Idag är en bra dag. En dag med kramar och massa prat. Jag bjöd bäste Herr Dicksson på frukost i morse. Det var en trött kille som trillade in genom dörren i skönaste sjukhuskläderna, bäste fine som han själv så bra uttrycker det. Det blev x-antal koppar kaffe och massa prat om allt mellan himmel och jord, så himla bra.

Nu har jag ätit hemmagjord Gulaschsoppa som ma&pa slängde ihop igår, mums! Väntar på besökare nummer två. Bästaste Danneman är hemma ifrån Norge och jag har inte sett hans fejs på säkert två år så det ska bli så himla roligt! Förutom en felringning i julas så har vi nog inte pratat på säkert ett år. Kaffet är kokat och musiken är på, sen kan jag lägga till att solen skiner. En lite bättre onsdag idag med andra ord.

Vill nu bara mina bihålor sluta jäklas och bli bra så är allt 100. Idag trillar två andra favoriter in i Måset och det ska bli så kul med en återförening på fredag. Vänskap som aldrig rostar, det där livsnödvändiga. Saknar folket som inte är här men är så otroligt glad över att verkligen ha tid denna gång till att kunna träffa alla som jag kan. Inget direkt inbokat utan man får ta dagen som den kommer och bara hinna med så många som möjligt. Bästa blir fredag, då är det kalas och utgång. SÅ länge sedan, så det blir nog super! Sen påskmys med ma&pa hela helgen och en date med Emmy.

 

LOVE LIFE helt enkelt. 

over and out. 

f.

 

Igår hittade jag massa kort hos farmor. Våffellunch och bildkoll. Mys! 

 
Har haft en supermysig helg i huvudstaden med mina två världsbästa föräldrar. Vi har gått över hela Stockholm, ätit fantastiskt god mat, träffat fina vänner, sett Stockholms sky-line by night (AMAZING!), varit kulturella och kollat in fotografiska som kan ha varit bland de bästa museum jag besökt (superdupermegahäftiga fotoutsällningar). Sol och superfint väder med vårkänslor har legat över oss hela helgen, superfint även det. Det är mycket som är "super" känner jag men det är ett så bra ord. Kan ju även tillägga att jag shoppat en del också. Faktiskt en ny bok som jag alldeles strax ska sätta tänderna i, ja inte bokstavligen då men typ. 
 
Läste för övrigt en mycket klok väns blogg nyssens. Vilket fick mig att tänka lite på hur det kan vara. Det där med att ta på sig lite för mycket.
 
Jag har alltid haft svårt för ordet nej. Nu menar jag inte att jag inte kan säga ifrån om det är något jag inte vill göra, mer det att jag gärna gör väldigt mycket just för att jag tycker att det är så himla roligt att vara med överallt. På högstadiet och gymnasiet så dansade jag, gick på ridskola, tränade golf, spelade handboll, umgicks med vänner, var engagerad i kulturgruppen och styrelsen i teaterförening. När det var musikaltid och skolavslutningar/luciatåg/andra saker så ville jag alltid vara med. Allt var egna val, för jag tyckte det var så roligt. Högstadiet funkade bra, men på gymnasiet så började kroppen säga ifrån. Jag började få panikångestattacker och min mage gick i strejk. Mitt ansikte exploderade med akne. Jag hade svårt för att gå upp i vikt och mådde illa hela tiden. Jag kunde sova alla de timmar jag skulle men ändå gå och lägga mig 1,2,3 timmar efter skolan och trots det vara skit-slut. Jag var konstant förkyld och åkte på sjuka efter sjuka = imunförsvaret låg på botten. Lägg också till att jag ville vara högpresterande i skolan och hade nästan bara MVG som betyg fram till sista året där man kan se att något har hänt..Hela jag var slut kan man kort och gott säga. Men det kunde man ju inte visa för någon, nejnej. För jag har alltid varit den där glada tjejen som alltid lyssnar och ställer upp. Då kan man inte må dåligt och vara ledsen, det passar liksom inte in i bilden. Jag kan helt ärligt säga att jag mådde jättedåligt. Jag gick på sätt och vis in i min egna vägg när jag var 18 år. Så summan av kardemumma och efter mina kloka föräldrars ord så fick jag börja välja bort. Jag fick börja sålla i alla de roliga sakerna som jag gjorde, och säga nej. För det gick inte längre. Det blev helt enkelt för mycket.
 
Men nu idag, när jag ser tillbaka på det, så inser jag hur mycket jag har lärt mig. Man måste säga nej när det blir fullt. Man kan inte alltid vara alla till lags och man kan inte alltid vara med överallt, för det håller inte. Att börja tänka mer på mig själv, att lära mig bli lite mer "egoistisk" kan faktiskt ha varit det bästa jag gjort i hela mitt liv. Jag har fortfarande svårt för att säga nej men gör det ändå, och jag kan få ångest av att avstå från saker som jag vet andra/ och jag själv väldigt gärna vill att jag ska göra..men det får man ta, för i längden så är det värt det. Förut kunde jag ha två/tre panikattacker om dagen, nu kommer det kanske på sin höjd en varannan månad. Jag vet precis vad som utlöser dem och jag vet hur jag ska hantera det, vilket är så himla bra. Jag har lärt mig så mycket om mig själv utav allt detta så även om det var skitjobbigt då så är jag glad för det idag. För det har liksom format mig. 
 
Det tackar vi familj och bästiga vänner som var där och förstod, alltid. De kunde sätta ord på saker som man inte själv klarade av och tillsammans så kom man på rätt smarta saker. Himla bra det. 
 
Nu blev det ett hiiiiiskeligt långt inlägg, men jag ville bara skriva av mig lite. 
Nu ska jag sova. 
over and out
f. 
HEJA L32 friskt humör!!! Taggataggataggatagga tenta imorgon mellan 8-12. Håll tummar och tår. Sen blir det bästig lunch med ligan innan hejdå vinkande/kramande. Påskledigt och hemfärd!!!! LÄNGTAR efter klockan tolv imorgon.

Nu ska jag mentalt peppa min trötta hjärna och sedan sova.
HEJAHEJA
over and out
f.
Här sitter jag och smaskar i mig mumsiga vitaminer i form av passionsfrukt. Brukar skoja till det lite ibland med Joel och fråga om han inte ska ha lite passiiiooon...blinkblink. Det går ofta hem faktiskt. Så nu sitter jag är och saknar killen. Ingen att dela min passionsfrukt med....meeen mer till mig så får väl se det positivt i alla fall. Halvtid nu faktiskt tror jag, tills de kommer hem. Då det faktiskt redan på fredag har gått tre veckor och då är det bara två och en halv vecka kvar tills de kommer hem (!!!!!!!). Japp. Nu vet ni det. 
 
JAG BORDE PLUGGA....meeehn. Vi var duktiga idag i alla fall och gick igenom x-tentorna, mimmski och johoney sen Lisa på ett hörn i sisådär en kvart innan hon for iväg på viktigt möte. Heja oss friskt humör. 
 
Imorgon är det heldag praktik, SÅ KUL. Hoppas bara att vi slutar vid fyra så man hinner hem lite sisådär i tid. 
 
Hade precis även min tredje stora hostattack för dagen. Tänkte om ni ville bli upplysta om detta. Innan kom attacken på coop när jag skulle betala, de väljer alltid sina moments de där attackerna. Men nu är det ju bara jag här hemma i lilla lägenheten så då kan man hosta bäst man vill. Tummen upp. 
 
 
Hej och hå för megaförvirrat inlägg as always. 
 
over and out
f. 
Här är vi som turtles, så jäkla snygga. 
Glennie, Lisa, Jag, Stina och Mimmski. 

Här sitter jag och luktar vitlök. Idag gick nog min kärlek till denna lilla lök något över styr. Gjorde pasta med tomat, basilika, oatly, salt, svartpeppar och så pressade jag i två stora vitlökar ....mhhm. Det var jättesmarrigt men nu såhär i efterhand så känner jag mig mindre fräsch. Ska snart ner och hämta min tvätt och hoppas på att inte döda någon med min vitlökslukt på vägen. Men jag tänkte som så att det är bra mot baciller och idag håller jag på att boosta kroppen. Vaknade utan feber och kände mig back on track! Åt massa apelsin, avokado och ägg till frukost. Proviva svartvinbär och svartvinbärs-te till det, tummen upp (älskar svartvinbär). Sen nu då denna maffiga vitlöksmåltid + två avokadosar på det, mumma. Vitaminer, nyttigt fett och lite protein och en del kolhydrater = Nöjd kropp. Känner mig nästan ännu mer frisk nu, hejaheja vitlöken!! Sanerade köket innan efter all disk som samlats under monsterinfluensatiden, men inser nu att jag nog får göra en ny sanering för alla vitlöksrester som ligger i vasken. Tacka vet jag bortdomnade smaklökar och nästan obefintligt luktsinne, för jag antar att det egentligen smakade 100 gånger mer vitlök än det lilla jag kände + att hela lägenheten säkert har ett fint lite vitlökstäcke över sig...menmen det är sånt man får ta. Det är ju inte bacon-os i alla fall, alltid något!

Dags att hämta tvätt för att sedan djupdyka i de där förbaskade anteckningarna igen....Längtar till fredag, efter tentan = LEDIGT och hemfärd.

over and out
f.

Måste även skriva GRATTIS till världens bästa Uttski som fyller hela 22 år idag, hurrahurrhurra för dig min fina vän!! Nedan följer hiskeligt gamla bilder ifrån då vi satt och klurade på projektarbetet 2009, time flies! 

 
 
Träninsgvärk i ryggen. Inte på grund av att jag har varit duktig, tyvärr, utan på grund av min fantastiskt otrevliga hosta. Tog mig i alla fall till föreläsningen idag, hejaheja! Fick en dos av fina vänner och kände mig trots allt ändå helt okej. Tills att jag kom hem. Då försvann allt vad som kan kallas energi och febern smög sig på igen. Det blev bums i säng och snarkade i två timmar. Har lyckats trycka i mig avokadoknäcke och lite soppa, tummen upp. Men snart blir det läggdags igen. Det där med plugg får jag ta en annan dag, kroppen/knoppen går före. 
 
Det blåser dessutom tvärdrag i min lägenhet. Det är storm i skåne, för er som missat det. Med varningar hit och dit, det ska ju komma snö (uschochfy). Bor man då högst upp i ett ganska högt hus, som jag råkar göra så letar sig vindarna in där de kan. Dörren smäller lite titt som tätt, och deet blåser kallt i alla springor som finns. Fönstrerna är ju långt ifrån täta kan jag meddela. Så jag kan ju inte klaga på dålig ventilation i vilket fall. Sover med två tecken, filt och raggisar.......SKÖNT. Saknar mitt levande element, i form av Joel då såklart, men det dröjer tre veckor till innan jag får gosa ner mig bredvid honom. Tiden får gärna gå fortfort. 
 
Nu ska jag sova lite till
over and out
f. 
Jag går nu in i dag fyra med monsterinfluensaskiten. Den har nu utvecklats till hostan from hell samt ett mindre charmigt AStäppt ansikte. Febern kommer och går lite som den vill, alltid spännande. Så nu vet ni det, antecknar för fullt förstår jag........JAG HAR SÅ TRÅKIGT. Idag ska jag i alla fall ge mig på ett nytt Nettobesök. Måste ha apelsin, c-vitaminbooost samt nytt paket alvedon då det är något som känns smått livsnödvändigt. Imorgon är det TSS (tecken som stöd) i skolan igen. Sen frågor inför tentan. Det bara måste jag gå på, därav alvedon in my heart. Om jag nu inte vaknar upp och mår asbra imorgon, vilket jag har hoppats på varje dag sen torsdag....Så jag fortsätter önska. Tackar även mitt smarta huvud för att jag började tentaplugga i tid denna gång så jag slipper paniken nu då jag inte rört böckerna på x antal dagar. Det löser sig alltid hur eller hur.
Måste även äta något annat än potatis och köttsoppa idag, är lite trött på det. Förvirrat värre. Lagom sådär, som det ska vara. 
 
Ber om ursäkt för det högts ointressanta och något tråkiga/förvirrade inlägg. Men jag är rätt tråkig just nu förstår ni. 
Nu ska jag dricka upp mitt te med honung i så det så. 
over and out
f. 
asgammal bild ifrån ulrikedalstiden. Men tummen upp funkar alltid. 
Måste bara skriva en sak och det är att jag är så otroligt trött på den där jäkla cancerskitsjukdomen. Idag var facebooks startsida full av människor som skrev om saknad och att en person skulle vila i frid. En person, som jag inte personligen känner, men en person som vuxit upp i samma lilla köping som jag själv. En person som var alldeles, alldeles för ung för att drabbas av något så sjukt som detta. En person som skulle ha haft minst femtio år, om inte sextio år kvar att leva. Men så kom cancer. Cancer hände. Överallt hela tiden. Man blir mörkrädd. 
 
Här ligger jag och klagar på influensan. Pinsamt men så är det. 
 
BLÄ på cancer och alla andra dumma sjukdomar som tar bort människor alldeles för tidigt. 
 
 
 
Just nu vill jag bara ha sommar, sol och värme. Bad och långa kvällar. 
Trött på täppt näsa, tjock hals och feber, minusgrader och snö. 
 
over and out
f. 
 
 
Säger bara facetime och wifi in my heart.
Gör en trist kväll så mycket bättre och jag blev piggare på ett kick.
En glad kille som hade fått fin färg i fejset fanns på andra sidan telefonen.
Hundratusen mil känns plötsligt väldigt nära. Vilket gillas.

Nu är det American Pie 2 på tv. Kanske en utav de sämre filmerna men så får det bli. De där två alvedonen gjorde i alla fall susen, pallade både Netto och att ta mig upp för trapporna. Hejaheja! Nu har jag bestämt att imorgon måste jag vara frisk, så otroligt tråkigt att vara sjuk.

over and out
f
Ett telefonsamtal för några dagar sedan fick mig att inse att det kan gå dagar, månader eller till och med år utan att man pratar, men när man väl gör det så är det som om ingenting har förändrats. Det är samma gamla vanliga, roliga och härliga person i andra änden. Den där personen som man har stått så himla nära, pratat om allt och ingenting med. Den där personen som kan vända något dåligt till bra med bara en mening. Kloka men ändå så valda ord. Alltid. Jag är så glad över att det fortfarande är så. Det kallas vänskap. Vilket är något av det finaste jag vet. 
 

 
FY sjutton för influensa. Hatar det. 
Rivjärn, temperaturskillnader, ontontont, trött och seg och SÅÅÅÅÅ tråkigt. 
Ikväll tycker jag lite synd om mig själv. Önskar att jag hade varit hemma på Hästskovägen hos ma och pa istället för att ligga ensam i lägenheten här. Sinnes trött på att ha feber som kommer och går lite som den vill. Sockerkicken efter chokladmjölken i morse/ förmiddags gav i alla fall lite pigghet och jag kunde vara ur sängen i lite mer än en halvtimme, jippi. Annars är det sängen och vilavilavila som gäller. Ligger just nu och funderar på om jag ska trycka i mig två alvedon så att jag orkar gå ner till Netto och köpa nässpray.... Det börjar nämligen blir lite problematiskt utan den varan. Det får nog bli kvällens/dagens ansträning. Japp.
 
Sen saknar jag den där killen sådär jättemycket kan också tilläggas. Men om en vecka så är vi lediga i nästan två veckor och då ska jag hem och på äventyr, sen så är det inte långt kvar tills att han är tillbaka igen, superbra! 
 
 
Nu ska jag trycka i mig alvedon för nässpray blir mer och mer behövligt. Lär väl ta tusen år att gå upp för alla trappor bara....omg vilket i-landsproblem. 
over and out
f. 
 
 
 
Kan ju också meddela att jag har den bästa grannen i världen som kommer med mat och en påse godis. När man inte själv orkar handla så rycker hon in. Världens bästa Johoney är det. 

Däckad. Min plan med att skrämma bort bacillerna fungerade inte riktigt som jag ville. Tur i oturen så var sjukgymnasten hemma och vabade så jag slapp betala för avbokning, ibland ska man ju ha lite tur i alla fall. Bläääääää på denna (ursäkta ordvalet) skiten.

Sovdags igen, japp.
Over and out
f

Tjock hals och feber på ingång. Misstänker starkt att det är någon av besökarna på konserten i söndags som bar på smittan, då Mimmski också är dålig. Antar att det är baksidan med att hantera pengar/ha ett socialt arbete. Jag som varit så nöjd över att ha klarat mig undan alla sjukor hittills i vinter/vår, tji fick jag. NU blir det gurgling med saltvatten + en alvedon innan läggdags = ska skrämma bort bacillerna och vakna piggis imorgon. Så hejaheja kroppen och hejdå halsont!
 
over and out
f
 
 
Vad hade jag gjort utan dessa fantastiska människor? Svaret är: ingenting, dels för att utan dem hade ju inte lilla jag suttit här. Men de finns alltid, alltid där. Nära hela tiden, fastän att det är cirkus 30 mil mellan Lund och Måset. Det är få människor som hade stått ut med alla mina små samtal om allt och ingenting. De lyssnar alltid och har alltid kommit med så mycket smarta svar. Det finns egentligen inga ord som kan beskriva hur mycket de betyder. Världens bästa och finaste föräldrar. Det är så mycket kärlek. De läser mig som en öppen bok. Det där att det räcker med att jag säger en mening och så kan de höra att något inte står rätt till. Det går helt enkelt inte att låstas. Vilket är så himla skönt.   
 
Just nu längtar jag SÅ himla mycket efter nästa fredag då jag får komma hem och krama om dessa två. Sen ska vi på äventyr till huvudstaden, så himla fint. 
 
Får icke glömma lillebror heller men han är ju i Thailandet och lever livet just nu, så han får inte följa med på äventyr. Hela familjen Andersson. Tre S och en F. Det är så det ska vara. 
 
over and out
f. 
 
 

Mums. Australienskt bananbröd, dagens achievement indeed. Gott var det allt, kan erkänna att tre små skivor redan befinner sig i min mage. Ville bara visa detta då det är första gången på länge som jag inte bränner något som jag har i ugnen. Har visserligen lyckats med kladdkaka och kolakakor i detta köket så det är ju inte allt som blir bränt såklart.


Over and out
f

Idag hämtade jag min lilla telefon som har varit på lagning i lite mer än en vecka (ganska jättelänge sedan den for i golvet men är man lite sådär småseg så är man). Så nu uppdateras den. Fick en helt ny kan också tilläggas, så hejdå till reporna i skärmen som var på den förra. Muy trevligt.

Tänkte mest berätta det. Det tar superlångtid för den att uppdateras...ahmahgahd. Insåg precis att alla apparna inte har kommit med.......SUCK. Tekniken är bra men när det inte går som man vill så är det segigt.

Men nu ska jag sluta klaga och fortsätta glo på min skärm som uppdateras..sakta men säkert...
over and out
f.
 
Mars är plugg. April blir mys med föräldrar i huvudstaden och sedan påskfirande hemma. Sen blir det djupdykning ner i fonetiken, vilket känns skönt för det ska bortbortbort. (Pojkvän kommer hem får icke glömmas...). Efter det är det maj. Sköna maj. Lillebror fyller TJUGO ÅR. Helt sinnes. Så det ska först och främst firas. Ska försöka hitta en helg att hälsa på världens bästa kusinfis i Götet också. Arbete i skolan men ändå ingen press och stress, underbart. Jag behöver nästan inte skriva ut att jag längtar till maj va? 
 
Snart har halva terminen gått, även det är helt sinnes. Halva mars kvar, april och maj, sen har vi tre månaders lov innan vi börjar på tredje och näst sista året. Tiden går fortfortfort. Det gäller att stanna upp, andas och försöka njuta. Det är viktigt. Att inte bara sikta framåt, som jag gör just nu så att säga, utan det handlar även om att kunna vara där man är, just för stunden. Så klart. Men man får också längta och drömma. Det är även det superviktigt. Sakna också för den delen. Vilket jag gör mest hela tiden nu. Försöker att inte tänka så mycket på det, fylla hjärnan med pragmatiktermer och annat skojigt men det ligger hela tiden där i bakhuvudet. Faktiskt. Men sånt är livet på en pinne så att säga. 
 
NU ska jag läsa igen. Solen lyser ute och det stöttar inte direkt motivationen vill jag lova. 
over and out
f. 
 
Är hemkommen och mätt efter en superkul kväll på habiliteringen i Eslöv. Det var en mormor, en moster och fem föräldrar + jag och Gabrielle som var med på kursen. Höll i den gjorde vår handledare Kajsa och sen en utav specialpedagogerna. Vi kan nu med hjälp av tecken som stöd sjunga Nanne Grönwalls "håll om mig", i alla fall första versen + refräng. Lärt oss teckna x antal ord och tittat på film. Det var riktigt roligt. Vi träffade en mamma till ett utav barnen som någon av oss ska ha som patient, hon verkade tipptopp. Så nu vill jag bara ha praktik hela tiden.

Ögonen går lite sådär i kors, lite dåligt med sömn de senaste dagarna. Don't know why. Eller jo. Det saknas ju någon i sängen så klart. Sen drömmer jag mycket och byter sovställning hundramiljonergånger per natt. Så därför blir det nu lite tv-gluttande innan sovtime.

over and out
f.
Det där med att unna sig saker är jag rätt bra på. Nu till exempel ska jag unna mig en tjugo minuter power nap innan det är dags att åka på Tecken-som-stöd kurs i Eslöv. Vår praktikhandledare håller i det, så vi (jag och Gabrielle) ska delta + massa far/morföräldrar till barnen på habiliteringen. Superfun indeed. Jag har varvat dagens plugg med lite tecken, alltid kul att göra något annat än att skriva så att säga.

Men så att säga, nu är det dags att vila ögonen.
over and out
f.

En bild som får mig sådär varm i hjärtat. Kusinligan på julafton. Myspys.
Jättekul på jobb. Onyttigt värre med donken till kvällsmat, men med ett blodsocker i tårna så var det muy nödvändigt. Precis pratat med finaste killen på andra sidan atlanten, satte lite guldkant på dagen att faktiskt höra allt han sa. Inget hackigt internet denna gång. Är lagom avis kan jag meddela. De har det kort sagt awsome. 
 
Nu ska jag sovasovasova.
over and out
f. 
Vaknade runt åtta och insåg att det var snöstorm ute. Jag som kaxigt sa till pappa igår "äsch snön är borta nu, om det kommer så lägger det sig inte.." Tji fick jag. Jag har inte lärt mig att man aldrig ska säga sådana saker för det blir alltid motsatsen. Usch på snö. Nu har det i alla fall slutat men det är jäättekallt ute. Bävar för att jag måste lämna lägenheten och åka mot jobbet sen ikväll...huh. Men sånt är livet på en pinne. Ville bara beklaga mig över detta.

over and out
f.
Jag har precis ätit upp kanske den godaste omeletten jag ätit på länge. Var tyvärr så hungrig att jag inte hann knäppa ett foto på den innan, men jag kan lova att det var en vacker omelett. Innehåll: Tomat, paprika och schalottenlök + lite rökt skinka på det sen ägg och vatten såklart. Salt och peppar glömde jag självklart men det räddade jag då den låg prydligt på tallriken. Mhhm. Jag läste på någon smart sida att man ska aldrig få ångest av det man äter utan känna sig nöjd med det och sedan får det vara. Det gillade jag. Har aldrig haft någon direkt panik över mat. Däremot kändes det en aning onödigt att trycka i sig en halv chipspåse och lite gott&blandat igårkväll när jag kom hem efter jobb. Blodsockret sköt i höjden och jag somnade smått illamående. Inte sådär jätteschyst mot kroppen kanske. Men så blir det när det finns tillgängligt hemma. Mycket roligare när man är trött och små-socker-sugen att äta saker som det än att ställa sig och slänga ihop mat. Menmen har i alla fall lovat mig själv att inte köpa hem sådant i veckorna, ska numera börja med lördagsgodis, som när man var liten. Just för blodsockrets skull, så slipper man ont i magen och huvudvärk vilket känns bra smart. Jag har ju faktiskt klarat godisuppehåll i två år (för lääänge sedan), med undantag av födelsedag och julafton, då fick man äta lite. Så med det vill jag väl försöka säga att det ska nog gå bra. Inte för att jag äter överdrivet mycket socker i och för sig..men i alla fall.

Jaja, nu ska jag läsa liiite till sen blir det tåg mot Helsingborg. Finalpepp ikväll, skojskoj!
over and out
f.

Plugg på en lördag. Hejaheja.
Längtar till ikväll för då blir det finalpepp med fina människor. Komma ut bubblan lite. Ingen ångest i alla fall, onödigt. Men superskönt att ha börjat. Tagit tag i mitt liv och ruskat om lite. Pluggisen är på g! Kan ju också erkänna att jag älskar kaffekokaren som jag har ärvt av pojkvännen, utan den hade jag nog gått och lagt mig i sängen för länge sedan. Koffeinkick i mitt hjärta så att säga. Hoppas också på att johoney kommer hem så jag kan få sno hennes laddare lite. Glömde min på jobbet igår, så kan det gå när hjärnan är på vift.

Over and out så att säga
F

Jag har precis kommit på att jag kommer vara världens tråkigaste människa de två kommande veckorna + hela april. I och med att jag har en äcklig fonetik-OMtenta den 29 april så har jag absolut inte råd att misslyckas på den tentan jag skriver nu den 22 mars. För jag kan inte missa fonetiken en gång till på grund av annat plugg....suck. Tittar man i kalendern så tänker man, jaja det är lugnt tentan är ju inte förrän om två veckor. MEN så inser man sakta men säkert att det är bajsmycket annat som fyller dessa veckor. Heldagar med praktik, föreläsningar och annat. Så därför säger jag typ från och med idag hejdå till ett roligt liv och ska gå in i gråbubblan som har med plugg att göra. För jag har som sagt insett att det är GANSKA asmycket vi ska kunna till denna jekla tenta. Hörseldelen och perceptionsgrejset kan ta sig någonstans för det är jättesvårt. Sen bara det att man MÅSTE bli godkänd på en av de frågorna som rör just det för att överhuvudtaget klara tentabajset gör inte saken roligare.

Så hejdå roligt liv, vi ses igen första maj! Då är allt förhoppningsvis över.

over and out
f.
Börjar dagen med att kolla vad de på andra sidan Atlanten har för sig. Skrattar lite för mig själv. Bloggar är allt bra att ha ändå.

Internationella kvinnodagen och världens bästa mamma Sivs namnsdag är det idag. Fantastiskt fint. Jag ska spendera denna stora dag med näsan i böckerna och ikväll blir det jobb och troligtvis lite härligt Helsingborgshäng. Dock är inte ryggen min bästa vän idag. Den där sjukgymnasten gjorde nog något hon inte skulle ha gjort, buhu på det. Jaja, nu är det dags för mellanmål och vitaminboooost.

Lillebror och Thailandgänget verkar ha det helt awsome. Sol och värme, öl och god mat. Inte alls avis där heller, nejnej. De instragrammar flitigt Thailand2K13 tror jag att de heter om ni vill kika på deras roliga bilder.

over and out
f.

Eftermiddagen/kvällen har sett ut ungefär såhär: 
Pluggångest. Pluggpepp. Pluggångest och så lite mellanmål på det. Bästig mix av alprosoya-yougurt, banan och passionsfrukt. Annars har det mest varit kolhydrater i form av pasta. Var tvungen att bryta mönstret..hah. Kycklingtacos räddade kvällen och en kopp rött te. Så nu vet ni vad jag intagit idag. En kopp kaffe också så klart och lite svartvinbärssaft. Intresseklubben antecknar.  På tal om mat så kollar jag på Jamie Oliver nu. Dregglar lite över hans goda mat och drömmer mig bort till England. 
 
Har försökt skypa med pojkvännen också. Lite sådär med uppkoppling, men fick se hans fina fejs lite i alla fall. Alltid något så att säga. De verkar ha det himla fint i vilket fall, vilket var skojigt att höra. Kika in på deras blogg om ni vill och se vad de har för sig: www.niotimmarefter.blogspot.com 
 
Nu ska jag läsa ut min braiga bok och sedan sova. Är superdupermegatrött, fattar inte riktigt varför men lika bra att lyssna på kroppen/knoppen och sova tidigt. 
 
over and out
f. 
Inatt drömde jag att jag skulle lära ett päron TSS. Ja ni läser rätt. Ett päron. Jag skulle alltså få ett päron att Teckna. Ett päron som dessutom hade glömt sin jacka någonstans vilken jag sprang runt och letade efter halva drömmen. Päronet satt även i rullstol...Jag fick bära runt detta lilla päron när rullstolen blev för svår att ha med...Haha. Ser detta som ett tecken på att jag har huvudet fullt av tankar på praktiken och kommande patienter på barnhabiliteringen + kommande tenta. Fördjupad barnlogopedi. Där kommunikation och pragmatik är två stora bitar.

Var bara tvungen att berätta om detta. Nu ska jag göra något jättetråkigt, nämligen börja plugga. Tentan är om ganska exakt två veckor så det är dags nu. Hejaheja!

over and out
f.
Imorse var det tidigt uppstigning och träning med sjukgymnast innan skolan. Dock blev det inte så mycket träning utan mest tryckande och klämmande på min lilla ganska onda rygg. Supertrevlig sjukis i alla fall och det kändes bra. Förutom den lilla detalj att jag nu har mer ont i ryggen än innan. Dock inte så märkligt när någon tryckt på alla de ställen man har ont...ehe. Menmen kotorna var i mindre bra skick men det ska det bli ändring på! Nästa gång vill jag ha ett ryggprogram som jag kan göra i gymmet och fixa lite snygga ryggmuskler. Ringde min privata sjukgymnast, mamma, och ojade mig lite över värken så nu blir det alvedon och vila. Måste bara orka gå ner till Netto och köpa alvedon....suck. Dagens i-landsproblem. Ett annat lite sådär dumt i-landsproblem jag kom på är att jag inte kommer åt med iprensalvan på ryggen...det blir lite svårt när han som brukar hjälpa till befinner sig på en annan kontinent för tillfället..Jag får helt enkelt köpa en armförlängare...eller kanske gå över till grannen Johoney och be om hjälp...hehe jaja det löser sig. 
 
Neeeehe nu ska jag lyfta min lata bak ur soffan och traska ner till Netto. 
over and out
f. 
 
 
 
en liten tjeja med otroligt stora, något förvirrade men väldigt fina tankar. 
Sen kan jag även tipsa om att fortsätta kolla igenom de andra minidokumenterärerna som går under samma rubrik. 
 
 
Älskade sol. Sitter just nu i soffan med fönstrerna öppna. Solen skiner rakt in och det är så otroligt härligt ute. Kom precis in efter en promenix med Johanna. Hon var på upptäckarhumör idag så vi vandrade iväg för att kika på vad som ligger bakom "the wild duck". Där hittade vi en ravin som såg ut som något hämtat ur en Astrid Lindgrenfilm, typ bröderna Lejonhjärta eller möjligtvis en liten bit av Sagan om ringens Fylke. VÅRKÄNSLOR indeed. Där vill jag lätt picknicka. Dock kommer det nog snart kossor dit, det stod nämligen att kreatur brukade hålla till inne på området + att det låg kobajs lite överallt...men förutom det var det superfint. 
 
Annars så gick jag upp klockan fem imorse. Kokade 12 ägg och massor med kaffe för att trycka i lillebror och ligan innan de skulle flyga iväg. Lägenhetens 27kvm har utnyttjats till max och det var inte mycket som syntes utav golvet då alla madrasserna låg utspridda + fyra backpackerryggsäckar. Efter lite biljettpanik på stationen så hoppade de på tåget mot Kastrup. Lyllosar. Fyra veckor av sol och bad i Thailandet. Jag är bara liiiiite avis. 
 
Själv så hoppade jag på tåget mot Eslöv tillsammans med Gabrielle. Vi har haft vår första praktikdag på habiliteringen idag. SUPERKUL och allt verkade jättebra. Handledarna är tipptopp och supersnälla. Nästa vecka ska vi få träffa de barnen som vi ska få ha egen terapi med. SPÄNNANDE indeed. 
 
Nu måste jag snart ta tag i berget av disk som grabbsen lämnade efter sig...sen ska jag tvätta också, jiiippiiii! 
Imorgon blir det tidig uppstigning igen men då är det gymmet och sjukgymnasträning som gäller, hejaheja!! Nu ska ryggen bli bra och nya muskler ska byggas! 
 
over and out 
f. 
Kan inte somna.

Kollade precis på filmen LOL. Då min hormonnivå inte är där den ska vara så lipade jag självklart till denna film. Både på grund av den fina mamma/dotter-relationen i filmen samt kärleksmojset. Så nu saknar jag alla. Familj och pojkvän. Tur att jag kan trösta mig med att världens bästa lillebror kommer imorgon. Kan dessutom meddela att filmen inte direkt är någon höjdare, men klart sevärd om man känner för lite tonårsgnat och kärlekstrubbel. Lätt-tittad så att säga. Men som sagt vissa dagar brister det för allt så...haha.

Jaja. Nu ska jag försöka sova igen.
over and out
f.
Har haft en superdupermysig helg med fina vänner. I fredags blev det mat på bästa ilbrutale med Matilda och Antonia. Massa prat om allt och ingenting, hur trevligt som helst! I lördags for jag mot Helsingborg ännu en gång för att spendera dagen med bästa familjen Jacobsson. Det blev gottigt kaffe på Koppi och sedan tacomys med massor av trevligt folk! Melodifestivalen blev det också, så klart, småtjejorna hejade på han den där flickfavoriten Anton och det blev glädjetjut när han gick vidare till final! Dans, sång, god mat, kaka och mys förgyllde i alla fall lördagen och idag blev det vasaloppskoll och långfrukost med Mimmski + hennes fina föräldrar. Annars har jag promenerat inte mindre än två gånger idag i detta fantastiska soliga väder. Handlat och hittat tre hönor utanför ica-kvantum....haha.

Killen har det bra i SF. Fuskisen kunde ha shorts på sig hela dagen igår.. lite annat än här. Men våren är förhoppningsvis på g nu. Har sett massor av fina små våriga blommor faktiskt. Vilket känns som ett bra vårtecken.

Ledigt även imorgon men på kvällen blir det full lägenhet. Då kommer nämligen lillebror + tre kompisar för att sova, äta, duscha och vila innan de flyger mot Asien för backpackande i en månad. Lagom avis även på det. Det ska bli spännande att se hur sjutton vi ska få plats fem stycken på mina cirkus 27kvm. Menmen det ska nog gå fint!

Over and out
f.
Nu är det fredagen den första mars. Den där dagen man liksom på något vis tänkte att den aldrig riktigt skulle komma. För det var ju så långt kvar. Mars. Mars kändes som sådär jättelångt bort. Men nu är det mars. Den första mars. Det är vår ute idag och solen skiner sådär jättevärmt och skönt. Jag har till och med haft fönstrerna öppna och fått vädra lägenheten lite. 
 
Nu flyger han. Någonstans över Atlanten. Mellan två världsdelar. Bort. 
38 dagar. Fem veckor. Det går fort, det vet jag. Saker händer. Praktik. Jobb och tentaplugg. Time will fly. Men just nu slog det mig sådär att det är fem hela veckor till man får vakna upp av att någon pussar en i nacken. Fem veckor kvar till man får ligga sådär nära och känna att allt är bra. Men tiden går fort. fortfortfort. 
 
Jag säger bara, tacka vet jag skype! Internet är fantastiskt bra. Tusentals mil försvinner och så sitter personen där på andra sidan skärmen. Det känns bra. 
 
Nu ska jag ut i vårvädret. Promenixa till stationen och träffa två fantastiskt bra människor. Det är en miniåterträff av gamla högstadiegänget, så himla fint. Imorgon ska jag på kalas till en av de bästa jag vet och sen kommer lillebror på måndag. Det kan nästan inte bli så mycket bättre helt enkelt. 
 
Jag är inte ledsen eller så. Att sakna någon är ju faktiskt en väldigt fin sak. 
I morgon är det bara 37 dagar, så time flies! 
 
over and out
f.