Halloj! Nu är klockan mitt i natten hos er där hemma på rätt sida av Atlanten. Här är den snart 22 på kvällen och ögonen går i kors. Den något skumpiga inflygningen/landningen har gjort så att jag just nu känner mig gungandes, det villa säga att det känns som att jag gungar upp & ner, lite som när man är på en båt = knäppt balansorgan. Vi har haft en mycket spännande flygtur, innan den ens han börja slog dramatiken till! Precis då vi skulle boarda planet så meddelar de att SAS kabinpersonal har gått ut i strejk!!! Visst, jag kan tycka att de gör helt rätt i att strejka det är bara himla synd när man blir drabbad själv heh (egoistisk tanke). Som tur var skramlade de ihop minsta mjöliga personal på max antal passagerare så vi  lyfte lyckligt endast två timmar sent! Flygandet gick kalasfint, jag är muy nöjd! 

Nu ska vi nog snart släcka lampan och sova här då vår normala tidszon står på 04:00.. ZzZZZz! 

Over and out
F




Hejhopp! 
 
Snart bär det av till The Big Apple, herrejisses! Väskan är nästan helt packad, jag är imponerad över hur duktig jag har varit på att inte ta med mig onödigt mycket kläder. Tanken är att förhoppningsvis kunna fylla väskan med en del nyheter eheh. Mimmsan och jag ska bo mitt i smeten, bokstavligt talat! Vi har gångavstånd till de flesta stora museum, shoppinggator, times square samt Central park = SÅ NICE. Flygturen är på cirkus åtta timmar, vilket är mitt största hinder men det ska nog gå bra. Synd att vi inte kan ta tåget till NY...eller typ om vi hade haft en sådan där bil som kan köra på vatten, det hade varit nice. Allt som inte är i luften så att säga. Men med mina nya åksjuke/akupunkturband ska det nog vara lugnt. Litar på akupunkturexperten (mamma) och hoppas på att de kan lugna mina något nerviga nerver. Jag postar här också länken till vår bästiga resblogg! Ni får följa våra äventyr via den, får se hur mycket jag kommer skriva här under tiden på andra sidan Atlanten.  
 
 
Fyra veckor ska spenderas i storstaden. Diverse logopediska äventyr ska upplevas och även mycket annat. Mimmi och jag räknade ut att vi har två veckor själva, för både min kära familj kommer på besök och våra bästiga pojkvänner hehe. Linnea och Lavinia bor i en annan del av staden men vi kommer fara runt på de olika besöken tillsammans. 
 
Nehe nu ska jag fortsätta kika på Grammisgalan tillsammans med min käre pojkvän. 
over and out
f. 
 
Det känns som att jag inte gör annat än klagar på mitt hälsotillstånd. Folk säger/tänker "bit ihop och kör på" men då smäller det och jag hamnar i en svacka som en svår att ta sig ur. 

Denna jäkla trötthet. Den som inte riktgt går att sätta fingret på, den är så jäkla jobbig. Jag hatar att behöva tacka nej till saker och ringa folk för att säga att jag ännu en gång inte orkar. Jag som älskar att umgås och har kul sitter allt mer ofta hemma eller sover på grund av att jag inte orkar. Trots att jag sover hela nätter, de senaste nätterna som en riktig stock. Trots det är jag lika trött när jag vaknar. Kroppen är tung och orkar inte med. Jag vill inget hellre än att orka! Att inte behöva låtsas vara pigg&glad, för det håller verkligen inte i längden. Det tar så otroligt mycket energi att jag kan vara däckad en hel dag efteråt. Det syns inte på utsidan. Det är det värsta. Att folk kanske inte förstår hur jobbigt det faktiskt är. För jag ser frisk ut. Det är ingen som ser att jag är så trött så att hjärnan snurrar. Speciellt inte om jag hela tiden kopplar på det där jekla leendet. Den där fasaden. Men jag vill så gärna vara med. Jag vill så gärna vara den där pigga och glada trots att ögonen värker av trötthet eller att kroppen skriker efter en säng. 
 
Såhär skriver reumatikerförbundet: 
"Fatigue – tröttheten som aldrig släpper greppet. Många med reumatisk sjukdom drabbas av fatigue, eller sjukdomsrelaterad trötthet som det också kallas. Forskaren Susanne Pettersson reder ut vad du som drabbad kan göra.

- Det finns egentligen ingen enhetlig definition av begreppet fatigue. Kortfattat kan man säga att trötthet hos en frisk person oftast går att förklara, antingen genom att man sovit dåligt, stressat eller på andra sätt levt osunt. Fatigue däremot är en djup, oförklarad trötthet som kan slå till trots att man har sovit gott och skött om sig." 

Så det är så det är. 

Livet på en pinne med en inflammatorisk tarmsjukdom. 

over and out

f

1. Jag har aldrig någonsin haft såhär hög feber innan, peakade på 39,3 igår och trodde jag skulle dö. Tacka vet jag paracetamol..! Vanligtvis är jag däckad vid 38 grader. 
2. Jag har aldrig tidigare svettats så sjukt mycket som igår när de där 39,3 graderna trängdes ur kroppen tack vare alvedonen. Helt sinnes. 
3. Gick igår igenom alla möjliga halsinfektioner. Var stensäkert på att jag hade drabbats av epiglottit/struplocksinflammation ett tag..men tror bara att mitt stackars struplock har fått sig rejält med stryk av allt hostande. 
4. Till mina logopedvänner: jag hostar som en tok = väldigt ledsna stämband och ett mycket ömt larynx. Jag var igår vid flertalet tillfällen med om att stämbanden slog bakut och öppnade sig inte!! (Typ som vid VCD) Sjukt otäckt - därav misstanke av epiglottit heh.. Men antar att alla små muskler i struphuvudet helt enkelt är skittrötta på att hostas sönder hela tiden.. 

Vad gör jag vaken vid denna tidiga timma? Jo ni förstår att det var dags för dagens första kopp med varmt te. Har snart druckit igenom alla våra tesorter här hemma.. Sen blir det mineralvatten som jag har pimpat med sugrör, det gäller att få lite guldkant på tillvaron så att säga. 

Nehe vet ni vad nu ska jag dricka ur tekoppen och sen sova igen. 
Over and out
f
Jag har kommit fram till att det är skitdåligt att äta kortisontabletter som sänker immunförsvaret under influensaperioder..! Suck. Jag behöver inte mycket feber för att vara däckad, vanligtvis är jag dåsig runt 37,6 och när termometern står på över 38 grader då är jag icke kaxig kan jag lova.. Så denna dagen har spenderats i sängläge med hostan & frossan ifrån heeell! Mina stackars små stämband, de gillar inte denna hosta. 

Så nu har jag fått klaga av mig lite. Ska återgå till liggande position & dra en snark innan Joel kommer hem med soppa <3 

Over and out
f
Dessa områden uti min lilla kropp mår för tillfället inte bra. Buhu.