Efter förra inlägget som var av det mindre trevliga slaget så kommer nu ett glatt. SOMMARLOOOV SOLEN LYSER SKÖNT, SOMMARLOV GRÄSET ÄR SÅ GRÖNT!!!! Godkänd projektplan och alla tentor avklarade, vilken känsla! Nu är det skånetour på måndag som gäller sen på onsdag är det hemfärd och tre månaders vila/ jobb på OKG som gäller.
Sjukt trist att lämna alla finafina bästiga vänner här. På samma sätt som det ska bli helt underbart att få vara hemma hos världens bästa familj och måsets alla
braiga människor!!

Dagen har bestått av redovisning och utrserveringshäng med otroligt bästiga människor! Mat på V.e.s.p.a med ligan och sen massa tjejsnack hos Johanna. Kramakrama och ångest i magen av att säga hejdå. Men vi ses ju faktiskt snart igen. Sommaren innehåller många helger och sen woops så är vi här igen!

Jag älskar Lund och är så otroligt glad för min fina lilla familj av bästiga människor här nere. De är mina klippor. Ni är så otroligt bra Lundaligan!!!!!
Sentimentalt värre här nu kan jag lova.

Menmen nu ska jag krama och pussa på pojkvännen som faktiskt har varit på intervju i Örebro idag! Hejaheja honom.

Over and out
f

Nu är jag trött på dumma, äckliga, dödliga sjukdomar!! Jag vill inte förlora fler människor som står mig nära. Detta är sjunde personen på alldeles för kort tid. En person som även hon hade mångamånga år kvar. Dock kom det en diagnos i vägen. En diagnos som inget botemedel i världen kan fixa, det är bara en utgång. Så otroligt orättvist. På något vänster visste man tyvärr hur hemskt det än låter att denna dagen skulle komma, men varför just idag? Varför nu? Det finns väl egentligen aldrig någon rätt tid. Jag vet i alla fall att du inte längre har ont. Finns det ett Nangijala så är du där. Hos farfar, Gerd och dina nära. Du kan säkert prata och skratta igen. Dansa, sjunga och le. Det är vad jag hoppas på.

Ikväll går mina tankar till min finafina farbror och kusiner.

Denna veckan är jag stolt. Jag är så otroligt stolt över min fantastiska mamma som gick upp med sitt magisterarbete idag och det gick superduperbra!! Inte för att jag trodde att det skulle gå på något annat sätt, hon är så himla duktig min finafina mamma. Jobbar heltid och pluggar masterprogrammet på distans samtidigt. Hon visar att ingenting är omöjligt om man bara vill!! Sen är jag även otroligt stolt över min finafina pojkvän som även han har gått upp med sitt magisterarbete (tillsammans med Markus), vilket också gick hur bra som helst!!! 
 
Jag håller tummarna och är stolt över min fantastiska världsbästa kusinfis Louise som skriver sin sista tenta utav typ femhundra (känns det som) för terminen på fredag! Hon har kickad allt, ett år är snart gjort på juristprogrammet och jag vet att hon kommer fortsätta kicka hela vägen tills det är klart! Jag är stolt över mig själv som klarade den där förbaskade fonetiken och kan ha ett riktigt sommarlov och bara njuta! Sist men inte minst är jag stolt över min finafina liga här i Lundet, vi är nu halvvägs igenom vår utbildning och om två år kan vi kalla oss logopeder! Vi har gjort vårt första riktiga "logopediga" år som har innebärt att ha ansvar (inte helt men ganska mycket) över egna patienter. Vi har tagit ett steg in i vuxenlivet och logopedlivet. Fy fan vad vi är bra! 
 
Sen är jag stolt över alla mina andra fina vänner också, så klart! De har också klarat pissiga tentor, pluggat tills att ögonen nästan trilllat ur skallen, haft patienter, räknat supersvåra tal, hållt i samtal, gått utbildningar, renoverat ett hus (!!!) 
 
Listan kan göras lång. Jag är stolt över att ha alla de fantastiska människor som jag har i mitt liv. Ni är underbara och utan er vore jag ingenting. 
 
 
over and out
 
 
Helgen kan sammanfattas som slö men otroligt bra. Tjejmys med finaste ligan i fredags, massa Arrested development tittande med Joel, pannkaksfrukost, sovmorgon, tékväll med Glennie, konserthusjobb med bra människor...osv. Det har även varit lite turbulent i min hjärna på grund av irritation på en sak som egentligen inte är värd att irritera sig på för vi kommer lösa det imorgon hur eller hur. Jag hatar bara känslan av att bli förminskad, att någon känner att de behöver ta på sig något sorts ansvar för att saker ska bli gjorda trots att sakerna hade blivit gjorda hur eller hur. Rörigt för er som inte alls vet vad det handlar om, men jag orkar inte skriva om det egentligen för det är en liten skitsak. En liten skitsak som har tagit alldeles för mycket av min energi. 
 
Imorgon ska Joel och Markus gå upp med sitt magisterarbete, HEJAHEJA! Efter det ska vi gå ut och fira på en fin restaurang, mums! Dregglar lite redan nu när jag tänker på att det kommer bli superdupergod mat (hoppas jag i alla fall..). Annars är det en vecka full med projektplanstänk och skrivande SEN är det sommarlov!!!!!! Helt sjukt att på fredag efter presentationen har vi ledigt i tre månader. Då har vi gjort hälften av utbildningen, vi är halva logopeder typ. Två av fyra år är då gjorda. HEJA OSS! Det ska folket och jag fira med att gå ut och äta på V.e.s.p.a och även det gör att jag börjar dregla. Tanken på parmapizzan...muuuums. 
 
NU ska jag sova. 
over and out
f. 
 
 
 
Det är även morsdag idag. Egentligen är ju mamma lika världsbäst alla dagar på hela året, men det känns fint att få uppmärksamma henne lite extra en dag som denna. Jag är så otroligt tacksam för att hon alltid finns där, hon lyssnar alltid och kommer ALLTID med bra svar. Jag har världens bästa föräldrar som ställer upp i vått och torrt. Jag brukar beundra mamma för alla de mornar som hon har stått ut med Simons och mitt tjaffs vid frukostbordet, eller bråken om vem som skulle få komma in i badrummet först och göra sig iordning/borsta tänderna...Alla de bilsemestrar då Simon och jag har bråkat i baksätet. Alla mina en miljon frågor om allt och ingenting. Jag är väldigt tacksam över att jag står så nära min familj som jag gör, världens bästa Anderssons. 
 
Hejhopp!
 
Innan klockan har slagit elva så har jag hunnit med en morgonfika med fina Ellen som var på besök i Lundet. Vinkat av henne på stationen och cyklat en tur. Jag har sedan storstädat min lägenhet. Köket har putsats, garderober har organiserats, vinterkläder har plockats undan och sist men inte minst så har jag dammat och dammsugit! Så himla nöjd. Nu är jag dock helt slut haha. Funderar på att skriva den där auskultationsrapporten också så är det nästan en stjärna i kanten kan jag tycka. Ska till läkaren klockan ett för att reda ut min mage som fortfarande spökar och gör ont. Sen blir det stamningsplugg med Johanna, även det känns väldigt duktigt. Ikväll väntar LAUR-aktivitet. Dock verkar inte vädret vilja vara med idag så får väl se vad det blir.
 
Nästa fredag är det sommarlov. Sista tentan är skriven och även den godkänd, så otroligt skönt. Nu är det bara projektplan kvar sen är det ledigt. LÄNGTAR. Det känns faktiskt riktigt peppt att jobba hela sommaren. Några små utlyfkter ska jag allt hinna med men annars är det jobb och cash in som gäller! Tror sommaren 2013 kommer bli sådär jättebra. Hoppas bara solen skiner på oss och regnet håller sig långt borta. 
 
Nu ska jag fortsätta min effektiva dag!
over and out
f. 
 
bildbomb sommaren 2012: 
 
Det regnar ute vilket gör det helt okej att ha en heldag inomhus. Helgen har varit otroligt bra men idag är jag helt slut i både kropp och knopp. I fredags dansade vi till härliga Discoteca Yugostyle och de var lika bra som vanligt! Sjukt peppt och mycket folk. Det var verkligen sådär att fötterna värkte när man kom hem och la sig i sängen, precis som det ska göra efter en riktigt bra kväll! 
 
Gårdagen bjöd på riktig sommarvärme så Johoney och jag packade väskorna och trampade ut mot havet. Vi cyklade sammanlagt runt 1,2 mil tur och retur till Lund - Lomma. Det var Windfest som LESS stod för. Sjukt mycket folk, otroligt varmt och superfin strand + HAV!!! Älskade havet. Jag badade faktiskt halva kroppen, typ. På hemvägen hade vi världens motvind, tror aldrig jag har varit med om liknande innan. Det märktes i alla fall tydligt att Skåne är ett platt landskap om vi säger så. Men efter lite klagande och pustande så kom vi ju hem. Väl hemma så däckade jag i en timma, helt slut. Sen var det bara att ladda om för på kvällen väntade Eurovisions finalen och picknick-häng i Malmö. Vi såg bland annat Oscar Zia sjunga live, Panteoz och Martin Rolinski (ni vet han i BWO). Efter det så joinade Johanna och jag halva Svergie (typ), och slog oss ner i folkets park för att se livesändningen. Dock var det pissigt ljud och man hörde typ ingenting, så vi traskade in till Gustav Adolfs torg istället och kikade på livesändningen där. Även där tillsammans med sjukt mycket folk. Det var folkfest i Malmö, väldigt fint! Efter bidragen så åkte vi fort hem för att slippa rusningen till tågen och hann se röstningen hemma i min soffa! När allt var över och Danmark hade vunnit så gick våra ögon i kors. Det blev hejdå och stup i säng. 
 
Idag = sovmorgon och ingenting ansträngande. Jag ska städa lägenheten i och för sig för den ser ut som ett bombnedslag. Men förutom det så ska jag göra absolut ingenting, så otroligt skönt! 
 
over and out 
f. 

Det är sant, Eslöv har blivit utnämnd till Sveriges tråkigaste stad. Här sitter jag och väntar på ett sent pågatåg. Försökte få lite medkänsla ifrån Joel men han bara skrattade. Det råkar nämligen vara 25grader och strålande sol i fina Skåneland idag så han tyckte inte att jag fick klaga. Sant så sant. Har haft praktik och sista terapitillfället med världens goaste lilla kille, känns trist. Men en halvdag är det kvar sen är barnårets praktik gjord! Snart väntar häng i solen och ikväll ska vi slå klackarna i taket och dansa till discoteca yugostyle!! Så jäkla bra!

Nu kommer tåget.
Over and out
F

JAG HAR SPRUNGIT. Sen det att jag höll på att smått avlida är ju en helt annan sak. Var ute på en super-power-walkie med mig själv och så kände jag mig sådär väldigt hurtig och tog till löpet. Förvånades över hur bra det gick, först..SEN kom flåset. Ojojoj. Menmen kul var det allt. 
 
Kom på en kul grej som farmor sa när jag var hemma i helgen. 
Farmor - Nämen Frida, har du gjort en såndär fräsig frisyr som är så modernt nu för tiden? 
Jag - ????? 
Farmor - Ja, men det är ju så många som är mörka uppe och ljusa nere vid topparna...
Jag - Jaha, heeh..Nä Farmor, det är bara min utväxt....
Farmor - Ojdå.. Är du verkligen så mörk?
Jag - Japp.....!! 
Tystnad. 
 
Inte illa för en 87åring att ha koll på hår-modet måste jag säga. Världens bästa farmor. 
 
Ville bara berätta detta, och så har Johanna något att läsa på tåget hem från Eslöv också (glöm inte inlägget nedanför också... ;) ). 
 
over and out
f. 

Den där känslan av att bli fri. Att bli av med något som har legat i bakgrunden och gnagt i lite drygt ett år, den känslan är så fantastiskt bra kan jag meddela! Nu är alla poängen inne i ladok och jag kan släppa stenen i magen. Fonetiken är klar, finito! Omtentan gick kalasbra och lyckan är total.

Idag har Johanna och jag varit på afasi-auskultation. Superintressant! Fy fasen vad språk är komplext. Att tappa förmågan att forma ord. Att tappa ett tal som en gång varit helt och fungerande. Att varje bokstav måste pressas fram, när tungan och muskler inte samarbetar med hjärnan. Att bli helt slut i hjärnan efter en halvtimmas träning. Sådär slut så att man inte orkar mer och bara vill sova. Det är otroligt svårt att sätta sig in i dessa människors kamp. Kampen rom att få kontroll över sin egna kropp och sina egna tankar. Förvärvade hjärnskador är en kamp. Men som de kämpar! Tar i från tårna så att hela kroppen spänns. Att producera ett /s/ är lika ansträngande som att lyfta tunga vikter. Att hitta ordet "hammare" som man så väl vet att man kan men man lyckas inte få fram det. Att inte veta vad som är i eller på något. Att bara kunna uttrycka sig i korta enkla ettords-meningar. Man tar tyvärr mycket för givet här i livet. En av de sakerna är nog tyvärr ofta förmågan att kommunicera. Att kunna säga hej till den man möter är för oss en självklarhet medan det är en kamp för andra. Det är något jag verkligen har lärt mig detta året, att aldrig ta talet eller förmågan att kommunicera för givet. För det kan försvinna så otroligt fort. På ett ögonblick kan allt du någonsin lärt dig försvinna och du är tillbaka på ruta ett. Ofta går det framåt, sakta sakta, med hjälp. Men ibland är det också tyvärr stopp. Hur säger man det till någon? Att de aldrig kommer kunna tala i meningar igen...Man ska dock aldrig säga aldrig, för det finns alltid undantag. Dessa fantastiska undantag som får en att hoppas och inse att ingenting är omöjligt!!

Jag är så otroligt glad över val av utbildning. Att kunna hjälpa människor att återfå eller skapa sig ett tal eller förmågan att kommunicera känns rätt livsviktigt om jag får säga det själv. Heja logopedin!! Sen är den där biten med ät och svälj även rätt livsviktig och det är vi ,(ska vi bli), hejare på!!

Nu ska jag promenixa i solen! Det är sommar i Lund!
Over and out
f

Det där med att ha hemma på olika ställen var något jag innan kunde tycka var lite jobbigt. Men idag är jag bara så himla glad över de platser jag kan kalla hemma, eller de platser jag trivs bäst på. Vare sig det är i min etta i Lund, i extrasängen i Ramlösa eller hemma i Mönsterås. Det handlar om att känna sig trygg och hemma. Home is where the heart is så att säga. Men hemhemma är alltid hos familjen på världens bästa hästkrokiga väg. Det är pappas skämt och Simons snabba kommentarer, mammas skratt och sen den där härliga känslan av att bara få vara. Inga måsten eller plikter utan bara lugn och ro.

Ikväll har vi firat världens bästa lillebror. Jag älskar min familj så himla mycket, de är de absolut bästa personerna jag vet i hela vida världen och vi har så himla kul ihop! Det är något jag är otroligt tacksam över.
Under kvällens gång kikade grannarna in och det slutade med skratt och prat i uterummet tillsammans med familjen Karlsson + Pierre. Så mycket knasigt vi har varit med om tillsammans under alla år. Bara det att pappa hade med Tove i sitt tal om mig på min student säger väl det mesta. Så ikväll har varit en såndär extraperfekt kväll med mycket skratt och roliga minnen. Därför blir det nu sömn för att ladda batterierna inför släktkalaset imorgon!

Over and out
f

Imorgon fyller världens bästa lillebror år. Han fyller hela tjugo år och lämnar därmed tonåren. Det är visserligen inte mer än tre år mellan oss men han är trots allt min lillebror och tiden går så fort. Det är ren och skär syskonkärlek med allt vad det innebär, gråt, skratt och skrik. Vi har slagits, skrattat och som sagt gråtit ihop så många gånger. Visst kan man bli förbannad på varandra fortfarande men för det mesta är det bara skratt och prat. Han är nog den mest snabbtänkta människan jag vet och han har alltid svar på tal. Fantasi har han så det både räcker och blir över, han är med andra ord en mästare på att luras och skoja. Kort sagt är han en av de bästa jag vet och utan honom vore jag inte hel. Nu sitter jag på tåget hem för imorgon ska vi sjunga "ja må han leva" och på lördag blir det kalas.

Nu ska jag återgå till att läsa "Major Pettigrews sista chans". Har rullat in i Småland och är halvvägs hem.

Over and out
f

Vaganvärlden hejhejhallå! Nej Lisa jag ska inte sluta äta kött, det lovar jag och inte ägg heller för den delen ;) Däremot slog det mig att jag aldrig har kollat in några listor med vegansk mat som finns ute i våra butiker och plötsligt slog det mig hur mycket jag har gått miste om! För allt som är veganskt är ju också HELT mjölkfritt, så himla bra. Tillexempel har jag upptäckt några nya kaksorter, glassar och även choklad...haha mest sött. Men jag har även upptäckt sojaost, mjukost/hårdost som ska smaka typ samma som vanlig (tvivlar dock starkt på det men ändå). Detta ska nu undersökas närmre. SPÄNNANDE så SPÄNNANDE. 
 
Efter en heldag i solen (SOMMARVÄRME) med fina vänner och föreläsningar så säger nu min kropp STOPP och indikerar på feber. Suck. Var tydligen inte så piggelin som jag trodde, eller önskade rättare sagt. Det känns egentligen som att jag bär på typ 20kg extra och luften räcker inte riktigt till utan man blir anfådd som ett fån. Men det är lätt att gömma undan när det är 20+ och som sagt fint häng utomhus som gäller. Dock får man ju tillbaka det nu som en mindre smäll. Så nu ska jag lyssna på kroppen, ta en dusch och gå och lägga mig. För är febern kvar imorgon måste jag ringa vårdis eller direktsjusksköterskan (den absolut bästa!!) Cilla för att få koll på vad som ska göras med kroppen min. MEN det slipper jag helst så därför håller vi tummar för att sömn räcker. Skyller på solen helt enkelt. 
 
Over and out 
f. 
Jag kan börja med att meddela att jag ännu en gång lever upp till stjärntecknet KRÄFTAN. Bonnbränna delux och hetta. Hade lite rehab på Linneas uteplats igår i sisådär tre/fyra timmar i strålande sol. Tänkte mig inte riktigt för och smörjde inte in hela mig i solkräm utan bara vissa delar. De delar som missades är nu lika röda som ett stoppljus. KUL. 
 
Annars så kan jag efter senaste inlägg berätta att det blev tio timmar på akuten i väntan på undersökning av kirurg. Mina infektionsvärden var rätt risiga så jag fick inte äta eller dricka i fall att de var tvungna att antingen röntga eller operera. Världens bästa pojkvän satt med hela tiden, så himla fint och skönt att ha någon med. Det gjorde väntetiden lite roligare så att säga. Efter undersökning så blev jag inglad på KAVA, kirurg akut blabla. Våning åtta på sjukhuset = VILKEN UTSIKT! Man så hela vägen till Danmark, det ni. Jag fick dela rum med tre andra personer, rätt spännande. Då iphonen var totaldöd (tänkte ju inte att jag skulle bli kvar så länge..) så underhöll jag mig med att lyssna på alla andra runt omkring. Diagnosen blev blindtarmsinflammation och massa dropp. Jag har nog aldrig blivit tryckt så mycket på magen som jag blev det dygnet. Vilket var mindre trevligt i och med att jag hade asont. Vet inte om det var tur, för det hade allt varit skönt att ta bort det där jäkla bihanget...men det blev ingen operation. Blindisen gick tillbaka igen, dock återstod lite höga infektionsvärden så det blev vilavilavila ordinerat. Tyligen kan den göra så, lite sådär lömskt. Som kirurgen sa till mig "Ja, vissa människor har en blindtarm som jäklas, den kommer och går lite sådär som den vill, men någon dag lär du bli opererad". Så där ser man. Spenderade tiden med att sova och då magen tillät så traskade jag runt lite på avdelningen med min droppställning iklädd sjukhuskläder (SÅ SKÖNA!) och fick besök av både Joel och tre superfina vänner!! 
 
Så nu är det lugna puckar som gäller. Kroppen är fortfarande rätt seg och halvrisig. Vill sova mest hela tiden. MEN magen har nästan slutat att göra ont i alla fall, ibland gör den sig påmind men det blir bättre och bättre vilket är fantastiskt skönt. Kan nu även resa mig upp utan att låta som en 80åring med ryggskott, framsteg! 
 
Jag är så himla tacksam för alla underbara människor jag har i min närhet. Världens bästa är ni! Bara så ni vet. 
 
over and out
f. 

Nu väntar jag på att sjukvårdsupplysningen ska ringa upp. Efter mycket diskuterande med mamma så kom vi fram till att den lilla mängd ost jag ätit inte kan göra mig såhär sjuk...kuuuuul..Hatar att undersökas för blindtarmen. Gillar inte när de ska trycka på min mage, för den gör ju ont. Bläbläblä.

Jaja time will tell.
Over and out
F

Blev ingen superrolig dag i Malmö för mig då natten har spenderats i kramper och sjuuukt jäkla ont i magen. Pissmage är vad den är. Kommer typ inte ur sängen heller, eller det tar mig cirka tio minuter att gå från liggande till stående. Inget att föredra alltså. Allt detta för litelitelitelite ost på fajitasen, får inte riktigt ihop det. Men den kände väl för att vara dum helt enkelt. Lustigt det där att vissa veckor kan jag äta ost utan att märka av det alls medan andra blir det tydligen såhär. Huh.

Jaja nu ska jag sluta vara bitter och sova lite. Det blev inte mycket sömn i natt nämligeeeeeen....Hatar mjölkproteinallergi.

over and out
f.
Hejhopp i galoschen!

Ligger redan nerbäddad i min supersköna säng och ska nog snart sova tänkte jag. Är helt slut i kropp och knopp efter två intensiva dagar. I måndags var det tentaskrivande + föreläsningar + hemmamys och middag med Joel. Sen var det ju Valborg igår. I Lund är detta något man firar med dunder och brak. Efter lite sovmorgon så åkte jag mot stadsparken och mötte upp ett fint gäng som redan var på plats. 27000 (? tror jag) andra människor hade samma plan så festen var i fullgång redan vid 10 på morgonen. Dagen flöt på med solstunder och skönt väder för att ibland bytas till lite kyligare vindar och blåst, men inget regn kom i alla fall så jag är helnöjd! Mest var det faktiskt solsken så man fick lite färg på nosen, superfint! När kvällen kom så blev det grill och fint häng hemma hos Linnea och Rickard med massa folk. Efter det blev det besök hos en kompis till Joel, muy trevligt! Dock är baksidan med att dricka en heeeel dag att man blir bakis lite sådär på kvällen..Menmen kul hade jag i alla fall och är supernöjd med dagen! Dock så saknades ju vissa braiga människor, men vi får fira ihop snart istället.

Denna dagen har spenderats på Vildanden. Först lååång sovmorgon med nya game of thrones avsnittet, så bra! Eftermiddagen spenderades hos Linnea och Rickard med lite sol och prat. Man måste ju utnyttja sina kompisar med uteplats nu när solen skiner mest hela dagarna. Vi orkade inte ta oss in till stan, lite dåligt, men såg på studentsångarna på tv istället. Funkade fint det med kan jag meddela. Det har varit en lat dag som mest har spenderats i slött läge så att säga. MEN så skönt.

Imorgon väntar en heldag inne på Malmö sjukhus. Vi ska få träffa plastkirurger, läkare, ortodontister, tandläkare, sjuksköterskor, logopeder och säkert någon annan yrkeskategori som jag glömt..I alla fall ska vi träffa de som ingår i Läpp-käk-gom-teamet inne på sjukhuset. SÅ KUL!!! Så nu är det sova som gäller för klockan ringer tidigt imorgon.

over and out
f.

Ska även tillägga att Saras katt Olle kan vara den roligaste jag vet.