in hösten, haha. Tänk om det är så att det finns någon liten gubbe där ute i Sverige som målar om hela landet när det är dags för höst. Nu är jag så pass skolad att jag vet att allt det där med lövens färger sker alldeles utav sig själv, eller det sköter ju som sagt naturen. Vilket i och för sig är moder jord, det är också rätt intressant. Nej nu ska jag inte gå in på för mycket sånt där, utan poängen är att höst är bra!
Med hösten kommer också alla dessa mysiga förkylningar, jag har dragits med min i snart tre veckor om inte mer. Eller nu är det väl en ny kanske, haha.  Men jag kurerar mig med clementiner och andra C-vitaminrika frukter så den är nog snart borta (pepparpeppar).
Annars idag har skolan varit lugnt, redovisning på psykologin sedan följde staden&framtiden, italienska och sist idrott där jag fick agera åskådare eftersom att jag hade feber igår och inte var piggelin idag heller, måste ju bli frisk någon gång menar jag. När jag kom hem drabbades jag av baaakmaaaniaaa så jag bakade först hallon&blåbärs muffins och efter det blev det ett halvt improviserat recept och halvt följt, det blev iaf gudomligt (om jag får säga det själv) goda kaffe/choklad muffins :D Ibland får jag till det himla bra alltså. 
Annars har jag ägnat mig åt svenskuppsatsen samt litteraturvetenskap ikväll. Det har även blivit ett samtal med sara och ett med kusinen min, alltid lika trreeevligt att prata av sig lite (: 
Annars i veckan händer väl inte så mycket mer än pluggish. Fast jag får ju inte glömma att någon väldigt efterlängtad person kommer hem i natt, så det lär bli till att umgås med den pojken också, vilket inte är helt fel :) Tänk vad tiden egentligen går fort, innan så tänker man att det kommer kännas som en hel evighet men sen efter så när man tänker tillbaka så har det gått himla fort iaf, det är konstigt det, fast rätt skönt att det är så menar jag.  

naeh, nu ska jag ge mig in i duschen sen blir det till att läsa i min otroligt braiga engelska-bok SLAM av nick hornby.
Men ni får ha det finfint :) 

over and out 
/ f. 
idag är det som sagt onsdag, mitt i veckan igeeen. Har tänkt skriva flera gånger men bara inte orkat sätta mig ner och trycka på tangenterna, latmask som jag är. Naeh, det kanske som sagt tyder på att jag har annat att göra kanske? 
Imorgon har vi studiedag, sköntskönt (: Det blir kalmar med Tove halva dagen sen resten måste jag göra italienska och lite annat smått och gott som jag som vanligt skjutit på . Jag har blivit en sådan slarver! uschusch. Men man pallar inte ligga på topp hela tiden, någon gång måste man väl få slutta lite iaf? Det ordnar ju oftast upp sig i slutändan iaf, för då inser man att man kan inte förslappa sig och läxorna gör sig inte av sig själva (tyvärr). 
Annars har denna dagen varit rätt slappis. Var helt slut efter skolan så jag gick och la mig ett tag, powernap. 
Sen blev det bubbling med Tedden och Johan nere på vattenpalatset, träffade även på mackan och anton. Efter det blev det promenix med matildus och nu sitter jag här. Låter inte det som en rätt trevlig dag? - Jo precis, jag ska inte klaga.

Igår läste jag boken "kämparnas konung". Den handlar om den tvååriga Ivar som får cancer, hans mamma har nu såhär i efterhand skrivit ner historian runt Ivars liv under det året han kämpade. Det var bland det mest rörande och hemskaste jag läst. Tårarna rann längs med kinderna och jag tänkte på alla de som har stått mig nära men gått bort. Då kom jag också på hur mycket jag saknar dem, och sen hur viktigt det är att ta vara på tiden med dem jag har nu, låter som jag ska dö imorgon. Men sanningen är att man vet ju faktiskt aldrig, det finns inga garantier. 
 Farfar dog på min sjuårsdag, och jag minns inte så mycket mer än att jag tyckte synd om farmor som fick bo själv. Jag var lite arg på att han hade lämnat henne ensam i det "stora" huset. Fast han visste väl att vi fanns där för henne. Jag minns faktiskt farfar rätt bra trots att jag var rätt liten när han gick bort. Vissa saker har jag iofs sett på filmer men man känner ju igen sig och vet hur det var. Han var sjöman ända in i benmärgen min farfar, det är en sak som är säker i alla fall. Den skånske sjömannen (: Vi brukade alltid sjunga och han var den som lärde mig vissla, vi samlade på frimärken. Jag gick nämligen inte på dagis utan var hemma hos farmor och farfar ända tills simon var stor nog att gå på dagis, då började jag med. Men därför har jag ett väldigt starkt band till både farmor och farfar. Några veckor innan min sjuårsdag var jag hemma hos farmor och farfar, jag minns det så väl. Farfar och jag var för tillfället ensamma inne i köket och då berättar han att han hade köpt en present till mig som inte farmor visste om. Den var bara ifrån honom, han hade köpt en klocka, en sådan äkta silverklocka som hänger runt halsen i en lång tunn kedja. Han ville veta om jag ville ha den graverad, och vad som skulle stå på. Jag sa att graverat lät fint och jag ville ha mitt namn på. Och på min födelsedag när jag skulle öppna paketen tar farfar fram den lilla asken och i ligger en silverklocka med kedja och på baksidan står "frida 7 år". Grejen är den att farfar hade aldrig köpt något sådär speciellt till någon innan. Han dog den natten. Det jag kan tänka på nu såhär i efterhand, kände han på sig att han inte skulle leva så länge till? Ville han på något sätt göra något speciellt innan han lämnade oss? älskade älskade farfar. 
Sen min underbara mormor som dog för 6 år sedan. underbaraunderbara mormor som läste peter pan och skrattade (: Även att hon kanske egentligen inte orkade så sa hon aldrig nej till oss barnbarn. Och jag kan tänka mig att vi var rätt jobbiga när vi var tillsammans allihopa, eller i alla fall simon, jag, louise och hanna. Mestadels var det väl simon, jag och louise som busade runt tror jag. Mormor samlade på knappar, som hon gömde i ett skåp i köket. Men när vi kom så fick vi välja ut de knappar vi ville ha sen fick vi lov att leka med dem, för jag menar man kan ju inte leka affär om man inte har pengar! Sen de små påsarna med enkronor som vi brukade få, lördagspengen. Alla fick likadana små genomskinliga påsar med massor med enkronor i. Jag kommer ihåg att vi brukade stå och jämföra vem som hade fått störst påse, bråk och tjat, haha. Stackars mormor fick alltid kontrollräkna så vi såg att alla fick lika mycket. Nu i efterhand tänker man ju att hon aldrig skulle ge någon mer, alla fick självklart lika mycket, men det var inget vi såg då. Hon var nog helt ärligt en av de snällaste människorna som någonsin levt. åh, underbaraunderbara mormor. 
Sen får vi inte glömma Jejje som blev en "plast"mormor när mormor hade gått bort. För hon hade också alltid funnits där. Hon klippte av våra första lockar och skällde aldrig på oss om vi kom nerstörtande i salongen när hon hade kunder. Men det var ju så himla skoj att leka med alla hårspännen och leksaker som fanns i "väntrummet". Stig(lever) som alltid var ute och grävde i sina land, han letade fram de största och finast smultronen när vi kom och vi fick gå på snigeljakt mellan grönsakslanden. En vinter jag aldrig kommer glömma är den när jag var ensam med mamma hos morfar, och jag tyckte dem två bara pratade en massa jag inte förstod så jag tröttnade och sprang ner till stig och jejje istället. De höll på att ge sig ut på en långfärd med skidorna. Men så kom jag och störde och de såg på mig hur gärna jag också ville åka. Så stig gav sig in i garderoberna och letade fram kents eller mats gamla längdskidor som jag fick åka med. Jag tror jejje och jag åkte fyra varv ute på åkern sen var jag helt slut. Det jag inte visste då var att hon var sjuk, cancer i magen. och jag kan fortfarande inte förstå hur hon orkade med de där jäkla varven, för hon fortsatte sen när jag gick tillbaka hem till morfar. Hon är också ett exempel på att även att du äter och lever sunt kan du bli sjuk.. 
Det är så otroligt viktigt med minnen, jag vet inte vad jag hade varit utan dem. Jag vill aldrig glömma dem, för alla tre betyder så otroligt mycket för mig och har alltid gjort. Jag önskar att alla är tillsammans någonstans, och att man någon dag får träffa dem igen. "vi syns i nangijala"  :) <3

ojoj, förlåt blev ett mega långt inlägg men den där boken satte igång en jäkla massa tankar. 
Men det händer inte sådär jätteofta längre så ni får stå ut ;) 
Sen en sak som jag insåg när jag läste boken, det gäller fasen att ta vara på livet och leva som man vill och med dem man tycker om, för man vet aldrig. Livet är inte rättvist, har aldrig varit, det är bara så det är. 

nu ska jag inte skriva mer för ikväll iaf. 
ha det tipptopp.

over and out 
/ f. 
hellå.
Idag är det onsdag, mitt i veckan, alltså lika många dagar till helg som man gått i skolan. 
Dagarna går allt snabbare, vilket är skönt. Men det kanske beror på att man hela tiden ser fram emot något eller ska jag säga någon. Kvällarna innehåller för tillfället mest plugg plugg och åter plugg + några trevliga telefonsamtal så klart. 
Fast jag ska bryta mitt mönster ikväll, för då ska jag besöka min fina vän emmy, vilket ska bli trevligt för jag har inte sett henne på väldigt väldigt länge. Vi ska kolla  priser på flyg till London och hotell! Äntligen blir det av (: Vi får nog sällskap av en Mårten och en Jakob också, roligt roligt! Det ska bli skönt att få byta lite miljö, man tröttnar lite på mönsterås ibland. 
Sen blir det nog en stockholmsresa till vintern vilket jag redan nu ser fram emot! :D

naeh, nu har jag Historia C och ska läsa lite om mordet på John F. Kennedy, eller ska nog läsa på religionen tror jag, har redovisning sen efter detta, huhu. 
Sen härlig naturkunskap, Kemi, underbart. (not). 

Nu kommer nog anders snart klampandes i sina träskor, så det är väl bäst att öppna boken ;)
ha det fint!

over and out 
/ f. 
hejhallå.
Nu är det måndag igen, alltid lika skoj. Helgen flög förbi, blev som sagt en "hemma"helg vilket också behövdes (:
Nu sitter jag i köket och har koll på grytan med sjömansbiff som kokar på spisen för pappa gav sig ut på en springtur. Trafik- och italienskaböckerna ligger fint uppradade framför mig. De skriker ut "LÄS OSS, GÖR LÄXAN", vilket jag snart ska tänkte bara skriva lite först. 
Idag har annars varit en bra dag i skolan. Hade sovmorgon och jag, hör och häpna, KOM I TID! Brukar alltid slöa till mig lite och bli försenad, men icke sa nicke idag var jag i tid. Det känns ändå inte så seriöst med psykologin, läraren har ju inte koll på oss för 25 öre. Hon vet inte vad någon heter, vilka som är på lektionerna eller vad vi gör.. låter inte det lockande? Jag är mest orolig för betyget, haha, men det får väl bli som det blir med det. Hon är i alla fall väldigt trevlig, vilket är huvudsaken, kanske. 
Annars är det näst intill minusgrader idag, eller inte riktigt men KALLT är det i alla fall. En sådär 10 + eller något och sen grått och blött, härliga höst! Men helt ärligt så älskar jag hösten, jag gillar när man får ta på sig mysiga höstkläder, mysa innomhus + mörkret (: Fast det bästa är ändå att alla insekter dör på grund av kylan, eller inte alla, men nästan i alla fall. Hejdå mygg och getingar :D

Naeh, om man skulle börja plugga lite kanske, så det blir klart. Men hojt så traukigt det är, men som sagt livet ska väl inte vara en dans på rosor hela tiden. 
Men ni får som alltid ha det tipptopp (: 

over and out
/ f. 






hejhallå på er (:
Idag är det lördag och min feber är borta, lycka. Men det blir inget festande eller tjoande för det, vilavilavila, skoj va? Njae, men nu måste det bli friskt på riktigt! Haha, är rädd för att mina lärare kommer söka upp mig annars, eller något. 
Så ikväll blir en lugn och mysig filmkväll med mat och gott hos utter med henne, sara och becka (: 

Annars sitter jag just nu mitt i röran, jag försöker få i ordning på mitt SUPERDUPER stökiga rum, haha. Jag hittade mängder med mysiga dammråttor under sängen och skrivbordet som ska bort bort bort.
Men jag har iaf inte en hel spindelfamilj på rummet som vissa andra ;) Så än så länge är det lugnt, haha. 

Har drömt superknäppa drömmar de senaste två nätterna, sara vet vad jag snackar om, haha. I natt och imorse har det fortsatt med knäppa drömmar, vet inte riktigt vart allt kommer ifrån, för man brukar ju säga att man drömmer om saker man upplev under dagen, men hmm.. det stämmer inte riktigt i mitt fall, haha. Fast jag ska inte klaga det är händelserika och roliga drömmar, jag kan gärna fortsätta drömma dem.

naeh, nu måste jag väl ta tag i mitt liv tror jag och få iordning på rummet som sagt (: 
Men ni får ha det finfint!

over and out
/ f. 










17 dagar left. . . 
shaaohao. 
Idag är det fredag och jag är still sick! Jag vill inte vara hemma och tråka jag vill faktiskt vara i skolan och ha skoj med min fina klass. Även att fredagarna är de värsta så brukar vi ändå lyckas att ha rätt skoj i alla fall. Jag skulle tippa på att de sitter och har svenska just nu. Det värsta är allt man missar O_o iiiiinte bra det här! 
Hade tänk att gå till skolan idag faktiskt för jag hade typ ingen feber igårkväll, men sen under natten va så har den spökat, trodde jag hade hamnat i klimakteriet eller ngt för jag var varm..kall..varm..kall..varm..kall...varm..kall..osv. Nu är jag en aning mer neutral tror jag, men rätt som det är kommer det en sån där härlig våg av varm eller kallt över en. MYSIGT - not. 
Jahaja, blir ingen utgång ikväll tyvärr, måste vara hemma och bli piggelin, apa på det säger jag bara men sånt är som sagt livet ibland. 
Imorgon blir det förhoppningsvis lite film-mys med mat och gott hemma hos utter iaf :) Det ser jag fram emot. Är jag inte frisk då, ja då jäklar ska jag hämnas på viruset, haha. 

Naaeh, har gjort lite läxa faktiskt, så lite duktig har jag varit (: Men nu säger huvudet ifrån att det behöver vila så jag ska väl gå och dra en sov (haha), eller kolla lite på SATC kanske ? hmm.. det får i alla fall tiden att gå snabbt, alltid något (: 

men ha det tipptopp!
over and out
/f. 








hejhejhejhejhej, jag saknar dig! 
När ska sjukan ge sig? 
Igår var det vandring på schemat, spa06 + spb06 åkte ut i de småländska skogarna och intog ostkustleden. Detta i ledning av Christina och sist gick även Jonas och Micke. Vi vandrade en sådär 1.2 mil in i landet, det gick relativt fort, med hjälp av lite ordlekar och fikapauser. Jag gjorde det ännu en gång, halkade lite snyggt på en blöt trädrot och denna gången hade jag med mig en 15 kilos väska på ryggen i fallet, slå det ni ;) Flugsvamp på benet och myggkrig ingick även i vandringen. 
När vi kom fram till vårt mål "nynäs-stugan", så var det tältuppsättning. Sara jag och Rydhage attackerade vårat från alla hål och kanter x) Det ville bara inte göra som vi ville, vilket ledde till att det tog oss cirkus en timma + hjälp av båda idrottlärarna att få upp det, men efter det stod det! 
Tråkigt nog fick jag feber och blev sjuker på kvällen så jag fick inte se om tältet stod natten lång, utan det blev hemfärd runt åtta tillsammans med Lejla och idrottsläraren Christiiina. 
Det var nog iaf rätt val att sova hemma där det är varmt istället för att frysa i ett tält med feber och halsont. Men trrraukigt värre att missa allt, men sånt är livet. 

Vaknade iaf idag utav ett gulligt sms som fick mig att må lite sådär bättre (:
nitton dagar kvar .. nu skulle jag faktiskt verkligen vilja kunna spola fram tiden, bara liiiiite iaf, snälla ? 


naeh, nu ska jag äta lite soooouuup + macka sen sova lite till tror jag. Kan inte gå runt att vara sjuk längre, måste bli piggeliiiiiiiiin!

ha det finneeemaaang :)
over and out 
/ f.  
Haj på er (: 

Sitter just nu i skolan och har lektion, staden och framtiden, för att vara mer exakt. 
Jag har också precis upptäck att jag råkat ta sönder mitt tangentbord på precis samma ställe som förra gången också, smartsmart. Lyssnar på Duffy med "Warwick avenue" också, den är läskigt bra om jag får säga det själv. 
Känner inte alls för skola just nu, skulle vilja vara någon helt annanstans. Och imorgon ska sp06-ligan ge sig ut på vandring rakt ut i skogen, härligt! Det ska regna också, låter det inte underbart att sova i ett blött tält? Men vi möglar nog inte, hoppas jag, haha. 
Helgen i växjö var tipptopp (: Henrik och jag invaderade Ericos lägenhet på lördagen och lämnade honom sedan sent på söndagen. Det blev bland annat rundvandring, fika, matlagning, filmtittande, slappande, vilket var riktigt bra (:
Gårdagen, eller kvällen kanske man ska säga, spenderades ute på Svartö. Det blev rundvandring, fikande, bildvisning och packande, muy trevligt och mys :) 
21 dagar, det går blixtsnabbt..

Naeh, nu måste jag skriva lite om Rom tror jag, annars kommer inte Ulrika bli glad på mig. Jag har inte varit så aktiv denna lektion om vi säger så. haha. ackove på det! Men min motivation har rymt O_o (igen) så hittar ni den får ni gärna ge den till mig, för den behövs. 
Vill också säga till Sara om hon läser detta att KRYA PÅ DIG OCH KOM HIT !  <3

en sista grej bara,
Idag när jag kom till skolan gjorde jag nog nästan det pinsammaste jag gjort hittills, och då kan ni tänka er hur pinsamt det är för jag har gjort mkt knasigt. 
Det regnar nämligen ute idag, vilket gör att det blir blött på marken, och även golvet inne i skolan som inte är halkvänligt, det är inte heller mina skor (märkte jag idag). För när Tove och jag kommer in i skolan, lite sådär smått stressade eftersom att klockan är typ precis halv, alltså går vi lite snabbt. DÅ kliver jag lite snyggt i en "vattenpöl" på golvet och tappar balansen totalt, det säger WOOOOOSCH och sen BOM! och där ligger jag xD mitt framför näsan på hela Hp06, ojojoj, så jäkla typiskt säger jag bara. Tove höll iaf på att skratta på sig, även jag + ja hela hpklassen då va. MEN det är ju skoj att man kan bjuda på ett skratt lite sådär då och då ;) 
PINSAMT som sagt, men jag är van så. 

haha.
ha det nu bra!
over and out 
/ f. 


yey, today it's my day, FRIDAy ;) haha. 
Sitter för tillfället och diggar Lars Winnerbäck och kollar på ännu ett avsnitt ur min sex and the city box. Nu spillde jag svartvinbärs te över tangentbordet också, tooppen!
Jag har laddat över massor med ny musik på datorn ifrån gamla skivor jag hittade här hemma, haha. Minnen säger jag bara. Som tillexempel melodifestivalen 2002, med Poets som jag blev förälskad i + Ann-Louise och Molle med "sluta" som sara och jag dansade loss till här hemma i vardagsrummet, haha! Tänk, det är sex hela år sedan, helt sjukt vad tiden går. Från 12 till 18 på bara ett ögonblick, vad hände egentligen? Det är den stora frågan. 
Jag tror inte jag behöver bli äldre än typ 20, där skulle det vara okej att stanna. Då är man inte liten längre och ännu inte gammal, utan man kan fortfarande göra precis hur och vad man vill. Eller iaf innan 25, för då ska man väl ha listat ut vad man vill göra med livet kanske till och med börjat fundera på familj och allt sånt där. Det läskiga är att det bara är 6 år dit och som jag skrev innan här uppe går 6 år otäckt snabbt. Snart sitter jag där på ålderdomshemmet i en rullstol med en filt över benen och tänker tillbaka på mina ungdomsår, om jag minns dem vill säga. Nej usch, nu ska vi inte tänka för långt, bättre att ta en dag och ett steg i taget, sakta men säkert framåt. 
Huaja sicka tankar. 

Jag har snart sett klart på hela säsong 5 iaf, efter det blir det nog duschen, lite städning av rummet och sen äta ngt tror jag. 
Nu ska jag återgå till tittandet,
ha det fint!

over and out 
/ f. 



och imorgon är det lördag för er som inte vet det ;) 

Hejhejhej.
Idag är det en sjukisdag, vaknade med dunkade huvudvärk och tjockishals. Då kändes det smart att ta en dag off och vila upp sig lite. Usch jag vill inte vara sjuk! Men imorgon blir det skola igen för till helgen då kan jag inte vara sjuk inte (: 

Förra helgen blev det kräftskiva i Karin G:s väldigt fina "sommarstuga"  lite utanför västervik med ett gäng härliga och roliga människor (: Det blev kräftfiske (även att jag inte fiskade utan skötte elden ;P ), vattenkrig, långa nätter, sång, dans, kräftskiva och mycket mer. Det var nog en av de bästa helgerna på länge ska jag säga :) Sen gjordes den ju sådär lite extra bättre av alla man spenderade den med så klart. 
Jag tror nog att jag skyller på vattenkriget när det gäller min tillfälliga förkylning faktiskt. Men det är smällar man får ta när man har roligt ;) 

Annars tycker jag nog att livet är rätt fint, det rullar på himla bra just nu faktiskt, haha. 
En sak som är säker och det är att ibland är livet  bra lustigt, det blir bra knas ibland.
Men oj så bra det kan bli, tror jag nog iaf. 
Det gäller väl som sagt att bara se det positivt och inte tänka negativt helt enkelt. För negativitet har vi inte tid med. 


neeeeeeh ni nu ska jag sova lite tror jag (: måste som sagt bli friksis! 
ha det fint (:

over and out 
/ f.