Nu är jag tillbaka i min finfinfinfinfina lilla lägenhet igen. Nu är den om möjligt faktiskt ännu mysigare. Pappsen, med hjälp av Joel, satte upp en hylla i köket där mina kokböcker nu står + lite tavlor i stora rummet. Jag har även slängt ut den döda blomman och ersatt krukorna med nya, TUMMEN UPP. Fick världens finaste, ja precis så fin var den, bukett av Joel när jag kom också, eller den stod redan på plats. Massa orangea blommor som passar perfa i min något orangea lägenhet. Fick även en chiliplanta av mammsen som pryder fönstret + en numera vissen (orange) garbera... den gillar nog inte solljus så mycket. Kuddarna är också på plats och de blev SÅ fina. Ja så ni kan ju förstå att jag är nöjd.

Jag har hunnit spendera helgen med mamma och pappa + Joel, varit på brunch och börjat kolla på en ny serie! "Orange is the new black", svinbra!! Idag har jag packat upp min väska + rensat ur mina garderober. Stinis kom på besök, muymuy trevligt, och vi åt en väldigt kladdig (läs typ smet) kladdkaka samtidigt som vi pratade om allt mellan himmel och jord. En väldigt bra dag helt enkelt. Den blir bara bättre också, för snart ska jag ut och agera bärhjälp till bästaste grannen Johanna som snart är i Lundet!!

Imorgon ska vi vara kulturella och kolla in en Lars Wallin utställning i Helsingborg. Det blir himla fint, det bästa är väl egentligen att få umgås med Stinis, Mimmski och Johoney.

Sådär det var en liten update ifrån Lundet. Något rörigt som vanligt men alltid något. Nu ska jag spela wordfeud och svara Utter på whatsappen.

Over and out
f.
Jag borde just nu, istället för att sitta här, packa min väska. Dock fick hjärnan kortslutning och jag orkar inte. 
Gårdagen blev allt annat än det jag hade tänkt, men slutade otroligt bra i alla fall. Nyklippt och picknick med fina människor, det gjorde den röriga kvällen perfekt. Tråkiga missförstånd och lite annat strul gjorde att jag inte alls kunde krama alla fina vänner hejdå-vi-ses-inte-på-ett-tag men det är så det kan bli ibland. Vi får säga hej och hejdå när vi ses senare i höst någon gång. 
 
Idag har jag varit på köpingen med världens bästa farmor. Vi har käkat lunch på lilla bageriet och flängt runt lite här och var. Så det är kanske inte så märkligt att huvudet är segt just nu. Ikväll är sista kvällen hemma och jag ska mysa med familjen. Egentligen var planen att träffa Erico och Sara men då Erico hade glömt att han skulle jobba ikväll så ändrades planerna. Han kom och joinade mig och farmor över en kopp kaffe istället, lika fint det! Så nu blir det hemmakväll och lika glad för det idag, för det lär dröja veckor/månader innan jag får hänga med lillebror igen, vilket suger. MEN sånt är livet på en pinne. 
 
Nu ska en trött och något irriterad jag gå och sova "fem minuter på den lilla visaren", som pappa brukar säga. Vilket ofta resulterar i att man däckar en timma eller så. 
 
Over and out
f. 
 
 
Vips så har sommaren sprungit förbi och tre månader är borta. En massa fina minnen rikare så klart men det känns ändå lustigt. Det känns som att det bara var några minuter sedan jag kånkade ner alla tunga väskor för trapporna i Lundet och nu är det snart dags att kånka dem tillbaka upp igen.. Ikväll ska jag krama om mina fina tjejer och säga hejdå-vi-ses-inte-på-ett-tag. Precis som jag kramade om Lundagänget innan sommaren. Man byter ett liv mot ett annat, från en bubbla till nästa. För det är ju så det är. Jag älskar båda bubblorna precis lika mycket, och samma sak gäller de fina människor som de båda delarna innehåller. Imorgon ska jag mysa med farmor hela förmiddagen och sedan packapackapacka för på fredag rullar bilen mot Skåneland. Samtidigt som jag längtar sönder mig efter livet i Lund och alla där så växer en liten klump i magen. För det är så otroligt mysigt att vara hemma. Jag älskar att ha familjen så nära in på som nu och de vänner som jag knappt sett på ett helt år, samtidigt som jag ibland kan skrika efter egentid i älskade lägenheten..Men det är hemhemma och det är Mönsterås. Finafina Mönsterås, som jag tidigare kunde vara så trött på att jag nästan spydde. Nu ser man dock skönheten i det hela och mysighetsfaktorn är rätt hög här på sommaren kan jag meddela. Hamnen, köpingen och alla fina små gator. Det är trygghet och nostalgi. 
 
Så istället för att känna att jag har en klump i magen så tänker jag vända på det till att känna att jag är så otroligt, väldigt lycklig över att ha dessa två bubblor med fantastiska människor och bästiga hemmamiljöer i mitt liv. Det är inte alla som har turen att ha två bästiga ställen att kalla hemma. Därför ska jag inte klaga över packningsångest utan njuta av de timmar som är kvar i Måset innan det är dags för älskade Skåneland igen. Jag vet att vi ses snart igen, det är inte det som det handlar om, utan det är bara att jag hatar att säga hejdå. Så jag säger inte hejdå, jag säger på återseende. För det är just precis det som det handlar om. Ett återseende. 
 
over and out
dags för power nap innan klipp. 
f. 
Dagens bästa mail kom ifrån Stinis som har hittat en dansskola i Lund där även ungdommar/vuxna får dansa och inte bara småpluttar. LYCKAN ÄR TOTAL!! Som jag har saknat dansen. De hade massa skojigt och de verkar superbra. Så Stinis, du gjorde verkligen min morgon! Nu längtar jag, om möjligt, ännu mer till Lund!
 
Nu är sista dagen här, bambambam. Jag ska bjuda på världens kladdigaste brownies, de blev såå goda, och säga hejdå till alla idag. Lite sorgligt är det allt då jag verkligen gillar mina jobbarkompisar MEN det ska bli så skönt att få vara ledig i två veckor innan skolstart. Annars är det tjejkväll hos Tovalova ikväll, myspys! Det blir grill och lite goda drinks. Sen vid åtta/nio kommer världens bästa kusinfis Louise till Mönsterås (+ finaste moster/morbror och Månse såklar). Imorgon ska vi, allihopa,  kolla på en sommarstuga på Ölandet, håller tummarna för att den är lika fin som på bilderna.
 
Nu ska jag fixa lite med det sista.
over and out
f.
 
Känslan av att ingenting är fel när jag är med dig. Det kan möjligtvis vara världens bästa känsla. Jag är så otroligt lycklig över den där konserten i maj förra våren. Att du tog tag i mig och ruskade om hela mig värld. Det jag har insett nu i efterhand, är att det är såhär det ska kännas. Alla pusselbitar föll på plats och det känns så himla bra.
Världens bästa kille, är min kille.
 
OVER AND OUT
f.
 
( Bara  t r e  dagar kvar på jobb nu, sen sommarlov!!).
 
Är det någon mer än jag som har reflekterat över att luften känns lite högre, klarare och höstigare? Imorse när jag stod och väntade på att bli upphämtad så slog höstkänslan till. Det luktade till och med höst, om man nu kan säga att hösten luktar på ett visst sätt. Samma sak var det igår när pappa och jag var ute och sprang på Oknö. Två minuter efter löpstart så öppnar sig himlen och ner faller världens största regndroppar som blötlägger allt i sin väg. Det fina är att man springer precis vid havet nästan hela rundan och det var så otroligt härligt! Klar luft och lite sådär lagom svalt. Regnet spolade bort allt tungt och efteråt kände man sig tio kilo lättare av någon anledning. Inte för att jag bär på så mycket tungt, det var mer känslan. Jag börjar kunna springa lite längre än första gången, andningen hänger på lättare och stegen är inte lika tunga. Jag kör intervaller, vilket är superkul! Mer löpning än gång men ändå värt att hämta andan lite ibland. Bygga upp flåset. Det börjar bli kul. 5,6km blev det igår, dock ingen höjdartid men det ska ändras.
 
En annan väldigt rolig sak är att Joel har fått boende i Örebro!! Ett boende som gör att han måste lämna lägenheten varannan helg för att ägaren ska träffa sin son som då antagligen bor i staden = Joel kommer garanterat till Lund JÄTTEOFTA = en väldigt nöjd tjej. Ett halvår kommer flyga förbi, sköntskönt.
 
Nu är det även endast  f y r a  dagar kvar på jobb. SÅ skönt det ska bli att bara vara hemma lite!
Kanske dags att ta tag i dagens sysslor, jappjapp!
 
Over and out
f.

Det är inte varje dag man sätter igång radioaktivitetslarmet när man ska ut ifrån jobbet...haha! Tänk er mitt ansiktsuttryck när lampan ovanför gallergrinden börjar blinka och tjuta något fruktansvärt. Vakter kommer springande..och jag som inte ens varit inne på så kallad aktiv sida i år. Försökte skratta bort det lite, nervös som man blir, tyvärr saknade vakten som stod bredvid mig humor så det gick inget vidare. Ja jisses så det kan bli. Vi (pappa, jag och en jobbarkompis) blev i alla fall till slut utsläppta genom en dörr istället. Så nu är ju frågan om larmet fick en knäpp eller om det är någon som kände för att jäklas lite med mig haha...

Tänkte att jag kan ju alltid bjuda er på ett gott skratt..
Nu är jag snart i Skåne! Hejaheja!
Over and out
F

Yep, äntligen fredag igen. Kändes lite som fredag redan igår faktiskt. Efter träning på mammas jobb så blev det myskväll med tjejorna på Kajplats1 nere i hamnen, efterlängtat och fantastiskt fint. På tal om träningen så är jag rätt överraskad att rumpan/benen inte är mer ömma idag efter löptur i onsdags och träning igår...ska väl visserligen inte säga något ännu det kan ju komma senare.
 
Snart slutar jag, om typ tio minuter. Sen blir det hem och panikpacka klart, hoppa in i bilen med lillebror som får agera chaufför och sedan kliva på tåget mot Lund för att sedan där byta till ett tåg mot HELSINGBORG. Möter upp pojkvän i Lund och i Helsingborg ska jag krama sönder Mimmi för att sedan sjunga snapsvisor på kräftis. Imorgon blir det Bakken och karusellåkning, femåringen i mig vaknar till liv och är överlycklig!! Söndag = Sova och sedan hemfärd framåt kvällen. Intensivt javisst men oj så skoj det ska bli.
 
Vi hörs på måndag igen!
over and out
f.
 
 
 
En favorit i repris, ja tack!
 

Jaha då var det dags för veckans insekt! Här har vi ingen mindre än den äckliga lilla flygmyran! Inte nog med att den kan flyga in i ögon och liknande utan DEN JÄKLEN STICKS! Inte vilket stick som helst utan ett väldigt ajajaj sticksigt stick. Fick en innanför tröjan ikväll och BOM så stack den mig i magen när jag förgäves försökte få ut den..kan möjligtvis ha mosat den något precis innan = retat upp den.. Men inte behövde den väl stickas för det? Jodå det gjorde den. Dagens räddare i nöden är kortisonkrämen! Love it.

Var bara tvungen att dela med mig av denna sticksiga händelse.

Nedan kan ni se hur äcklig den är.

Over and out godnatt
f

Återigen är det tillbaka till verkligheten. Väntar på Anders ska komma med en hög jobb till mig, tummen upp!
 
Helgen har varit superfin. Huvudstaden visade sig ifrån sin bästa sida med strålande sol och glada människor i regnbågsfärgade kläder. Matilda, Emmy och jag avbröt shoppingturen för att joina alla glada människor som stod längs med Götgatan och viftade med pressbyråns regnbågsfärgade flaggor. Jag viftade så mycket att min gick sönder... Prideparaden var fräsig, färgglad och ett enda stort glädjerus. Vissa delar av paraden hade en tyst demostration mot Rysslans sjuka lagstiftning rörande homosexuellas rättigheter som gör att man blir mörkrädd.
 
Efter prideparad och shopping blev det grillkväll i Vinterviken med massa folk för att fira Emmys födelsedag. Fick täffa gamla gymnasiekompisar som jag inte sett på år och dag, superfun! Calle och Jakob som numera titulerar sig som Stockholmsbor var lika pratglada som vanligt! Kvällen avslutades hemma hos Emmy med pojkvän i Midsommarkransen. där blev det musikquizzzz och allsång till gamla härliga låtar. Vi stupade i säng tidigt på morgonen och blev bortskämda med nybakade scones till brunch. Fantastiskt fint. Bussturen hem rullade på i en väldans fart tack vare sträckläsning av ny bok, Sophie Kinsella - Nya kontakter. Den var precis lika fnissvänlig och varm som alla hennes böcker, kan varmt rekommenderas om ni vill ha något lättläst och lättsamt.
 
Idag är det då som sagt jobb. Nedräkningen har börjat för nästa fredag så får jag sommarlov i två veckor innan skolan drar igång igen. VART SJUTTON FÖRSVANN SOMMAREN?!?! Då väntar i alla fall lite besök + försöka hinna med att mysa massa med tjejorna här hemma inann det är hejdå för ett tag.
 
Ikväll ska mamma och jag plocka solrosor. Pengarna som man handlar för går direkt till hjärt och lungfonden, hur bra som helst. https://www.facebook.com/#!/solrosorna?fref=ts
 
NU: dags för avrapportering i massor sen lunch!
over and out
f.
Igårkväll var jag med mina fina föräldrar och deras kompisar på Nynässerveringen som ligger precis vid havet hemma i Mönsterås. Det var musikunderhållning av Mönsteråsbandet "Götasalongen", de har som sin grej att översätta olika engelska låtar till svenska + såklart sjunga egenskrivna låtar. Samtidigt som vi lyssnade på toner av blues så smaskade vi på grillbuffé, riktigt mysigt! Kändis på plats? Jajamen, ingen mindre än Sveriges främsta bluesartist/bästa gitarrist - Svenne Zetterberg. Lite fräsigt. En av låtarna som de sjöng var "Tydligt nu" - som då är deras version av Johnny Nash's "I can see clearly now", lite akustiskt gitarr på det och stämningen var på topp! Pappa stod för kvällens photobomb, då jag skulle fotografera fina Mönsteråsviken så sticker han fram huvudet precis när jag trycker på kameran...haha. Han är bra rolig han!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Annars så slutar jag vid 14:00 idag för att vid 16:45 rullar bussen ut från Mönsterås mot Stockholm. Sällskap på resan blir Matildus och i huvudstaden väntar Emmy. Ser fram emot en varm helg, Pride-paraden, härligt häng med braiga människor och mycket skratt. Minisemester indeed.
 
Snart dags för lunch.
over and out
f.
HEJAHEJAHEJAHEJAHEJA SARA som skriver tentis idag!!! Jag håller alla tummarna (Y)
+ Ett STORT GRATTIS till fina Lisa som fyller år idag, hurrahurrahurra!
Jag blir mörkrädd när jag läser aftonbladets artikel om hur boenden i ett villaområde sätter sig emot att det ska byggas ett LSS-boende i närheten. LÄS DEN HÄR: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17215381.ab
 
Detta är några av deras kommentarer, taget ifrån artikeln i aftonbladet:
Utdrag ur protestbreven:
"Dessa mentalt nedsatta personer är inte en trygg omgivning för varken oss eller våra barn och grannar. Det finns flera fall i vårt kära avlånga land där sådana individer har handlat efter sin mentala nedsättning vilket har lett till att oskyldiga människor har skadats eller mördats".

 "Hur skulle dessa psykiskt nedsatta personer reagera om de träffade oss okända människor på gatan?"

 "Vi ber er att med hjärtat tänka efter riktigt noga innan ni godkänner ett LSS-boende i ett så fint villaområde med dagis och äldreboende i närheten."

 "Om detta går igenom och ni väljer att bygga detta LSS-boende precis intill vår tomt, så har vi absolut planer på att sälja och rör oss vidare mot ett riktigt villaområde."

"Vi kommer inte att våga ha våra barn lekande utomhus om inte vi är med dem, för vi vågar inte att riskera att någon av dessa (stackars) mentalt störda ungdomar (som behöver all hjälp som dem kan få, detta kan dem få däremot någon annanstans) skulle göra något som dem inte kan styra över så som att gud förbjude kidnappa, våldföra sig på barn i området vilket har hänt och händer fortfarande olyckligtvis."

"Jag vill inte ha detta i vårt område pga att det skapar osäkerhet för mina barn när mentalt störda ungdomar/vuxna lever sida vid sida med barnen. Det finns flera fall runtom i Sverige där dessa mentalt nedsatta personerna som har lyckats ta sig ut från boendet utan någon tillsyn och träffat på någon människa ute som sedan har lett till överfall/dödsfall!"

Det gör ont i hela mig när jag läser kommentarerna. LSS-boendet är planerat för unga vuxna samt vuxna med diagnoser inom autismspektrumet och Downs Syndrom, de är precis lika mycket människa som jag och du.  Människor som absolut inte är "mentalt störda", som en av personerna ovan hemskt beskriver det. Det är så fruktansvärt att det är svårt att förstå hur folk kan sitta och tänka dessa tankar. Nedvärderande. Jag kan ju i alla fall säga att jag hade inte velat bo i samma område som någon av de människor som har skrivit dessa inlägg. De skrämmer mig. Lever vi inte på 2000-talet? Har vi verkligen hoppat tillbaka till 60-talet och den tidens värderingar? Förr tvångssteriliserade man personer med funktionsnedsättning samt satte dem på anstalter. Jag trodde att samhällets synsätt hade förändrats. Att man hade förstått att alla är lika mycket värda ett liv med rättigheter och möjligheten att göra det man vill. Ett liv av värdighet och trygghet.

 En av mina närmsta vänner har autism, han är högfungerande och klarar sig alldeles utmärkt själv. Han är en av de omtänksammaste människorna jag vet. De människor som har skrivit dessa inlägg verkar tro att personer med en funktionsnedsättning saknar känslor.Om de bara visste att de kommer att gå miste om världens mest omtänksamma grannar. De skiljer människor ifrån människor. Delar upp oss i grupper som "vi - och dem". Jag blir så förbannat ledsen och äcklad över människors okunskap och tankegångar. Jag hoppas att de tar del av informationsmötet och får se ungdomarna i ögonen. Jag hoppas att de inser hur fel de har.

Ännu en gång är jag så otroligt lycklig över mitt val av utbildning. Att vi får lära oss att se människan bakom diagnosen och inte bara se det som står i journalen. Att alla är vi individer med drömmar och viljor. Jag är så otroligt glad för min uppväxt, där jag fått lära mig att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Att alla är lika mycket värda oavsett vad man har för bakgrund.

Over and out

f.