Mitt i veckan

0kommentarer

Hejhopp! Fortfarande internetlös men imorgon ska det bli andra bullar, då ska jag telefonterrorisera alla som kan fixa internet i min lilla lägenhet.

Idag har vi haft föreläsning all day long. Helt okej med tanke på att det är en gång i veckan fram till jul. Lagar och konventioner, etik och testning + ett otroligt intressant möte med en kille som har en cp-skada. Man förundras varje dag hur mycket som går bara man vill och tror. Han är ganska gravt handikappad med spasmer och han är rullstolsbunden. Han är beroende av sina personliga assistenter för att få mat och kunna ta sig dit han vill. Men trots detta så pluggar han och har en dröm om att starta eget. Sånt gör mig varm i hjärtat och alldeles lycklig. Ingenting är omöjligt! Människor glömmer ofta bort personen som finns bakom syndromet/diagnosen. Därför är jag så glad över vår utbildning här i Lund lägger stor vikt vid att vi ska lära oss att se bortom sjukdom/syndrom/diagnos. För alla är vi olika och har så mycket att ge bara man får den hjälp man behöver för att ta sig till det mål man vill! För mig har det alltid på något sätt varit en självklarhet att aldrig göra skillnad, kanske för att jag är så van vid olika diagnoser/sjukdomar...jag vet inte. Men det är nog mycket beroende på hur och vart man har vuxit upp. Även vilka händelser som har drabbat en och vilka människor man mött. Det är spännande och så otroligt viktigt med kunskap om hur vi alla är olika men ändå skitviktiga på vårt egna sätt. Älskar denna utbildning mer och mer för varje dag som går!

Längtar till helgen för då är det både sittning och utflyttningsfest!!! Älskade kusinfis kommer hit och det är bäst! Ligan ifrån Helsingborg och sen alla fina här i Lund, det kommer bli awesome!!! (Johoney, jag ska ta kort och vi kommer sakna dig massor men jag hoppas du får det underbart hemma!!) :)

Nu ska jag duscha sen sova, ögonen går i kors och imorgon väntar en fullspäckad praktikdag!

Over and out
F

Kommentera

Publiceras ej