Hej mosad hjärna. 
 
Med en fonetikomtenta i akustik och talperception på måndag så är min hjärna nu lite trött på plugg. Till skillnad ifrån de andra gångerna så känner jag mig verkligen positivt inställd denna gången. Tro det eller ej, men jag börjar faktiskt tycka att det är lite roligt. Det är nog för att denna gången kan jag verkligen koppla akustiken till det jag har varit med om och läst detta året. Både när det kommer till röstträning men även mycket annat. Det känns som en given morot till kunskap. Så nu hoppas vi bara att Mechan inte ställer allt för krångliga frågor så kommer det nog gå hur bra som helst. Kör Lisas mentala peppningstänkande just nu. Det känns bra hejaheja.
 
Annars så fick jag båda posterna inom MF. Hade i och för sig inga motkandidater men de hade ju å andra sidan kunnat tycka att jag var helt värdelös och inte valt mig. Men nu gjorde de ju inte det, som tur var. Det känns spännande och kul! Lite nytt nästa år och förhoppningsvis hittar jag det där engagemanget som jag har saknat. KULIGT värre. Sen vill jag även skriva ut ett STORT GRATTIS till finaste Lisa som blev LAUR ordförande för nästa läsår, du är ju för himla bra du!! 
 
Annars händer inte så mycket mer än plugg denna helgen. Ska läsa några timmar till sen blir det nog mat och film med killen, lite sådär lagom ansträngande för en trött hjärna som sagt. 
 
På måndag klockan nio får ni gärna hålla tummarna, fram till klockan ett. Tack på förhand.
 
over and out 
f. 
Jag ska på möte. Känner mig lite viktig faktiskt. Det är val i MF (medicinska föreningen) och jag har blivit nominerad till högtidsmarskalk för Log/Aud + suppleant inom internationella utskottet på Lunds universitet. Den sista har jag ju själv valt att kandidera till men den andra blev jag tillfrågad om, kul kul. Nu till baksidan. Idag ska jag stå inför typish 20 personer (MF's fullmäktige) och svara på frågor om varför just lilla jag vill vara på de två posterna. Vad är jag bra på och vad vill jag uppnå? Ja, det är frågan. Känner mig faktiskt rätt lugn efter pepp/provutfrågningen som Lisa körde på mig tidigare idag. Men det är alltid den där saken med att prata inför folk. Jag vet att hjärtat kommer banka, sådär så att man tror att det syns genom tröjan..Andningen kommer att antingen näst intill upphöra eller speedas på...och den där munnen kommer att bli torr som den torraste öknen. MEN det är tio minuter av mitt liv, det kan det vara värt. En utmaning och en erfarenhet rikare jajamen! HEJAHEJA friskt humör.

Nu ska jag byta om. Håliga jeans känns inte helt rätt när man ska på en formell intervju.....hah.

over and out
f.

 
 
Sådär apmycket kärlek. 
Från och med idag ska jag kliva in på riktigt i pluggbubblan. Med en vecka kvar till omtentan så är det fokus som gäller. Har pluggat rätt flitigt i helgen också, tidig uppstigning igår och några timmar i fredags sen nu idag. Men nästa helg kommer bli dötrist. Missar personalfest och Matildus födelsedag. Men efter den 29e så är det förhoppningsvis över. Förhoppningsvis släpper stenen och den där förbaskade gnagande känslan i magen. Jag tror starkt på att jag kan skylla på fonetiken för den återkommande magkatarren. Magmedicin och proviva är just nu mina bästa vänner. Hatar pressen och illamåendet. Men som sagt en vecka kvar sen så är det nästan sommarlov. Förhoppningsvis kan man då återgå till ett roligt liv igen och slippa tacka nej till saker hela tiden. BLÄ på allt men nu kör vi!

over and out
f.
Klarat av och är godkänd på flerspråkighetskursen - check! Muntlig grupptentamen idag på förmiddagen. Synd att vi inte har mer än två veckor av denna fantastiskt intressanta kurs. Sveriges enda expert inom flerspråkighet Eva-Kristina Salameh har varit en riktig stjärna på att föreläsa, roligt och lättsamt men på samma gång riktigt lärorikt!

Nu sitter jag med akustikskiten igen. HEJAHEJA friskt humör det är det som susen gör..Moroten idag är god mat och förhoppningsvis lite dans på Blekingska med fina Lisa ikväller. Det är popklubb och det var typish 3 månader sedan jag svängde runt på dansgolvet, så ikväll får det nog bli en tur ut. Annars är det plugg och 20årspresentjakt inbokat i helgen. Ska kanske möblera om lite här hemma också, har en idé men vet inte om det blir så bra som det ser ut inne i mitt huvud. Time will tell.

jaja. Nu ska jag läsa mer om Glidljud och Sonoranter. F1,F2 och F3. Formanter hit och dit. Hejaheja.

over and out
f.

Sol sol sol sol och roliga föreläsningar har satt guldkant på denna dagen. Snart väntar bästigt häng på killens balkong. Det gäller att utnyttja läget till max då min lilla etta saknar just uteplats. Inte är jag deppig för det men det är helt klart ett stort PLUS att Joel bor nära och har en fin balkong i soligt läge.

Håkans nya låtar spelas varma och jag är sååååååååååå vårkänslorladdad och pumpad av glädje. Finafina vänner i skolan, HLR igår med bästis och så VÅRVÅRVÅR!!! Har haft vårjacka på mig nu i två dagar, helt amazing.

NU ska jag njuta av dagens sista solstrålar
over and out
f.
SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!
I'm alive.
Har haft det hur bra som helst hela helgen med massa tid med fina killen. Det har varit pizzamys och hemmakväll, häng och hemmafest, bakishäng och söndagsmiddag med fina människor. Har pluggat fonetik också, faktiskt.

Denna dagen har varit fullsmockad men jättekul. Bra PBL med braiga gruppen, grupparbete och trevlig lunch. Psykolingvistik med inriktning på flerspråkighet, megaintressant föreläsning men jag smet tidigt. TSS-kurs i Eslöv på bästigaste habiliteringen tillsammans med Gabbi och fina föräldrar till söta barn + handledare Kajsa. Sista kursen idag och jag kan ny skryta med att jag kan sjunga fem sånger med hjälp av tecken som stöd + teckna massa meningar. SUPERKUL. Fick även massa beröm av min übersöta patients mamma som var helnöjd med de uppgifter/lekar vi har kommit på till lilla E. Tydligen var de väldigt uppskattade och han älskade att leka med de sakerna jag gav dem. KUL och egoboost indeed.

Imorgon väntar en dag av fonetkplugg + HLR-utbildning i fina Helsingborg på jobbet tillsammans med bland annat Mimmski.

Nu är det dusch sen sovasovasova.
over and out
f.
En hel timma kvar tills att jag ska möta Johoney och cykla mot en dag full av föreläsningar och pbl. Brukar ligga och sussa vid denna tiden egentligen men inte idag. Moltaz skulle med bussen vid åtta för att hinna med tåget mot Kastrup så det vart tidig uppstigning. Frukost och lite babbel innan han for iväg på äventyr. Avis? Svar ja. Sol ett helt år hade ju inte varit helt fel känner jag. Dock bjuder Lund på sin bästa sida denna morgon. Sol och klarblå himmel, det gillas starkt! Därför blir dagens outfit kjol och converse, sen så klart även något på överkroppen haha.. Har en känsla av att denna dagen + morgondagen kommer gå saktasakta...bara för att jag längtar så himla mycket efter imorgon kväll. Meeeeeeen så får det vara. För nu har 38 dagar gått. Helt sinnes.

Nuuuu ska jag dricka lite kaffe och komma igång.
over and out
f.
Har haft en kanonfin helg med fina vänner. I fredags var Stina här och vi lagade supergod mat, sen blev det glass och te + en massa prat, himla fint! Lördagen inleddes med en intervju hos MF (medicinska fakulteten) på Locus medicus för en post som jag har kandiderat till. Det gick nog bra. Lite ovant bara att sitta framför fyra personer och berätta vad man är bra på hah.. Sen blev det en tur på stan, uppknäppt jacka och solbrillor på då solen sken, det var vår i luften. Kvällen spenderades hemma hos Linnea med superfint sällskap av massa människor, vindrickande och diskussioner om allt mellan himmel och jord. Denna dagen började med factime-tid tillsammans med bästa killen. TVÅ DAGAR KVAR sen är han hemma, som jag längtar. Efter det blev det storstädning för att ikväll för jag besök av Moltaz som ska låna extramadrassen en natt innan han flyger mot USA/LA och ett år av "au pairande". Annars har jag hängt med Johoney, gjorde "läxan" och pratade massa. Åt god lunch också ska tilläggas. Superfint!


Jaaa så där ser ni vad jag har haft för mig.
Skulle vilja spola fram klockan till tisdag klockan fem, då får jag krama och pussa på den där finafinafinafina killen.

Men nu blir det en dusch och sen ner mot stationen för att hämta Moltaz!
over and out
f.

Pulsen ökade så fort jag såg mailet, och hela kroppen gick in i försvarsläge. Tentaresultat. Tänk att ett ord kan skapa så mycket känslor. Sista riktiga tentan för T4. ÄR GODKÄND!!!! Så jäkla skönt. Det känns otroligt bra att kunna lägga allt fokus på omtentan i akustik, ifrån förra året, som är den 29/4 och kunna lägga födjupad barnlogopedi bakom sig. Det hade som vanligt inte gjort något med en omtenta men denna gången hade jag inte tid. Ville inte hamna i samma svacka som förra året då tentorna krockade. SÅ lyckan är rätt enorm kan jag lova. Andas ut och kroppen spänner av.

Dags att fokusera på formantvärden och klusilexplosioner, superfun! Men snart är även det över! HEJAHEJAHEJA!

over and out
f

LYCKA. 
Ledig dag. Började med tandläkarbesök där det konstaterades att jag inte har några visdomständer (JIPPII), inga hål men en kass käke. Så nu väntar jag på en kallelse till käk-specialisten i Malmö, kul.

Sov endast typ fyra hackiga timmar i natt. Mardrömmar och massa oroligt. Blä. Därför blir det en liten Power nap nu innan jag tar tag i dagen. Lillebror är återigen i Sverige, känns tryggt. Hann trist nog inte vinka till dem på stationen då jag låg i tandläkarstolen då de susade förbi Lundet.

Imorgon är det praktik all day, längtar!! Ska öva massa tecken idag också, hejaheja! Men först den där tuppluren.

over and out
f.

Igår blev det en snelugg igen..kan då aldrig hålla den där rakluggen. Jag trivs jättebra i det men pallar inte med att den växer som ogräs och behöver klippas titt som tätt, därför passar den snea luggen bättre nu. Lär väl bli en rakis i höst igen om jag känner mig själv rätt haha. Helt meningslöst inlägg men tänkte att jag ville upplysa er om ändrad frissa.

Over and out
f

Kom nyssens in ifrån en promenix med finaste Lisa. De blev en tur runt ravinen, så himla mysigt med åkrar och lite vatten. Bästa vackra Lundet i mitt hjärta.

Alltid är det den där tiden. Även om jag hunnit med väldigt mycket dessa lediga dagar så är jag ändå lika förvånad som alltid över hur fort det går. Time flies.
Det har hunnits med kalasande, massamassa prat med fina vänner, ätit så otroligt mycket påskmat och godis..myst hemma, vandrat på köpingen och myst hos farmor. Idag hann jag även få en genomgång av mamma på gymmet så nu är det rehabträning på g för fulla muggar, inget mer ryggont här inte! Dock känner jag mig som Asta 87 år som måste ta de lättaste vikterna, jag ska inte ens få träningsvärk efteråt utan bara komma igång med rörlighet, ja ni förstår...hah. Dock fanns det inga undantag för ben/mage/kondition där kan det få bli träningsvärk, bara inte i axlar/nacke och rygg..massa att tänka på, tummen upp för världens bästa mamma som fixar i alla fall!! Som jag sagt så många gånger tidigare, vad sjutton hade jag gjort om hon inte hade varit sjukgymnast? Troligtvis hade jag klarat mig galant i alla fall men hennes yrkesval har underlättat många situationer med söndriga armar/knän och nu då rygg..så tummen upp för det också!

Imorgon är det ännu en fullsmockad dag där frisörbesök ska hinnas med, besök hos farmor, säga hej till Tove på jobbet, kolla in nya bibblan (sagorummet speciellt, då det ska vara maaaagiiskt..), krama Sara och sen laga mat. Efter det går (mer troligt kör) bilen mot Kalmar och sen blir det tåg till allra bästa Lundet. Trillar in sent, men det får det vara värt! Tur att Felix gulaschsoppa finns kan jag ju säga och även Ica Malmborgs som har öppet till tjugotrenollnoll.

Om en vecka kommer finaste killen hem, som jag längtarrr! Tänk vad fort fem (fyra och en halv just nu..) veckor har gått. Influensan from hell, tentaplugg och påsklov har fått tiden att gå fort helt enkelt. Tummen upp för det!

Nu ska jag läsa lite i den väldigt underhållande boken "små citroner gula" innan ögonen går i kors!

Over and out
f