Tjaaa
 
Tänkte säga att jag lever och har det finemang-lavemang. Fast utan lavemang då såklart! Vill bocka och tacka dunderbraiga Friiiday och det fina inlägget.
 
Det har hänt en hel del sen sist men ska inte rabbla allt. Varit på campingäventyr up North. Tält i tio dagar och en massa buss men vilka fantastiska ställen vi sett. Fyllde även 23 på trippen. Snorklade med valhajar -fett coolt- och var rekordsjösjuk på den båten. Hajkat i nästan 40 graders värme och badat på de mest underbara ställen. Plus att bussen jag va på gick sönder mitt i ingenstans, på en grusväg utan täckning. Det var varmt kan jag lova.
 
Annars då? Jovars, skolan är bra. Var ute igår vilket var skoj. Firade mig så bjöd på förfest och kladdkaka. Har tyvärr inga bilder på mojängen ja skriver på atm
Idag ska det pluggas lite. Hoppas ni alla mina fina sover gott. För det är väl natt hos er.
 
Puss&Kram från Australien och tillbaka elva gånger om!!
Världens bästa lillebror håller på att bli vuxen på riktigt. På två veckor har han köpt sin alldeles egna bil + skrivit på ett hyreskontrakt för sin alldeles egna första lägenhet. Om två månader fyller han 21, sinnes. Den där åldersskillnaden på tre år blir mer och mer suddig för varje år som går. Jag är i alla fall tokstolt över honom!! Vi kan fortfarande bråka och skrika på varandra, men det är inte alls som när vi var små. På samma sätt har vi alltid kunnat leka, skoja, skratta och umgås. Jag är så otroligt glad över att vi har den relationen vi har, Simon och jag. Han är inte bara min lillebror, han är även en av mina närmsta vänner. 
 
over and out
f. 
 
 
 
Idag har jag och Lisa varit med inne på operationsavdelningen all day long. Vi har fått titta, känna och vara med på en väldans massa olika saker. DET VAR SÅ KUL!!! Vi har sett allt ifrån vidgningar av ingång till matstrupe/esophagus, borttagande av papillom (godartade tumörer som täcker stämbanden), en ballongvidgning av en subglottis stenos (det vill säga en förträngning av vävnad under stämbanden/ned i luftstrupen) samt ett försök till att ta bort/minska en Zenkerdivertikel. SÅ SPÄNNANDE. Jag hade bara sisådär tre panikögonblick men det gick hur bra som helst. Ska jag någon gång opereras i halsen så ska antingen Roland eller Beatriz utföra denna operation, det är i alla fall en sak som är säker. 
 
Visste ni till exempel att när en person håller på att somna av narkosen så ska alla i salen vara helt tysta? Detta för att patienten under det ögonblicket är extremt ljudkänslig och kan bli "sämre" nedsövd om det ögonblicket störs. MUY intressant lärdom idag. Alla blev helt tysta, bara sådär. 
 
Vi kände oss möjligtvis lite lost då kirurgen som vi var med på förmiddagen försvann en kort stund..Detta ledde dock till att vi hittade en mycket underhållande blankett om tillvägagångsätt och bedömning av någon som bär en bomb, muy spännande som sagt.
 
Jag och Stinis har även varit på ett mycket givande möte angående World voice day som infaller den 16/4, så nu ska vi bara se till att ragga kompisar som vill göra vår idé till verklighet! KUL. *Hint hint* till kompisarna som läser detta. 
 
Nu är ni väl trötta på mitt tjat antar jag? 
Then I will go and make som köttbullar and potatismos.
Swenglish is my favorite language by the way. 
 
over and out
f. 
Jag måste bara skriva att jag älskar våren och solen. Det är så fantastiskt härligt att kunna sitta ute, utan jacka, och gassa i solsken. LOVE IT. Myspys! Vi har till och med ätit första glassen på Stortorget för i år, eller rättare sagt, Lisa åt första glassen men Stina och jag höll sällskap. Vi valde att smaska på choklad och frukt/nötter istället. Jag drack i och för sig en Loka med smak av päronsplitt, vilket borde räknas yttepyttelite.

Jag har till och med fått årets första sol-eksem, det ni! Det är ett vårtecken om något + att pollennäsan rinner som bara den = VÅREN ÄR HÄÄÄÄÄR.

Nu ska jag packa för en helg i Växjö. Det vankas Londonreunion vilket ska bli SÅ himla trevligt!

over and out
f.
 
Det var en härlig vår även i London. 2011. 
 
 
 
 
 
 
Jag har fått tillökning i bloggen. Som ni kanske redan har märkt så har en gästis tillkommit. Ingen mindre än världens fräsigaste och bästa Utter! Hon ska berika bloggen med uppdateringar om hur läget på andra sidan jorden är. De flesta av er som läser min lilla blogg känner henne väl, men för er som inte känner henne så ska jag göra en kort presentation:
 
Uttern är snart hela 23 jordsnurr gammal. Vi har känt varandra i snart hela tio år! Vi gick i och för sig på dagis ihop, dock hamnade vi på olika skolor 1-6. Jag skulle väl säga att vår vänskap började ta fart på idrottslektionen i åttan då vi var de enda som valde höjdhopp. Vi drabbades av ett totalt fnitteranfall och flummade loss totalt. Efter det så har det bara gått framåt så att säga haha. Gymnasiet med projektarbete och massa annat skojigt. 
Hon läser nu till sjukgymnast/fysioterapeut i Uppis och är inne på sin sista termin. Hon har tagit ett års uppehåll för att åka och läsa sjukgymnastiga saker i landet down under, det vill säga Australien. Detta innebär att vi kommer att gå ut/ta examen samtidigt nästa sommar (HEJA OSS!). Uttern är den bästa partypinglan jag vet, hon är alltid pepp och redo att knyta på dansskorna. Jag har varit med en gång när hon nästan somnade på dansgolvet MEN fortsatte att dansa trots att ögonen ville gå igen, det ni! Hon är en jäkel på att shotta, speciellt om det är gratis hehe. Hon är även en av de bästa jag vet på att lyckas få rabatterat pris, ialla fall när det kommer till drinkar. En gång körde hon sten, sax, påse med bartendern haha. Uttern är nästan alltid glad (jag menar alla kan vi ha en dålig dag) och hon ser positivt på typ allt. Det är en tjej jag vet att jag alltid kommer att ha megakul med när vi ses! Det gör lite ont i kompishjärtat när jag tänker på att sommaren kommer att bli Utterlös..MEN jag vet att hon lever livet där nere och kommer att ha en massa fräsiga historier att berätta när hon kommer hem igen. Det är något jag ser fram emot. Så länge får vi vara glada över att hon gästar bloggen, det är en stor ära! 
 
 
Efter denna introduktion av Uttern så kan jag meddela att jag började dagen med en löpartur och ett litet träningspass, heja mig!! Solen skiner och våren är här, I LOVE IT. Det är knoppar på alla buskar och blommorna fyller skogsdungarna. Om en stund väntar kaffe på Glennies uteplats, det är dags att fylla på D-vitaminförrådet. Jag längtar halvt ihjäl mig efter vår nya uteplats, snartsnart kan jag sitta där i vårsolen och lapa kaffe. Bara en och en halv månad kvar nu woopwoop. 
 
Nu ska jag äta min blodapelsin och läsa lite i boktjuven = jag älskar lediga måndagar. 
over and out
f. 
 
 
 
 
 
Tjena gästis är nu här och diktar lite!
 
Tänkte mest konstatera att jag har det finemang och att jag lever! Äventyr till rivstart, fått mer ordning på det. Sol varje dag, drinkar, strandhäng, shopping, utflykter och massa massa mer.
Bor med fyra killar och åker cab till skolan. Det går ingen nöd på mig. 
 
Hoppas alla ni fina ni har det kalas!! 
 
Vi hörs snart igen.
J.Utter_DownUnder
 
 
Första bilden: STOR och på självaste gästis!! 
För det är den internationella kvinnodagen och världens bästa mamma/kvinnas namnsdag, hurrahurrahurra! 
 
Vilken vecka! Först var det den europeiska logopeddagen i torsdags vilket firades genom att ha föreläsning 8-16 och sedan övningar på teaterhögskolan i Malmö med fokus på röstanvändande. (Sorry för världens längsta mening). Det var i alla fall en väldigt bra logopedig dag med andra ord. 
 
Denna dagen/kvällen ska vi fira genom att dansa loss på Moriskan där det bjuds på liveframträdande och massa annat spännande. Joels fina vän Sebastian ska spela och det kan vi helt enkelt inte missa. Dessutom ska vi pimpla drinkar här hemma innan vilket inte heller är fy skam. Dock är min kropp otroligt ovan vid alkohol så vi får väl se hur kul morgondagen blir..hehe. Fina vänner och förhoppningsvis bra musik kommer göra denna kväll sjukt bra i vilket fall som! 
 
Min absolut största kvinnliga förebild. Världens bästa mamma. 
Hon finns alltid där med smarta råd och tips. Lyssnar alltid. Hjälper alla som behöver. Slutar aldrig drömma, hon har ett mål som hon snart har nått. När vi var små läste hon till en kandidat till sin sjukgymnastexamen. Nu håller hon på med sin Master samtidigt som hon har tagit en specialistexamen inom allmänmedicin och smärthantering. Hon jobbar dessutom heltid. Samtidigt har hon alltid tid att prata om det är något. Hon är min förebild på så otroligt många sätt. Många säger att vi är lika. Både till utseendet och personligheten, vilket är något som jag tar som en extremt fin komplimang. 
Min starka, fina, vackra, snälla  otroligt bästiga mamma.
 
Två andra fantastiska kvinnor jag har haft turen att ha i mitt liv är finaste mormor och farmor. De var/är otroligt starka, bland de starkaste jag vet. De har kämpat på olika sätt genom livet och trots de motgångar de har haft så hade/har de alltid ett leende på läpparna. De fanns/finns alltid där när det var/är något. Jag beundrar deras styrka så himla mycket. Jag kan fortfarande undra hur sjutton de orkade uppfostra barn/barnbarn samtidigt som de själva gick igenom jobbiga saker. De hade/har en vilja som få människor idag har. De klarade verkligen allt och lite till, på olika sätt. Världens finaste, båda två. 
Jag vet att farmor saknar mormor väldigt mycket. Hon brukar säga "det finns ingen som är så snäll som Märta var, det var en människa med ett hjärta av guld". 
 
 
Nu ska jag powenapa lite på soffan innan jag måste snabbstäda lite + svida om till kvälsstassen. 
over and out
f.