Sitter på tåget mot Lund efter att ha spenderat eftermiddag/kvällen i Helsingborg. Häng med Mimmski och jobbmöte, fina fisken.

Fnissar åt konversationen med favoriterna på seminariumet tidigare idag. Vi fick i uppgift att berätta något som vår "granne" inte visste om. Mimmi säger nöjt: Jag har aldrig ägt ett djur! Johanna säger då som svar: Vi hade en vandrande pinne...som hette Jesus, han var född på julafton....! Här spårade det med gapskratt. Så fantastiskt fint! Haha. Jesus, den vandrande pinnen, gjorde min dag så mycket roligare! Bästa Johoney!

Nu är jag snart i Lund. Där väntar varm oboy' och mys med pojkvän. Sista natten som "sambo", imorgon flyttar han..Men som tur är så går flytten bara två hus bort huhu!

Over and out
F

FY FAN VAD VI ÄR BÄST!
Alla som skrev tentan klarade den, heja oss!!!!! Mardrömmar och oro kan nu slänga sig i väggen för vi har presterat med sjukt bra resultat. Lärdom av detta: Dags att börja lita på att man kan, på riktigt.

Haft världens bästa förmiddag med bästastebästigaste Mimmski och hennes finafina mamma. Myst runt på klädrea och sedan lunch. Firandet fortsätter med sittning ikväll, woopwoop.

Lyckorus indeeeeed!
over and out
f.
Idag börjar vårterminen for real. Första föreläsningen går av stapeln och det är inget mindre än NEUROANATOMI! Hur skoj låter inte det? Superfun indeed. Så vid ett ska vi befinna oss i föreläsningssal ett inne på sjukhuset. Hoppas bara det är en bra föreläsare som gör att det blir så spännande som jag hoppas på att det ska vara. T4 alltså, halvvägs igenom utbildningen till sommaren. Helt sinnes. Vi har fått praktikplatserna för barnhabiliteringspraktiken nu woopwoop. Jag ska vara i Eslöv och det känns asbra. Har hört ifrån två säkra källor att det är ett muy bra ställe och att man får en riktigt bra praktiktid, skojskoj.

Annars så? Jo, idag "flyttar" min fina kille in lite temporärt innan de får sin nya lägenhet den första februari. Tjejen som äger lägenheten som Joel och Björn har bott i innan kommer tillbaka ifrån sin resa idag. Därför flyttar han hit så att hon ska kunna få börja bo in sig i sin lya. Fint. Det ska bli himla mysigt. Dock är det bara cirkus 27kvm att röra sig på, men jag tror det kommer gå kalasfint.

Nehee nu ska jag göra något annat. Är för övrigt äntligen klar med alla rapporter/reflekteringsuppgifter från förra terminen så nu är det verligen HEJDÅ T3 och HALLÅ T4.

over and out
f.

p.s jag har köpt nya glajjor. GLASÖGONORM på riktigt. Love it. d.s
Just nu skulle det sitta fint med en resa till ett varmt ställe. 
Jag är sugen på äventyr och att få upptäcka nya saker. 
 
Nu kommer den sakta krypandes. Den där känslan som man hela tiden trott skulle hålla sig borta. Rädslan över att inte kunna tillräckligt kommer nog aldrig helt försvinna ur min skalle. Dock har jag blivit så mycket bättre på att acceptera att det inte är möjligt att kunna allt. Jag vet vart jag var förut och jag tänker inte hamna där igen. För det är ett mörkt hål av stress och press, alltså något som inte ens är värt att lägga energi på. Jag är inte rädd för att misslyckas jag är bara lite rädd för att sitta i tentasalen och inte veta vad jag ska skriva...

Men vet ni vad? Det är då man blir så otroligt lycklig för de underbara människor man har runt om sig. De som ringer och gör så att dagen känns sådär mycket lättare. De som sitter i samma båt och vet precis hur man känner. För vi klarar det ihop. Imorgon ska vi sitta och beta av tentafrågorna och det känns så otroligt bra och ger en lättnadskänsla utan dess like. Lite bästigt sällskap, god mat och prat så kommer denna tentan gå som en dans. Skulle det bli så att det står still i hjärnan på tisdag, ja då får man helt enkelt göra om den och kicka ass nästa gång istället. Svårare än så är det inte. Det gäller att ta tag i demonerna som kommer farandes ibland och strypa dem innan de når ända in. Jag har inte tid för ångest och oro, för allt är så himla bra just nu. Man kan inte göra mer än sitt bästa!!!!!

Heja oss L32!!
over and out
f
 
Det är lustigt hur fort tiden går. Två år har flugit förbi. En bild på facebook och tusen tankar angriper hjärnan. Ringer hem. Det är dagar som dessa då 30 mil känns alldeles för långt bort. Men livet rullar på och alla går vidare. Det är bara lustigt. Det där med tid menar jag. Det är också lustigt hur man egentligen tar för givet att alla som man älskar bara ska finnas nära hela tiden. Men så händer dumma saker, till exempel så händer cancer  och gör att hela tiden blir till väldigt lite tid. Idag tänker jag lite extra på alla i London. Alla hemma. Pappa. Sen så klart dig. Jag tänker på alla dina knasigheter och roliga upptåg. Telefonsamtalen som du envisades med att hålla på engelska för svenska kunde jag ju prata hela dagarna ändå. Hur du hela tiden såg till att fixa allt. Det är som jag skrivit så många gånger innan tack vare dig jag fick de där fantastiska månaderna i London. Utan din hjälp så hade jag aldrig hamnat där jag hamnade. Men så hände cancer och du försvann, idag för två år sedan. Helt sjukt. 2010 var inget bra år när man tänker på tid. Alldeles för många fina människor försvann alldeles för tidigt. 
 
Det är dagar som idag då man verkligen önskar att man levde mer. För att inte utnyttja den tiden man har känns så otroligt dumt. Det känns orättvis emot alla de som inte fått tillräckligt med tid på något sätt. 
 
Lustigt också hur skönt det kan vara att skriva ner det man har i huvudet. Få rensa hjärnan lite och lätta på trycket. 
 
over and out
f
Hejhopp. 
Har fortfarande världens jäkla skoskav på båda fossingarna efter Nöbbelöv-Gunnesbo färden i förrgår. 
Annars då? Igårkväll träffade jag fina Lisa och vi satte oss på Myntha för att prata om allt och ingenting + dricka ett glas vin. Bra fredagskväll indeed. Slutade hemma i soffan framför Raw (stand-up på femman) och fick höra Mönsterås nämnas x antal gånger. En av komikerna hade nämligen bott i lilla måset under några år + att hon hade släkt där. Det var allt lite skojigt. 
 
Idag har jag varit supereffektiv. Förutom det att jag tog mig sovmorgon så har jag diskat upp all disk från veckan, skyller på pluggandet och ingen ork till annat därav diskberg. Sen har jag fart runt med dammsugaren och städat. Även om jag bara bor på 26,7 kvm så är det en del hörnor som dammet kan lägga sig i. Borde även damma hyllor men det sparar jag till en annan dag. Man kan ju inte göra allt på en och samma gång... 
 
Nu går det tyvärr inte att skjuta på det mer utan ska försöka djupdyka lite i mitt plugg under några timmar. Sen ska jag träffa pojkvän vilket känns som en bra morot för att ge sig på plugget nu. 
 
over and out alla fina!
f.
Bjuder på en tjusig bild. Älskar färgerna. Blått och fint. 
Stinis, Johoney och jag. 
Jag ska nu bjuda er på ett gott skratt. Detta är "Frida Andersson i ett nötskal" så att säga. 
Igår skulle jag åka och hämta ut mitt efterlängtade körkort. Då det gått tre månader sedan väskan kidnappades och jag har varit alldeles för lat = jag har helt enkelt inte pallat beställa nytt förens för några veckor sedan. 
På avin så står det att jag ska till Nöbbelövsvägen 100, Lund. 
Jaha tänker jag och googlar Nöbbelövsvägen, då får jag ta treans buss mot Nöbbelöv och hoppa av på rätt ställe. Lätt som en plätt. Jag tog bussen vid botulfsplatsen och åkte med hela vägen till Nöbbelövsvägen, hoppar av och inser att jag inte har en aning om vart jag ska. Skriver då in adressen lite snyggt i min lilla telefon och hoppas på att gps'en ska leda mig rätt. Jag börjar vandra...och vandrar...och vandrar. Till slut kommer jag fram till en bro där det står GUNNESBO på, vilket kändes dumt. För posten skulle ju vara i Nöbbelöv. Så jag vänder och vandrar runt. Ringer mamma i lite ren desperation i och med att klockan började närma sig 18 (=posten stänger). Det slutar med att jag går under Gunnesbo-bron och haffar en joggande dam för att be om hjälp. Hon pekar och visar att jag ska fortsätta framåt så jag traskar på. Jag är alltså inne i Gunnesbo och vandrar runt nu. Jag går och går och går. Upptäcker att gps'en har ändrat rutt och verkar fatta vart jag ska. Hejaheja. Småspringer i och med att klockan börjar närma sig stängning. Kommer efter mycket om och men fram, får mitt fina körkort och känner mig nöjd. När jag ska traska mot bussen börjar jag titta runt. Inser att det är "min" buss nummer fyra som kommer körandes, vilket är helt logiskt i och med att den går mellan stan och Gunnesbo. Saken är bara den att jag inser att jag är cirka tre minuters bussfärd hemmifrån! Posten låg alltså på andra sidan där jag bor, bakom coop. Så om jag bara hade undersökt saken lite mer noggrant så hade jag besparat mig själv cirka en timmas promenad, förvirring och stress + att jag aldrig hade fått skoskav. HAHAHA. Skrattar åt min förvirrade lilla hjärna. 
 
Ja, och jag kan fortfarande inte ha skor på mig för hälarna dör onda häldöden vid tryck. Buhu. 
Men körkortet var fint iaf! Supernöjd trots ont hehe. 
over and out
f
Idag åker jag tillbaka ner till bästa Skåneland och Lund.
Det är ganska lustigt att man lämnar ett liv och åker mot ett annat. Helst av allt skulle jag vilja packa ner familjen i väskan och ta dem med mig. Det kommer kännas tomt att inte ha dem stökandes i närheten. Men på samma gång så längtar jag efter min lägenhet, Joel och alla fina vänner. Samtidigt som det svider lite att lämna alla fina här. MEN sånt är livet på en pinne och kanske baksidan med att ha två bubblor. Att man inte riktigt kan få dem att gå ihop helt och hållet. Jag älskar Lund och livet där, för det är mitt liv. Men så älskar jag att få vara hemma och ha familjen nära hela tiden. Lustigt det där.

Lovet har i alla fall varit hur bra som helst. Det har varit myskvällar, spelkvällar, familjemys, matmatmatmat, släktmys, utgång, bowling. Avbrott för ett fantastiskt bra nyår i Lundet och sen hem igen. Promenader och halka. Kört bil utan glasögon (då de ligger kvar i Lundet) och insett att det inte var någon bra idé (jag ser nämligen skitdåligt numera). Kramat på farmor och druckit kopiösa mängder hemmakokt kaffe. Faktiskt pluggelipluggat en hel del, känns ruskigt bra. Kalas för finaste farbror Kenth 65bast har också hunnits med. FANTASTISKT vad mycket jag har gjort. Haha. Jaja.
Ikväll rullar tåget ut ifrån Kalmar vid 18:01 så innan det ska jag hinna plugga lite till och även packa den där förbaskade väskan. Blääää. Bara tanken på att den säkert kommer ligga en vecka innan jag har packat upp den är inte heller lockande.....MEN det absolut bästa med hela dagen är att i Lund väntar världens finaste kille och det känns väldigt bra!

Men nu in i duschen.
over and out
f

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag besökte Norrland. Jag skrev omtentor och överlevde (haha). Hade egna patienter på praktiken. Skrev Journaler. SKREV PÅ ETT HYRESKONTRAKT (höll på att glömma världens bästa lägenhet...huh). 

 

Hur har ditt 2012 varit? 

Det har varit ett otroligt braigt år. Kanske ett av de bästa just för att jag har lärt mig så otroligt mycket, varit glad nästintill hela tiden, flyttat till min alldeles egna första lägenhet, träffat en fantastiskt fin kille och haft så otroligt mycket roligt. 2012 in my heart så att säga. 

 

Tror du att år 2013 kommer blir bättre?

Yes indeed. Det är klart. Man får inte tänka annat, positivitet är det som gäller och det känns väldigt lovande kan jag säga. Vi kommer läsa massa roliga kurser i vår och ta oss igenom halva utbildningen. Det kommer bli en hel del resor och massa annat skojigt. Jag tror 2013 kommer bli awsome! 

 

Blev du kär i år?

Oja. 

 

Vilket datum från 2012 kommer du aldrig glömma?

Åh. Det finns så många bra datum. 1- 5 & 12 maj. Min födelsedag! Sen 26/9. Samt 1/11. Några av mina absoluta höjdpunkter. 

 

Vad är din största framgång 2012?

Att komma över min rädsla för att vara ensam. Numera älskar jag egentid, förut avskydde jag det. Sen det där med att våga tappa fotfästet lite, tänk så bra det kan bli. Sen det där med att lita på att man faktiskt kan. 

 

Bästa köpet?

Det måste bli mitt köksbord i ek. Köpt av finaste kusinen Hanna. Älskar det. Sen kanske även mina bästiga gummistövlar med ullfoder innuti, helt underbara för frusna fossingar. 

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat & dricka. Så värt. 

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Joel. Bakken. Lägenheten. Min födelsedag. Sen så klart alla fina människor som finns i mitt liv. 

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2012?

Don't you worry child med SHM. Some nights med FUN. Om bara min älskade väntar med Thåström. Emmylou med First aid kit. Littlebrother med Tallest man on earth. 

 

Vem har du umgåtts med mest?

Mina fina vänner och finaste killen. 

 

Bästa minnet från 2012?

Min födelsedag. Lägenheten, in/utflyttningsfesten, idreresan, midsommar, Norrlandstrippen, discoteca yugostyles spelning 12/5, examensfesten, Bakken/Kräftis, The View på mejeriet. Prakitken..Det finns så många bra. 

 

Hur många kysste du?

Jag vet inte riktigt..eh. Kanske fyra personer. 

 

Är det något du saknar år 2012 och vill ha 2013?

Lite mer resor. 

 

Vad önskar du att du gjort mer?

TRÄNAT. Men det kommer nu, hejaheja!

 

Vad önskar du att du gjort mindre?

Ingenting.

 

Favoritprogram på tv?

The big bang theory. 

 

Största musikaliska upptäckten?

Don't know. (alltså att jag vet inte, det är inget bandnamn...)

 

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?

Ja, massa fina saker ifrån alla mina nära och kära. 

 

Vad gjorde du på din födelsedag?

Jobbade. Fick blombud. SEN: Jag blev kidnappad av mina älskade vänner. Världens bästa överraskning ever. Blir fortfarande helt lycklig när jag tänker på det. 

 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Nej. Allt har varit kalasbra. 

 

Vad fick dig att må bra?

Mina vänner. Min familj. Joel. 

 

Vem saknade du?

Många. Men mest Farmor. Ska hem till henne och kramas imorgon. 

 

De bästa nya människorna du träffade?

Det får allt bli Joel även här. Han toppar listan helt klart, jag mår så himla bra med den människan och är lycklig mest hela tiden. Sen finns det ju en mängd andra fina människor som jag också har träffat och jag tänker lite såhär "ingen nämnd, ingen glömd". Alla har lämnat ett avtryck på ett eller annat sätt så att säga. 

 

Det bästa du har åstadkommit i år?

En egen lägenhet. Ett hem så att säga. 

 

Vad vill du säga till dig själv inför 2013:

Stress leder ingen vart. Fokusera mera och ha fler mål. Fortsätt som du har gjort hittills och tuffa på framåt. HEJA DIG (mig)! Våga tro ännu mera på att du kan och skäms inte när det går som du vill. 

 

Nu GODNATT!

over and out

f.