Idag är det Lunds kanske största dag, valborg. Folk kommer hit ifrån hela landet för att vara med och fira i stadsparken. Solen skiner och det ska bli uppåt 20 grader, vilken perfekt dag. Själv sitter jag i en nästan (inte riktigt) tom lägenhet. Jag sitter på golvet då alla andra sitt-braiga-möbler står nere i Linnea och Rickards lägenhet och väntar på fredag. Johanna och jag ska skrubba min ugn med något frätande supereffektivt ämne haha, vilken fest! Stinis joinar nog också lite senare, då hoppas jag på picknick. Vi får fira lite ikväll, då när alla de som varit i parken hela dagen vinglar hemåt och sover middag. Vi ska i alla fall grilla gott, det blir lite festligt trots flytt. 
 
Igår var det ett gäng glada och fina människor här och hjälpte till att bära ut alla tunga saker. I och med att lägenheten vi bor i nu är rätt liten och mina möbler tog upp nästan all plats, så behövde de flyttas ut för att jag ska kunna städa. Lång mening. Så därför bor de tillfälligt i Glennies lägenhet som sagt. För därfirån till vår nya tvåa så är det kanske max 8m och det är bottenplan. Inga fem våningar att kånka upp&ner saker ifrån som det är här. 
 
Annars har jag varit och agerat lite nåldyna i veckan. Lämnat provet och väntar nu tålmoidgt på svar. 19 maj. Förutom det så har jag varit på bästiga praktiken, jag vill inte sluta jag vill inte sluta... :( Det känns otroligt tråkigt. 
Menmen. 
Nu ska jag dammsuga upp alla stora dammtussar som tittade fram igår då vi lyfte bort alla möbler heh. Det är inget jobb för en dammallergiker kan jag lova, tur att det inte är något jag är så att säga. 
 
OBS OBS! Mimmi, jag, Linnea och Lavinia fick utbytet i NY nästa vår!!! HELT AMAZING. Det ska bli så sjukt kuligt och jag är redan astaggad! 
 
over and out och HAPPY VALBORG allesammans! 
/ f. 
Mina två stjärnor till hjälp under dagen, NI är GULD VÄRDA! 
 
HEJHEJ NEW YORK, WE LOVE YOU! 
 
En kallselse med prioritet, hejaheja! Nu ska jag bli en levande nåldyna och förhoppningsvis få svar på vad som stökar i min lilla mage. Dagens första bästa händelse helt klart. Det går framåt och det går faktiskt fort! I och med att det har stökat i lite mer än ett år nu så har de väl fått upp ögonen lite. Jag är även tacksam över att jag har den otroligt braiga husläkare som jag har, heja Per! Så den 19 maj smäller det, eller kanske inte smäller men då sätts bollen i rullning på riktigt. Läkaren jag ska träffa verkar vara en riktig höjdare också, google in my heart. Så det känns faktiskt extra bra! 
 
Annars så är det dags för sittning med Log/Aud ikväll superfun! Imorgon väntar 5km löpning och firande av Matlidus som fyller år. Efter det blir det cykelfest med MF (= medicinska föreningen). På tal om MF så var jag på ett otroligt inspirerande och spännande möte igår med det Studiesociala nätverket för Lunds Universitet. Mötet gjorde mig ännu mer säker på att jag kommer få ett hejdundrande roligt år nästa år! Utbildningsansvarig har aldrig känts mer rätt så att säga. 
 
NU måste jag fortsätta med flyttpackningen, Joel plockar för fullt i köket och här sitter jag och bloggar heh. 
Over and out
/ f. 
 
Vi är fyra logopedstudenter som har skapat denna poster.
Syftet är att nå ut till så många som möjligt med dessa lätta tips på hur Du på bästa sätt kan ta hand om Din röst!!
I'm alive. Så mycket har hänt på kort tid. 
- Förra torsdagen blev jag invald i Medicinska Föreningens styrelse som utbildningsansvarig för alla program som ingår i MF (= Logoped, audiologi, Biomed, läkare och Maste of public health). Det känns riktigt kul, stort och spännande. Läsåret 14/15 kommer med andra ord sticka ut och innebära en mängd nya kontakter! Jag gjorde även min debut i MFs fullmäktige under valet, muy kul! 
 
- Jag har idag lämnat in ansökan för utbytesstuider vid NYU under nästa vår. Det är fem veckor som gäller och det känns väldigt lagom! Så nu får ni gärna hålla tummarna. 
 
- Jag har tillsammans med Johanna, Stina och Lisa skapat en poster angående Röstvård och tips på vad en röstlogoped kan hjälpa till med vid röstbesvär inför World Voice Day som är nu på onsdag. Postern har redan skickats iväg över hela Sverige och det trillar in förfrågningar om den hela tiden vilket känns JÄTTEKUL! Heja oss! 
 
- Jag har börjat fixa inför flytten vilket känns fantastiskt bra. Bara tre veckor kvar, /ah mah gahd/! 
 
- I helgen provlåg jag typ 30 sängar och provsatt säkert 30 soffor. 
 
-Vi har blivit med GLASSMASKIN! mumsmums! 
 
- Jag har fem patienter på praktiken imorgon men efter den kraftansträngningen är det PÅSKLOV!! HURRAA! 
 
Sådär, där har ni lite småplock av vad jag har pysslat med. Jag har även fått reda på att mina provsvar ifrån magundersökningen inte var på topp så nu väntar vidare utredning och bläbläblä. Märkligt ändå att det nästan kändes skönt att få höra att jag har något ont i magen med tanke på hur stökig den faktiskt är. Skönt att bli tagen på allvar så att säga. Sånt är livet på en pinne. 
 
Over and out
f. 
Jag måste bara säga att: I miss you veryveryvery mucho. 
Love. 
 
Precis hemma från little creatures och ölande med sköna män-i-skor (fast inte bara män) Väldigt trevligt! Snart midnatt och jag smälter bort av klibbighet.
Imorgon tänkte jag starta dagen väldigt fint med en löprunda till port beach, ta ett dopp och sen springa hem igen. Så lär ställa klockan. Var ute igår och sov till ett idag!!!! När hände det senast liksom!!? Pluggat och haft mig. Har mid-semester-test på tisdag. På onsdag ska det firas och även skåla för att study break 2 går av stapeln (Y)
 
 
 
 
1. Bild från en strand och på mig i Albany från vår weekend-road-trip i februari
2. Jag igen!! Sunday session i cottesloe för x antal veckor sedan
3.Från north-west-trip, rekordsjösjuke jag i ett försök att se glad och nöjd ut innan det var dags att snorkla med valhajarna.
4. Jag igen, blir bara bättre, på en restaurang där de hade vilda kängurus hoppandes runt borden typ.
5. Ser ni vem det är? Joo, det är ju jag! På värsta paradis-stranden, även denna bild från Albany.
 
Puss på er alla!!!
 
 
 
Jag blir stolt som en tupp när handledaren på nuvarande praktiken ger finaste berömmet. Jag sträcker lite extra på mig och känner att det trots allt känns helt okej att vara färdigutbildad och legitimerad logoped om lite mer än ett år. För varje praktik känner jag mig lite starkare och ännu lite säkrare. Jag har hamnat rätt och det känns alltid lite extra fint när någon annan säger det till en vilket gör att känslan blir lite mer verklig. Det är här jag ska vara med andra ord.
 
Igår skrev jag och Esther, som är högtidsmarskalk för biomed, ut cirkus 100 examensinbjudningar till de program vi ordnar examen för i år. Om ett år så är det vår tur. Då är det vi som sitter där i juni och får ett examensbevis i handen. Det känns sjukt märkligt, men inte overkligt. 
 
Titeln talar för att det är mycket som händer nu. Det är inte bara en fantastisk praktikperiod utan det börjar bli dags att packa ihop min lilla etta. Om en månad bor vi på 49kvm istället för dessa fjuttiga 27. För en person är ettan perfekt, för två personer är det inte lika optimalt. Slut på en fin period så att säga/skriva, mitt första alldeles egna hyreskontrakt. Min första "egna" lägenhet och min egna lilla trygga vrå ska bytas ut mot lägenhet numero 2. Finaste killen följer med såklart och det känns hur bra som helst. 
 
Jag har idag varit på intervju för två styrelseposter i Medicinska Föreninge. Två nomineringar och ett val. Time will tell. Nästa läsår kan bli väldigt spännande och viktigt. En viktig markering i mitt lilla liv. Det där med att vara med och påverka tas till nya höjder. Något kanske lite oväntat men ACK så spännande. Vi får se om det även väntar en post i fullmäktige. Engagemang in my heart så att säga. 
 
En uppdatering ifrån vad som sker i mitt liv. Nedan kan ni läsa om Uttern liv i Aussie, jag blir alldeles varm i hjärtat varje gång hon har varit inne och lämnat ett avtryck. Min finafina hurtiga vän i landet down under. 
 
Nu ska jag duscha & sen sova.
Då Joel lever rövare på natten ( = pratar i sömnen + väcker mig) så är jag lite tröttare än vad jag brukar vara en vanlig tisdag. 
 
over and out
f.