I'm alive.

0kommentarer

Paus. 
 
Vi åkte till London för att fira att världens bästa mamma fyllde 50. Det var fantastiskt och jag njöt av att vara ledig och i den stad jag tycker så otroligt mycket om. Älskade London. Vi såg musikalen Lejonkungen och jag får fortfarande gåshud när jag tänker på hur bra det var. Vi åt på Jamie Olivers Fifteen, och det var lika gott som musikalen var bra. Mys med världens bästa familj helt enkelt. Moster och morbror får icke glömmas bort. De kom med champagne och roliga rim. Sådär bra som det alltid blir. 
 
Innan London var jag med om något traumatiskt. Nämligen en gastroskopi. Jaha tänker ni, det har hon ju gjort innan så vad är traumatiskt med det. Jo tänk er själva att ni är vakna, bedövade i mun och svalg vilket leder till att ni inte kan svälja + att tungan känns som en enda stor fet klump (vilket den faktiskt egentligen är). Mitt i traumat med att inte ha någon känslen i svalget så ska en fet slang föras ner i halsen....till lilla magen. Oh my god säger jag bara. Men vet ni vad, jag överlevde faktiskt och det gick jättefort. Det hela resulterade i en massa nya prover och en dunderkur med magmedicin. Så snart är det nog bra. 
 
Idag var jag hos mr käkspecialist i Malmö och fick hela munnen/käken röntgad. Käkarna, lederna och musklerna i ansiktet är mindre pigga. Skeva leder och spända/stela muskler var ingen bra kombination. Speciellt inte vid stress då jag har en tendens till att bita ihop mest hela tiden. "Våra käkleder är gjorda för att endast vara aktiva vid tuggning, de har då icke kapacitet för att jobba en hel dag med ihopbitande". Som tur var mr käkspecialist otroligt trevlig och snäll, han ville hjälpa. Återbesök om en månad sen får vi se vad som händer. Just nu ska jag bara: "släppa hakan" endast läpparna får nudda varandra, tur det säger jag för fågelholk vill jag inte riktigt extraknäcka som. 
 
Jag har även testat på årets influensa lite smått, haft min sista praktikdag (buhu) och myst hemma i Mönsterås. Inte illa pinkat om jag får säga det själv. Nu är det inte ens en månad kvar till julafton och jag längtar massor efter att få julmysa hemma med nära och kära. Äta lussekatter tills magen nästan spricker och hinka julmust, mums. 
 
Till helgen ska jag äntligen besöka min bästa Louise i Götlaborg. Det ska bli så otroligt roligt och fint! Julklappsshopping (?), jul på Liseberg, en massa kusinmys och även en utgång ska hinnas med. HÄRLIGT. 
 
Jaja nu är det slut på uppdateringen. Nu har ni lite koll på läget igen heh. 
Dags för mat sedan bär det av till Malmö igen för dagens föreläsning handlar om dysfagi (ät&sväljproblematik). ROLIGASTE ÄMNET. 
 
over and out.
f. 
 

Kommentera

Publiceras ej